såhär mellan skymning och gryning

hehe, nu sitter jag här ensam i mörkret och flummar lite, sådär som det brukar bli! det var superfint väder idag,solen sken och jag tog en massa fina bilder. dock såg jag ingen mening med att ladda in dem just nu så ni får inte se dem.. än.

jag kan också meddela att jag 1. är inne i en lame musik-period. detta innebär att jag tar med mig spellistan på ipoden i graven. men snart är det mars och då vaknar jag igen, 2. jag börjar känna mig grymt trött! 3. jag hann inte ringa racer för han har redan gått och lagt sig och det får mig att känna ett sting av dåligt samvete. bara så att alla vet..

imorgon blir det nog sämre väder men jag ska nog kunna få ut det bästa av dagen! nu tänkte jag lägga mig i min obekväma säng och sova men innan jag gör det ska jag roa er med en grej som fortfarande får mig att skratta i tid och otid, dålig humor som jag faktiskt har. ja, som några av er minns åkte jag ju färja till polen för att sedan bila till österrike och vidare till italien i somras. några av er vet också att jag tycker det är rätt roligt med skyltar och saker, särskilt sådana som man lätt kan misstolka...

hur som helst var vi på färjan, vi hade just ätit en okej middag och jag skulle gå in på toaletten. det satt två skyltar på dörren:


haha, bara den är ju rätt skojigt med en snubbe som smyger in på damtoaletten, men när jag ska gå ut igen ser jag denna bild på andra sidan dörren:

snubben snubblar ut ur damtoaletten. man undrar ju vad som fick honom att lägga benen på ryggen...

haha, dåligt dålig humor som sagt... jag har druckit för mycket kaffe.

<3

hej, mitt vinterland!

(haha, fem timmar senare tillåter mitt begränsade internet publicering...)

salut!
nu sitter jag här i stugan, mol alena och jösses vad skönt det är! helt tyst. en massa snö som faller utanför. jag ska nog bylsa på mig och gå ut för att fota, om jag får lust. nu ska jag i alla fall passa på att få lite plugg gjort, verkligen koncentrera mig på allt såndant viktigt. framtiden ser nästan lika ljus ut som snön.

jag låg vaken till sent igår och läste ut new moon. jag klandrar mig själv lite för att jag ryckts med i edward cullen-hypen. fast å andra sidan kanske det är okej att bli helt hänförd av denne karaktär som får "riktiga" killar att verka blekna i en ganska orättvis jämförelse? sedan är det rätt roligt att spekulera i huruvida twilight skulle ha blivit lika hypad om en man skrivit den? vad skulle vara annorlunda med edward cullen om det inte var en kvinna som format hans ouppnåeliga karaktär?

hur som helst börjar jag nu drabbas av en fruktansvärd saknad och jag vill låna eclipse av carro så fort jag kommer tillbaka till stockholm. 

stugan här har alltid verkat så.. lagom på ett sätt, jag har aldrig tänkt på några andra alternativ när det kommit till skidsemester. det här är ju vår stuga. fast nu känns den mer och mer.. jag vet inte hur jag ska förklara men det är något över den som är så mediokert. den har inte en optimal mysfaktor om jag får säga så.

bäst jag sätter igång med mitt plugg nu, innan internet försvinner helt,.. hoppas alla har ett superbra lov!
jag saknar stockholm!

<3


kalla dem bortförklaringar, undanflykter, ursäkter, vanliga förklaringar, motiveringar, klargöranden...

hej, hej och hej igen! länge sen jag skrev ett riktigt inlägg känner jag nu, jag har inte insett hur lång tid som gått. vågar knappt kolla på statistiken... hursomhelst har jag SJÄLVKLART en förklaring, en bra sådan också (känns som om det är det enda jag kommer med nu för tiden; ursäkter och förklaringar).

anyhow, jag har haft sjukt mycket plugg de senaste två veckorna. det har varit så mycket att göra och för att göra mitt liv ytterligare lite roligare så såg jag till att råga på hög feber, huvudvärk och ont i halsen i tisdags. hurra. kan ni förstå att jag till och med blev hemskickad från skolan!? hemskickat! som i: "johanna, du får inte stanna kvar här" och "racer, ser du till att johanna kommer hem och inte gör något dumt?" helloooo!?

jaja, nu är jag frisk men långt ifrån pluggfri. ovanstående förklaring är lika med anledningen till att bloggen har försummats, förlåt så mycket. men hörni! häng inte läpp mer, sjung med mig istället med falska stämmor och en ostämd  triangel för nu är det sportlov!!! spring break woohoo!!!! en annan sticker ju i väg med en trave skolböcker på 4 kilo till fjällen. jag ser det som mitt rehab med tanke på de senaste veckornas turbulens. när jag kommer tillbaka ska jag vara samma gamla välplanerade och strukturerade johanna som jag var för inte ens ett år sedan. vi ogillar skarpt tjejen som ersatt henne! slarvig och oplanerad brud, denna där...

lite sorgsen eftersom jag missat en massa roligt denna vecka + att jag inte hunnit träffa vare sig david eller nicole.. miss you guys!

jag orkar inte uppdatera er på gammalt skoj och groll så vi ser detta som en nystart. dock bjuder jag på en gammal bild från min älskade terass oppe på fjället.

vill passa på att hälsa till skippy och racer som kommer spendera lovet i ett arkiv med en massa papper och slipsarna på sned! gör mig stolt mina kontorsnissar!!!

jag får se om jag hinner titta in och skriva under veckans gång, räkna dock inte med det för jag ska chilla sönder och köra in i massa träd! nej, just det. det var det jag inte skulle göra! jag har åtta grejer som ska vara klara när jag kommer hem. nio om man räknar en deal jag har med mr racer. HA ETT BRA LOV ALLA UNDERBARA!!!



<3


that spicy red of mine

grattis fanny på sjuttonårsdagen!!


smält, smält god damn it!

jaha. tisdagen var över, det vänder vi blickarna mot skyn och tackar för!

imorgon hade kunnat bli en bra dag. en riktigt bra dag. engelskan är inställd så det hade vankats sovmorgon till kvart i tio. men nej. så roligt ska livet inte vara. inte idag, inte. jaha.

nej istället blir det plugg hela natten lång eftersom jag har omprov i idrott imorgon klockan 3. och till råga på det blir det ingen sovmorgon för min del eftersom städarna knackar på klockan 8, sharp. jaha. får jag snälla gråta av ångest, panik och stress?

och det finns för farao inget värre än att gå hem från bussen numera. jag åker från skolan, taggad på att komma hem och verkligen råplugga! kommer till min station, hoppar av bussen och promenaden hem verkar suga musten ur mig. det är kallt och isigt och lite snöigt på vissa ställen. kan det inte bara smälta bort? nu. bums. pronto!

jag orkar inte. och om jag ska läsa 800 poäng i tvåan och utöka mitt program med 50 poäng i trean, hur ska jag orka det? ärligt talat. hur sjutton ska jag orka?

jag går och gömmer mig med idrottsboken nu, 'til the break of dawn. hoppas att jag inte somnar på provet.

<3



sitter btw och lyssnar på en av låtarna som racer spelat in och skickat till mig. vill lägga mig ner och vakna i italien, på sommarlovet, med mvg i allt. tack för musiken, racer, dig klarar man sig inte bra utan! 


snart, snart..



snart, snart, snart!
jag fyller 17 om 106 dagar och sedan kommer sommaren.

kärlek vid första ögonkastet

... jag erkänner. jag har gjort en dum sak. med ett gott syfte och en bra konsekvens.
men. jag har frångott mina principer. suck, here it goes..

jag har köpt en klänning.

jag vet. jag vet att jag sa att jag skulle spara alla, alla, mina pengar som sätts in på kortet fram tills dess att jag befinner mig i italien och kan spendera allt och lite till på skor. men. ibland blir man ju bara så kär.

nu kommer förklaringen som lindrar mitt samvete;
jag hade ju sagt att jag skulle unna mig en klänning som jag haft ögonen på ett tag som kostar cirkus 700 riksdaler och ge mig själv den i födelsedagspresent. sommaren 09 ska ju trots allt bli 'johannas klänningssommar'.

idag var jag ju med frida mest hela dagen och vi letade skor och jacka till henne på HM, jag skulle ju absolut inte köpa något. men. där hängde den ju. alldeles blommig och perfekt för italien och solbränna och... och allt det där.

så jag provade. och jag köpte. och jag blev nöjd. och jag blev väldigt nöjd över det faktum att den kostade hälften så mycket som den andra jag haft ögonen på. nåväl, för att uttrycka det genom kvinnans resonemang så sparade jag ju tekniskt sett 350 kronor. tekniskt sett.





om man hittar något som man känner att man verkligen måste/vill ha, KÖP det!!!!

men nu ska jag verkligen inte köpa något mer. verkligen.

<3

felix

fick just en liten stund till övers, har varit uppe i varv sedan jag kom hem och våra gäster kommer om 45 minuter. synd att jag missar carros filmkväll dock!

jag begav mig ju till nacka gymnasium idag för att träffa felix. jag kände mig som en alien när jag kom dit. fullt med folk och det kändes verkligen som om de alla tänkte "vem farao är hon och vad gör hon här?"
jag satte mig i alla fall där i kafeterian och väntade på felix som hade historieprov. åh, vad skönt det var att se honom! det var alldeles för länge sedan men det var ändå en väldigt familiär känsla över att halka ner för backarna mot forum med honom. vi har ju trots allt känt varandra i fem år och det kändes inte som om det var ett halvår sedan vi sågs.

tog en fika för att stilla min koffeinabstinens och för att prata om viktiga och mindre viktiga saker. jag har saknat dig och ditt underbara röda hår, felix! tack för en superbra eftermiddag och så måste vi börja ses mer nu!!!


min 5250:e bild för er som undrar..


<3

back on track

hola amigos!
tillbaka i skolbänken idag då.. motigt eller vad att gå upp imorse? hur som helst en trevlig dag, trots att morgonen blev minst sagt bedrövlig. antar att ni inte ens vill höra trafiktrubbel ur en gymnasieelevs synvinkel och därför tänker jag inte besvära er.

blev kvar i skolan till fyra tiden, ungefär och då åkte jag hem för att hjälpa mamma att förbereda middagen tills imorgon. vi får gäster, 17 blir vi totalt och 10 barn (borträknat mig själv ur barnaskaran för, ja ni vet..)
denna middag innebär att jag missar carrobarros movienight, depp-situation hitåt! men jag ska vara med fritch hela lördagen så det blir superbra då. 

imorgon, mina damer och herrar, så blir det finare gallej på tidig till sen eftermiddag. en annan ska nämligen träffa fina felix runt 13:37 tiden! vi flyttade fram det en vecka (läs: jag flyttade fram och felix samtyckte, det brukar bli så antar jag). det ska hur som helst bli så otroligt kul att träffa honom! förutom att vi stött på varandra på bussen då och då har vi inte träffats på riktigt sedan pontus åkte till USA, i slutet av sommaren!! alldeles för länge sedan med andra ord!

nu ska jag dricka upp mitt te och kolla vilken buss jag ska ta imorgon bitti..

<3



för att vara lite anonym får ni en bild av felix arm som jag ritade en gubbe på för x antal månader sedan.
ganska lik om jag får säga det själv!
nej, nu skojar jag, felix, du är mycket sötare!

jag kanske förvånar dig

http://www.fredivarahander.nu/vadarickevald.html

bara så att jag inte tappar bort den till mitt arbete...

var hemma sjuk idag, ont i halsen och jag stannar kanske hemma från skolan imorgon också. dock har jag haft en ganska produktiv dag, mycket plugg har jag faktiskt gjort. väldigt skönt!

jag har snart läst klart émile zolas "thérèse raquin". nu har jag bara 60 sidor kvar men den är så jobbig. ni som läst den vet nog vad jag pratar om? usch.

haha, jag har inget vettigt att skriva! därför ska jag nog sova. jag taggar till när jag är frisk.

bättre än ingenting

okej, jag vet att jag lovade att utförligt berätta om gårdagen men nu har klockan blivit mycket. dessutom var ju många av er med. däremot kan jag bjuda på lite bilder. and don't worry, de dyker upp på facebook också. de skulle redan ha legat där nu men vi funkar inte alltid ihop jag och facebook... oftast beror det på den sistnämnda.

idag var jag med mamma och lubbe i stan för att kolla fotoutställningar på kulturhuset. stor besvikelse att de tagit bort min favoritutställning men det fanns inget att göra. vi gick på stan ett tag, åt varsin muffins på american cookies, det gör jag inte mer säger jag bara! aldrig igen och om jag får för mig att göra det, STOPPA MIG!

jag ligger i min säng nu och ska se lite avsnitt av vänner tänkte jag! myspysbarometern sprängs nu, alltså.
mer då? jag har äntligen gjort bestämda planer med felix, vi ska ses nästa fredag jag kan knappt bärga mig!
ehm.. jag åt ett äpple nyss, för er som bryr er. vilket ni gör. annars skulle ni inte läsa min smörja, som gustav kallar den.

nuu börjar det bli flummigt. jag har druckit för mycket kaffe. haha.

<3









lite bilder från kungsan. håll utkik på facebook också!!


beautiful day

oh boy! vilken underbart härlig dag! jag kom just hem från david så jag berättar imorgon + bjuder på lite bilder för er som är intresserade... nu ska jag sova men jag tänkte bara säga hej.

hej.

vill dock passa på att tacka skippy, david, rossi, carro, racer, johan, vickis, linda och lindas kompis ullis för en helt igenom grymt rolig dag och tack mimmi, tess, frida och amanda och david för en trevlig kväll! ni betyder massor för min allihopa!

<3

RSS 2.0