samma sak varje år...

nu är jag hemma igen men skumbad och filmplanerna lägger jag på hyllan ett tag. lite svamp och en massa myggbett kom jag hem med. egentligen är svampplockning som att gå till tandläkaren. efter ett bra svamp år tänker man hurra! jag ska ut och plocka svamp, det kommer vara lika bra som förra året. men då visar det sig att det är dåligt svamp år så det blir ingen svamp och året därpå vill man inte ge sig ut för att leta efter icke befintlig svamp men då finns det alltid massor... så håller det på i en ond cirkel. om det inte är uppenbart så är det dåligt svamp år i år alltså.


den mest spännande svampen idag; en trädsvamp...

nog sagt om det. nu ska jag berätta en sak som hände på mataffären. ni vet på ica maxi kan man använda en sådan där scanner när man handlar? vi hade tagit en sån och en vagn och gick och plockade varor, jag, mamma och lubbe. så skulle mamma hämta någonting och jag skulle hämta bröd så vi ställde ifrån oss vagnen och gick åt varsitt håll. när jag sen kom tillbaka såg jag mamma stå och se tämligen förvirrad ut varpå det visar sig att någon annan av misstag tagit vår vagn och vår scanner!? efter att vi letat ett ganska bra tag hittade vi vagnen en bit bort men scannern såg vi inte skymten av... vi var tvugna att gå till kundtjänst och be dem spärra scannern och så tog vi en ny. men snacka förvirrad person som inte ens inser att han/hon tagit fel vagn. och jag undrar vad denne någon tänkte när vederbörande upptäckte att hans/vår vagn var borta... :P

sedan kan jag också meddela att jag plockat hälften av alla fina plommon i plommonträdet idag, jag känner mig duktig men hälften är kvar och om jag inte plockar de också kommer de ruttna men vad ska jag med alla dessa plommon till? de får allt hänga kvar ett tag...

nu ska jag sätta igång med vilandet, fast jag börjar nog med film och badar senare om jag får tid.. ha en skön söndag!!!     

<3

typ, helgen...

hejhej! nu är jag tillbaka efter en ganska lugn men samtidigt ansträngande vecka. vi har inte fått så mycket skolarbete än, bara en histrieläxa som jag ska göra sen. jag försov mig 2 dagar den här veckan men lyckades ändå komma i tid. grejen är att jag blir helt nere på kort tid om jag inte äter frukost har jag märkt men nu ska det bli lite rutin på mig så att jag hinner allt. de dagar då jag inte försov mig gick j upp vid halv 6 och på grund av det är jag så otroligt trött just nu... jag går och lägger mig vid 9-10 tiden för att orka ta mig till skolan. men jag ångrar mig inte! skolan är ju trots resvägen väldigt bra, verkar det som än så länge.
 
i fredags hade vi "aktivitetsdag" med tvåorna på skolan men den blev inställd efter lunch på grund av det dåliga vädret. det passade mig utmärkt eftersom jag åkt på en förskräcklig förkylning men jag blev samtidigt så förvånad över att de ställde in hela grejen, det skulle aldrig ha varit ett alternativ när jag gick i grundskolan. 

senare samma fredag skulle vi ha vår årliga kräftskiva med alla grannar, en tradition sedan många år på vår gata, alla tar med sig kräftor och mat och grejer, vad man nu vill ha och så sätter vi upp ett lååååångt bord som alla sitter vid och pratar om vädret och annat oviktigt hela kvällen. nicci var med under kvällen vilket förgylde det hela lite extra, hon är så rolig och underbar!
 
igår hade lubbe och aladhin barnkalas som jag och tobias skulle hjälpa till på. 22 åttaåringar uppe i varv är inte det lättaste men samtidigt bra övning eftersom jag börjar jobba på måndag. en finfin årta serverade vi i alla fall, ni vet när man beställer en tårta och så tar man med sig en bild som blir motivet (fråga mig inte hur man gör). vi hade hur som helst en bild på lubbe och alle när vi var på grönan på lubbes födelsedag och de sitter i kärlekstunneln. 

på kvällen var jag hos david för vi skulle se en film, närmare bestämt fight club, men av någon outgrundlig anledning (hoppas ni anar sarkasmen) så kunde han inte hitta filmen så det slutade med att vi såg en helt annat slags film men det var jättetrevligt i alla fall, david är ju så rolig. och nu ska vi inte vara sånna, david, jag har träffat folk som både har sämre koll och stökigare rum. (;
 
idag ska jag med familjen ut i skogen och plocka svamp, om vi hittar någon vill säga och sen när jag kommer hem ska jag nog ta ett varmt bad och se en film med myskläderna på. prefekt söndagsplanering såhär tidigt på hösten, eller ja det är ju sista augusti men det känns som höst redan.  

taktiksnack

hej igen! nu har jag nyss blvit klar med min engelska läxa som jag fick idag, jag kör med en ny taktik numera; jag ska göra läxorna på en gång när jag får de! så staplas de inte på hög! smart, aristoteles!!! tänk om jag gjort så i hela nian... men nu ska vi inte vara eftersmarta. lyssnar lite på the killers just nu och sitter på msn... det ska bli ganska skönt ändå när jag överhopas med arbete så att jag känner att jag gör lite nytta! okej, jag kommer ångra att jag sa det där..

nej eftersom david är seeeg med matteläxan ska jag gå ner och se inspelat csi ny från igår. ha en bra kväll hörni!

<3

börjar bli hemmastadd men inte tillräckligt för att prata engelska

hej hopp! nu har jag just kommit hem efter skolan, jag slutade egentligen tjugo i två men sedan åkte jag och hämtade lubbe som var med mamma i stan och så tog jag hem honom. på tåget hem fick jag en mycket trevlig överraskning när självaste gabbe från min förra klass hoppade på tåget. vi har inte träffats sedan skolavslutningen och han hade förändrats så mycket att jag först inte kände igen honom. hål i båda öronen och längre hår... men ändå lika söt som alltid. och imorse stötte jag på sebbe i slussen när jag skulle till skolan. bra att de mår bra båda två.

hade en mycket bra dag i skolan, första dagen som vi skulle äta lunch ute. jag och tre personer från min klass gick och åt lunch på en pizzeria på fleminggatan; en tjej som heter nora och två killar som heter david och mattias. även fast vi knappt känner varandra och det var en aning stelt emellanåt var det väldigt trevligt och jag börjar gilla min nya klass mer och mer. fast ni kan ju tro att jag saknade min gamla klass imorse när vi skulle ha engelska lektion för första gången... jag är bra på engelska och pratar, inte flytande, men nästan i alla fall. men imorse vågade jag knappt öppna munnen! jag kände mig som paralyserad! och jag kan ju prata mycket och bra men det var mest att jag inte ville att dessa främmande människor skulle höra mig prata. var är felix och max? undrade jag. jag vill ju prata med mina grabbar på engelskan. men det är bara att vänja sig. nästa engelskalektion ska jag prata, lovar jag nu. 

nu ska jag gå och äta någonting och se till att lubbe har det bra framför teven. sen ska det bli spännande att se om david hör av sig ikväll... vi sa att han skulle det så skulle vi ses men med hans minne kan det lika gärna betyda att han ligger framför teven och kollar på något dåligt program och tänker "hm, jag har för mig att det var något jag skulle göra ikväll..." jag väntar med spänning (;  

                                    
  jag och gabbe för ett år sedan men det känns som mycket längre tid...


blablabla

den här veckan ska skolan dra igång enligt det schema vi fick förra veckan men eftersom vi inte gjort våra språkval än, började inte skoldagen förän halv 12. jag gick upp kvart i 9 och var otroligt tacksam över denna sov morgon, skänk från ovan. jag vet egentligen inte varför jag var så trött men det var skönt att få sova lite längre än annars.

jag tycker dessutom om att vakna ensam och äta frukost i lugn och ro. fast jag blev ganska skräckslagen när jag låg och sträckte på mig i sängen, det lät nämligen som om någon rörde sig på undervåningen! som tur var, var jag ensam. sen skulle jag åka till skolan, började som sagt halv 12 och om jag skulle komma försent, släpper de inte in mig förän ungefär en kvart senare. halv 11 gick bussen och jag var på tunnelbanan en halvtimme senare. med nöd och näppe (och tack vare mina snabba ben) hann jag i tid till skolan men imorgon börjar jag 20 över 8 och borde (läs: ska!) åka vid 7 tiden. önska mig lycka till! 

jag hade alltså två lektioner idag; mentorstid där vi gick igenom ordningsregler etc. och efter det hade vi idrott på ett jättefint gym vid odenplan eftersom skolan inte har en gymnastiksal. det var verkligen ett jättefint gym och jag är otroligt lyckligt lottad eftersom skolan förser oss med gymkort så vi kan gå dit och träna själva. nu ska jag bli vältränad, mohahaha!!
                                                    

igår då, jag och frida åkte in till stan för att hon skulle köpa en mascara och jag skulle köpa monki skorna jag sett med my och nicci (det är förövrigt de på bilden). är de inte undebara! från monki för 300 kronor, min snälla mamma köpte de till mig.  och så fick vi en ypperlig chans att prata av oss om vissa, för oss, viktiga saker i våra liv. nu när vi inte träffas varje dag är det viktigt att kommunicera med varandra så att vi hånger med i svängarna. jag pratar med tess frida mimmi och amanda minst en gång per dag. viktigt att hänga med som sagt. nu ska jag sova så att jag orkar pallra mig upp imorrn, har en känsla av att det inte dröjer så länge innan vi får läxor och grejer...  

enormt sömnbehov efter utmattande fredag & lördag

jösses, vad trött jag är. igår hade vi pizza- och filmkväll här hos mig; jag, mimmi, frida och amanda. vi såg på casanova som gick på kanal fem igår och david och oskar, han jättetrevliga kompis som också känner min nicci upptäckte vi, kom hit efter ungefär halva filmen också. de hängde väl inte riktigt med i handlingen.

men casanova var faktiskt väldigt bra och heath leadger var ju så snygg! det är verkligen synd att han dog... vi är nog lite kära i honom allihop, jag och mina tjejer eftersom han var en sådan bra skådis och dessutom ser så bra ut. sienna miller spelar också i casanova och i filmen har hon brunt lockigt hår vilket jag tycker att hon passar mycket bättre i än sin vanliga blonda kalufs.

tess var inte med igår eftersom hennes pappa promt skulle ut till deras land igår eftermiddag och hon skulle följa med. men vi saknade henne allihop såklart! 

efter filmen började vi, på mimmis initiativ, spela guitarhero och mimmi var bäst av oss tjejer, oskar var bäst efter min bror. sämst var då jag måste jag erkänna men jag triumferade genom att vinna över david på reptilia med the strokes. 63% fick jag på den låten, personligt rekord måste jag säga. 

på det stora hela var det en väldigt bra kväll tillsammans med goda vänner. tack david för att du stannade kvar hos mig tills klockan var nästan 3, jag uppskattar det verkligen och du är en jättebra vän!

idag kom nicci hit vid 12, då hade jag redan varit vaken ett tag; jag somnade halv 4 och gick upp halv 10 i morse så jag är VÄLDIGT trött nu. hur som helst åkte vi in till stan med my och fikade på götgatan. jag och nicci drack världens underbaraste smoothie på tully's coffee och det var väldigt mysigt att sitta på deras uteservering med nicci och my. efter det var vi bara tvugna att sukta lite i affärer och inne på monki hittade jag ett par underbara moccaskor som jag ska köpa imorrn med frida, jag har nämligen tjänat ihop lite välbehövda pluringar ikväll men mamma sa att hon skulle betala skorna :D ibland har man tur...

som sagt, ikväll har jag tjänat pengar genom att sitta barnvakt hos trebarnsfamiljen i 6 timmar, nu håller jag på att förgås av trötthet. jag ska bara publicera det här inlägget och borsta tänderna, sen ska jag äntligen få min sömn...   

<3



  


första dagen avklarad

yes, jag överlevde första dagen på gymnasiet!! denna stora dag som jag våndats så över är nu avklarad. skolan är jättefin, allting kommer nog bli toppen där och min klass verkar vara ett bra gäng typer. dessutom hittade jag dit utan större bekymmer, en prestation från min sida! victory is mine!

när jag var på väg till skolan stannade jag på ett jättegulligt café på fleminggatan och drack en latte som inte bara var den godaste latte jag någonsin druckit, utan även var den billigaste jag druckit på jag vet inte hur länge! 22 kronor.. i innerstan kostar ju latte 35, om man har tur! 

just nu sitter jag och lugnar lilla amanda som börjar gymnasiet imorrn och väntar på att david ska ha städat klart sitt rum så ska vi ut och gå en promenad sen. det känns som en ganska stor omställning att behöva gå till skolan numera, men man vänjer sig ju. hoppas ni haft en kul dag allihop.

<3 

inte många timmar kvar...

och så var sista dagen på lovet över.
imorgon väntar gymnasiet och på samma gång, ett helt nytt ansvar. men jag kan lova mig själv att jag ska försöka tycka att skolan är rolig och jag ska ta stort ansvar för mina studier. inte som förra hösten, när varken jag eller betygen mådde särskillt bra. men det är glömt nu, även om man kan ana deppigheten i mina tidiga inlägg. men nu är jag lycklig, eller glad åtminstone, mestadels av tiden och det här året ska bli kul. jag har i alla fall valt kläder tills imorrn så att jag slipper tänka på det imorgon, jag ska hinna hämta min kamera som jag så smidigt glömde hos farmor och farfar i eftermiddags... klarar mig inte utan den!!!!!

borde gå och lägga mig nu, vill vara pigg imorrn. ska bara prata klart med min älskade krille som är så bra på att lugna ner mig när jag är upprymd eller nervös inför något. i det här fallet är jag både och.
men okej, jag skriver imorgon och berättar om min förmodligen inte så hemska första dag i ny skola. önska mig lycka till!

<3

same old same old

imorgon är sista dagen på sommarlovet, idag gick så snabbt. nicci kom hem till mig och stannade på middag och medan jag väntade på henne stötte jag på jeppe också, han var ute och åkte på sin jättesnygga moppe som han byggt själv! jag blev mäkta imponerad!

finns inte mycket att berätta egentligen, dagen har varit ganska tråkig och inte särskillt händelsefull...

imorgon fyller farmor hur som helst år så jag ska vara hos dem vid 2 och hjälpa till att servera champagne och sånt. sedan på kvällen ska jag äntligen få träffa min oskar! vi har inte träffats på flera månader så vi ska ut och gå på promenad. oskar och krille är de viktigaste killarna i mitt liv, skulle inte klara mig utan de båda!

nu borde jag sova eftersom jag inte fick tillräckligt med sömn igår natt... förhoppningsvis har jag en mer spännande dag imorgon så att det finns mer att berätta. ha en bra kväll och tack nicci för att du ställer upp mot mig i alla väder!!!!!!!!!! jag älskar dig<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


<3


sitter på köksbänken istället för i skolbänken

vad det är tråkigt när alla andra redan börjat skolan... jag vill också börja gymnasiet nu! i och för sig är det bara två dagar kvar men ändå! fritch, tess och alex tillexempel har sin andra dag idag och mimmi och max och felix börjar idag... jag kommer förmodligen att vara jättenervös på torsdag och inte vilja gå till skolan ens för en kvartsmiljon (okej då det skulle jag absolut!) eftersom jag inte känner en kotte. å andra sidan kommer det att vara en ganska stor fördel eftersom det ger mig en chans att börja om helt från början. ingen där kommer se mig som den där tioåringen som grät för att gabbe var dum. ingen kommer minnas några besserwisser dispyter jag haft med düring eller adde. jag tror nog att fördelarna vägar över nackdelarna och att jag bara är otålig av förväntan. fast jag är säker på att om ett halvår kommer jag klaga på att sommarlovet var så kort.

min bror tobias håller just nu på med the mission impossible; att baka en sockerkaka. men allt verkar vara possible för min bror, det låter som om han håller ställningarna i köket. själv ska jag dammsuga lite grann och sen ta en lång promenad med hunden innan alex (förhoppningsvis ringer och) kommer hit. 

inatt kunde jag inte sova. jag var vaken säkert tills klockan var minst 1 och sen hade jag varit ambitiös nog att ställa klockan på 8, jag tänkte att jag skulle försöka ställa om mig någolunda. jag går upp vid 9 ändå så det är ingen jättestor omställning men bara för att jag hade ställt klockan på tidigare än vanligt, kunde jag inte somna. så nu är jag trött och har ont i ryggen men det är bara att låtsas som ingenting och dricka en massa mjölk. det är ju bra för skellettet och så är det gott!

ha en bra första och andra dag på gymnasiet hörni!

<3 


amandas bild på ett träd (;


lång underbar dag på stan med fritch mims tessibell och manda<3

idag kändes det verkligen som höst ute! det var länge sedan jag frös om händerna när jag var ute med hunden... det känns nästan lite synd men det ska bli skönt med höst ändå; brasor, film-mys, mössor och varma tröjor..!

idag var jag hur som helst på slussen vid halv 11 för jag och mimmi skulle äta en sen frukost och sedan möta upp amanda vid 12 och frida när hon slutade och sedan vänta på tess som började skolan idag vid 1. efter det skulle vi ta en fika. men lustigt nog hoppade tess och mimmi på samma buss så vi tog tunnelbanan en bit med henne för hon skulle äta lunch med sin mamma innan skolan började. och fritch ringde när vi väntade på tunnelbanan och sa att hon just var klar på sin skola så vi åt frukost med henne också, jag och mimmi. sedan kom amanda vid 12 så lite enligt planeringen var vi, tack och lov!

vi fyra hoppade runt på stan ett tag och just när vi börjat bli hungriga och satt oss i humlegården för att tänka lite, ringde tess och sa att hon var klar så vi mötte henne på stureplan och fick äntligen fika! jag måste bara säga att mina fyra bästa polare är PROFFS på att fika! helt ärligt, om fika var en tävling skulle de vinna enkelt! bara skratt och problemlösning hela tiden. det allra bästa är att när jag är med mina femtedelar kan jag fåna mig hur som helst och det gör inget (bevis a är bilden jag kommer lägga upp här nedan).
 
dagens roligaste ögonblick var ändå när jag ringde till mimmis nya skola och låtsades att jag var hon för att be dem ändra hennes namn i klasslistan från margareta till mimmi. mimmi tycker inte så mycket om att ringa sådana samtal så jag ringde åt henne. hur som helst fick jag först lämna ett meddelande till en kvinna som ansvarade för sånt och då förklarade jag kortfattat varför jag ringde och bad henne ringa upp mig. när jag skulle lämna mitt/mimmis telefonnummer kom jag inte på det så jag sa till mimmi "vad är ditt nummer?" inte så smart kanske... när vederbörande senare ringde upp mimmi var jag så korkad att jag svarade margareta och inte mimmi i telefonen!!!!! när anledningen till att jag ringde var att jag ville be henne ändra namnet för att ingen säger margareta, utan mimmi! dum; dummare; johanna.

nu ska jag kolla på teve med mamma, imorrn ska jag stanna hemma hela dagen och bara ta det lugnt, sen kommer alex :D skolan börjar för mig på torsdag och jag är lite stressad...

<3


jag och tess på waynes coffee på kungsgatan

ovannämnda bevis a; utflippade från vänster, jag mims och fritch 
 
den "normala" sidan av bordet, amanda och tess 

ständiga skratt-attaker, jag och mimmi (som sällan sitter stilla)
 
pusspuss frida! 

älskade amanda med klockan på armen, som alltid  


kul kväll i kungsan

hejsan hoppsan! igår var jag, liksom en hel drös andra, på voice i kungsträdgården. jag och frida kom dit ganska tidigt, det var mest fjortisar där och en sak som vi båda förundrades över var hur SMÅ alla var, speciellt alla killar. okej, 95or är inte längre 10 som jag alltid tänker dem som men de ser inte heller ut att vara äldre än så! på grund av sina taggiga frisyrer ser de lite längre ut men på det hela taget är de, ja, taniga... det var nästan så att vi började undra vad alla dessa ungar gjorde ute utan sina föäldrar halv 8 på kvällen. åtmintone måste jag erkänna att jag kände mig gammal bland alla småbarn som knappt var en tvärhand höga, spikhår till trots.

vi mötte upp tess och hennes kompis jennie och sen kom david (äntligen) in till stan och anslöt sig till oss han också. tess polare försvann snabbt in i smeten och vi cirklade omkring där inne också ett tag innan vi träffade nicci, my, sanna, markus och oskar för att gratta nicci på födelsedagen. sedan gick vi bakom scenen och slog oss ner i gräset och där satt vi mest hela kvällen efter det. emil och hans polare kom och gick mest hela tiden men det var jättekul att träffa emil! jennie från min konfa och davids förra parallellklass kom in till oss också och jag hade jätteroligt!


 david i gräset i kungsträdgården    
jag i gräset (med pappas jacka som jag så finurligt lurat av honom)

  jennie och frida posar likt fotomodeller (;   

min lilla tessibell var lika söt som vanligt <3

jösses vilket höst väder det blivit ute! bara regn och dimma så långt ögat kan nå. men det kanske är någonting positivt, när hösten kommer måste man vara inomhus och se på film. helst svartvita filmer men det är bara min åsikt. idag har jag på grund av vädret och det faktumt att jag inte varit hemma så mycket på hela veckan, hunnit baka och se på deep impact med familjen. trevligt att göra saker tillsammans. nu fick jag just sms från philip, lite oväntat. vi får se vad han har på hjärtat. 

<3

förresten, tack david för att du skjutsade mig till tåget när jag skulle in till stan och skyddade mig från våldtäktsmän på vägen hem och tack tess, frida och jennie för en jätterolig kväll!! :D  


jättetrevlig kväll hos kära nicci

har just kommit hem efter niccis väldigt lyckade middag. klädkrisen löste sig ganska bra om jag får säga det själv, mycket på grund av den finfina frisyren expediten på evita peroni på nk gjorde på mig i eftermiddags! en sådan där fin frisyr med inbakad fläta och så, som jag aldrig skulle ha kunnat fixa själv. det gjorde susen för party-humöret.

trevlig stämningen var det hos nicci också och jag skrattade mest hela tiden. på något underligt vis satt jag fortfarande med mat på tallriken när alla andra var klara, midsommar-favorit i repris? men nu ska jag sova eftersom det blir sent imorgon också, jag antar att vi ses i kungsträdgården?

<3

filosofin om klädkriser (bekant ämne, någon? )

okej, idag är det prick en vecka tills jag börjar skolan! dunk, dunk, dunk, piiiiiiiiiiiiip. det är inte det att jag tror att jag kommer göra bort mig, eller att jag inte kommer få några polare, jag är ju inte helt hopplös! det är snarare så att.. egentligen kan jag inte sätta ord på det men någon slags känsla av panik-fjärilar fladdrar omkring i magen. men det kommer säkert gå bra, jag måste bara andas och lugna ner mig. det här är lätt. jag klarar det här! lätt som en plätt. okej, pulsen känns normal igen. 

idag har jag mest bara varit hemma, eftersom jag var hos felix i måndags, med seglaroskar i stan i tisdags och hos alex igår, ville mamma att jag skulle stanna hemma så jag och brorsorna spenderade förmiddagen med att städa mestadelen av huset, varpå mamma kom hem och vi började rensa källaren. jag tog en hel drös av hennes stickade tröjor (jag ÄLSKAR stickade tröjor) och jag lurade av pappa en jättesnygg, lite förstor, jacka som jag bara älskar! vem har sagt att man måste köpa nya kläder, när man kan ta av föräldrarna??

imorrn är niccis efterlängtade födelsedagsmiddag och det där oros-molnet märkt Vad-Ska-Jag-Ha-På-Mig, alla tjejer vet vilket jag menar, börjar sakta med säkert närma sig... ofta när man väl köper någonting nytt tänker man "vad skönt, nu kommer jag aldrig ha fler klädkriser, den här älsklingen passar alla tillfällen" men nästa gång man ska klä sig fint så står man framför garderoben med rynkad panna och ett fundersamt finger mot kinden. "vänta nu, vad var det jag köpte för ett par veckor sen som jag tänkte skulle passa till just det här?" tänker man då. när man väl kommer på vilket underbart plagg man införskaffat, var det inte så underbart trots allt... och så är man tillbaka på ruta ett. igen. som vanligt. det slutar ofta med att man tar jeans och en finare topp och känner sig halvnöjd. problemet med klädkriser kommer aldrig lösas...

vi får se vad jag kokar ihop i sista sekunden i alla fall. nu ska jag nog lägga en ansiktsmask, bara för att se så bra ut som möjligt imorgon kväll!

<3   

på återseende i regnet

jag har just kommit in efter att ha tagit en lång promenad i regnet med en kär gammal granne. vederbörande vet vem han är. trots regnet hade jag väldigt trevligt men tur var det att han tagit med ett paraply, jag lämnade mitt hemma eftersom det bara duggade när jag gick hemifrån. när det regnade som mest kom det till och med ånga när vi pratade... det känns att hösten nalkas.

tidigare idag, när det fortfarande var fint väder, var jag i stan med seglaroskar och fixade en present till kära nicci som fyller år på lördag och har födelsedagsmiddag på fredag. jösses vad svårt det var att hitta en present till henne, hoppas det jag köpte passar henne i smaken. 

nu ska jag hänga jeansen på tork och kanske se något på teve. annars lägger jag mig nog och läser den mycket underhållande bok jag håller på att läsa... 

<3 

tumme ner till pizza hut, tumme upp för muggen

jösses vad ansträngande det är att städa och rensa bland sina saker! nu har jag rensat garderoben och mitt rum på saker jag inte vill ha. jag har till och med hittat och slängt matteprov som jag skrev  när jag gick i sexan! otroligt vad man samlar på sig genom åren! 

igår mötte jag mimmi, amanda, tess och frida på söder och så åt vi middag och fikade tillsammans, sedan åkte vi hem till mig vid halv 10-tiden och där stannade de till midnatt ungefär. det var ganska lustigt för trots att vi inte träffats på ungefär två månader allihop, kändes det efter 5 minuter som om vi inte varit ifrån varandra alls! men en sak måste jag säga om servicen på pizza hut vid medis; när man nästan måste böna och be om att få notan och sedan får vänta ytterligare 20 minuter innan man faktiskt får betala, då är något ganska fel... men baristan på muggen, där vi fikade, på götgatan var jättetrevlig, sådana gillar vi :)   

nu ska jag sova eftersom jag ska till felix imorrn och bada (om vädret tillåter). pontus åker till usa som utbytestudent om några dagar så det blir som en slags bon voyage get-together, eller nåt...

<3

  

jag och mina femtedelar på Muggen :)

I'm back!! :D

nu är jag äntligen tillbaka från italien-semester och utvilande på gotland. jag har haft det underbart, hoppas alla andra haft en lika bra sommar som jag! först bilade vi i tre veckor i europa från sverige-polen-tjekien-österrike-italien-tyskland-danmark-sverige igen. i österrike stannade vi i wien och det var en dröm som gick i uppfyllelse för mig, jag har alltid velat åka dit. vi stannade i italien i drygt en vecka, 16 mil söder om rom. den veckan bodde jag vid poolen varje dag och jag har aldrig haft en så snygg solbränna!

fast bäst var ändå venedig... det är en sådan fantastisk stad och trots att jag läst och hört om venedig, var det så mycket bättre än jag trodde det skulle vara! och jag måste ge stående ovationer till brorsorna som under dessa intensiva 3 veckor, faktiskt inte drivit mig till vansinne så många gånger.

nu har jag nyss kommit hem från gotland också. alex var och hälsade på vilket var väldigt trevligt eftersom jag bara haft kontakt med mina nära och kära via telefon och sms så länge nu att jag blir tokig för att det inte är lördag snart och jag får åka till stan för att äta middag med mina tjejer och prata i flera timmar. jag kom i och för sig just in genom dörren efter att jag åkt ut till frida och gått en promenad. det var underbart att få träffa henne och prata ut ordentligt, vissa saker kan man ju inte ens ta på telefon...    

jag var och gjorde en ansiktbehandling idag (råkade somna men det var bara skönt eftersom jag sover så dåligt på nätterna just nu) och jag passade på att färga ögonfransarna samtidigt så jag känner mig lite bortskämd och nu är jag fin tills skolan börjar, speciellt med tanke på att jag var hos min underbara frisör i tisdags (tro mig, det behövdes). skolan, just det. paniken över att börja gymnasiet och sorgen över att lämna min klass har lagt sig nu, jag känner mig istället ganska förväntansfull och jag har insett att det inte spelar någon roll hur långt det är mellan skolorna, de riktiga vännerna har man kvar ändå. och jag älskar redan min nya skola eftersom jag inte börjar förrän klockan 10 den 21 augusti. alltså två veckor till med sov morgon, även om det i mitt fall innebär nio på morgonen.

jag har just sett den där nya filmen med will smith och charlize theron; "hancock". den var väl... sådär, inte jättebra men sevärd i brist på annat. och jag måste säga att charlize theron är så otroligt vacker! hon är en av de vackraste människor jag någonsin sett måste jag säga, haha.

nu ska jag ta på mig myskläder och sätta mig tillsammans med min käre far och se på teve, sen ska jag försöka sova även fast jag tvivlar på att det kommer gå bättre att somna idag än igår... sov gott alla andra som inte har somnsvårigheter, jag skriver imorgon för nu är jag trött på att resa så jag tänker inte låta någonting komma i vägen så att jag inte kan blogga, åtminstone en månad!
 
<3



  


RSS 2.0