♥ twothousandnine ♥♥

Imorgon är det the Big Night! '10 will be the year of Joint. Nu sammanfattar jag lite tänkte jag. Fina kvällar, dagar och stunder med gänget som kommit mig så nära under det här året..

Fina dagar

1 februari åkte vi skridskor i Kungsträdgården för första gången.


18 mars kom våren och värmen. Vi kunde inte sluta le!

25 mars firade vi flickor våffeldagen hemma hos Aleval.


4 april hade vi picknick. Årets första, varmt var det kanske inte så länge men vi envisades med tunna kläder.


25 maj fyllde jag sjutton, vi hade idrottsdag och alla var så gulliga.

31 maj. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, jag var väldigt glad men det gick snabbt över.

12 juni slutade vi ettan. Kvällen sög men vi klarade det i alla fall.


13 november  åkte vi skridskor igen.

Fina kvällar

24 januari var en fin kväll på Café 60 i glada vänners lag. The beginning of an era.

14 februari firade jag min hittills bästa Alla hjärtans dag, Fanny fyllde nämligen 17 år!

1 maj firade vi valborg hemma hos mig.


18 juni spenderades med Gusten och Aleval en varm sommarkväll.


20 juni var årets längsta dag. Och bästa natten med CK, vi var ute på äventyr på en flygande matta. Typ.

7 juli var min sista kväll i stan på en månad. Tearful goodbyes, that's my deal!


3 augusti var jag tillbaka igen och möttes av leenden på Medis. Lyckan, alltså, lyckan.. Minnet värmer.

19 augusti var vi tillsammans hemma hos Linda, den kvällen hade allt!


30 augusti firade vi Skippys sjuttonårsdag på Dalarö. Nattdopp och vattenpipa, det är det som är grejen!

12 september får också finnas med här. Fjärilar i magen i Bredäng..... That's water under the bridge now.

20 november hade vi överraskningsfest för CK.

Annat fint under året

14 maj lekte jag och Johan sambos i några dagar. Det funkade fint tycker jag.

8 juli for jag till Italien i en månad. Minnesvärd tripp.


7 augusti åkte vi till Djurö. Allt som allt en fruktansvärt fin helg.


10 september vann vår klass Teoretiska OS.


7 november åkte vi tillbaka till Djurö, lite kyligare, lika roligt.

Ett urval av grejer som ni ser. Jag har haft ett av mina bästa år. Jag har varit väldigt ledsen, jag har nått botten, mars och oktober, november var hemska men januari, maj, juni, juli och augusti får mig att le bara jag tänker på hur fint jag har haft och hur underbara vänner jag har. Ser fram emot fler bra år med er, älskar er!

Sommarlängtan







Ge mig sommar. Och ge mig den nu!

Dagens röda basker och mustasch


Idag åkte jag med mami till den underbara hufvudstaden. Hittade superfina koppar med mustascher på (dessvärre köpte jag ingen eftersom de var lite dyra) och så hittade jag ett matbord jag hemskt gärna skulle vilja ha för 90 000 kronor. Skänk en slant?

Gjorde dock en god affär då jag sa till mamma att jag inte kunde klippa håret för att jag var tvungen att köpa nya underkläder. Vad hände? Mamma köpte underkläder till mig! Mahah. Fina var de också!

Imorgon blir det movienight med bland annat Nicci och fina Oskar som jag just suttit en timme i telefon med! Träffa Coltrane ska jag också göra på förmiddagen samt införskaffa Johans fantastiska födelsedagspresent!

HEJDÅ SOV GOTT.

Ugly/merryxmas




Jag fick bland annat en röd basker och örhängen i julklapp. Ursäkta bilden, webbcam + juldagen-seg you know the deal.. Orkar inte blogga mer just nu, pratar med mina pojkar i telefon!

23:47



Jaha, gott folk. God jul då! (Jag orkar inte vara vaken i 13 minuter till framför datorn.) Hoppas alla får allt de önskat sig! Jag har redan fått min röda termos men det blir nog galet naaahajs ändå tror jag.

Merry xmas love Joint.

212223

Vi kör en sen update. Det här och lite till har jag gjort de senaste... tre dagarna.

Lekt lite grann sådär på Junibacken.

Druckit latte, såklart, och blev helt kär i porslinet!

Såhär ska jag ha det när jag flyttar hemifrån.

Träffat den här pojken + mina två andra pojkar. Men den här (och han hår!) har varit saknad!

För 29 kronor införskaffat denna förträffliga anteckningsbok. Älskar den!

Varit i kyrkan av alla ställen. Såg ut ungefär såhär.

Sovit för lite. Hej.

Ja och så en massa andra saker som jag antingen inte orkar ladda upp bilder för eller inte orkar prata om.

Jaha hörnini och imorgon är det julafton. Man borde bli barn på nytt och dö av lycka; tjuvkika på paketen; äta för mycket nötter, äpplen, godis. Men. I don't feel it. Förändras nog under natten. Jag skippar min planerade skrivsession för en god natts sömn i jakt på julstämning. Om femton minuter är det julafton.


I waste my time dreaming of being alive


Jag inledde kvällen med att dansa. Jag var glad vilket var galet nice. Bestämde mig för att åka in till stan och ta en fika med TJ. Men icke. Mina päron kungjorde då att "det var för sent för att åka någonstans". Klockan var då 19.17 och det är lovkväll. Jag blev förbannad. Riktigt  j ä v l a  lack. Jag är inte tolv år. Det är JULLOV och det tar en halvtimme till stan.

Jag blev sådär odrägligt tonårsarg. Jag blev arg för att på grund av sådant här är det inte konstigt att jag inte kan vara spontan som alla andra. Jag får helt enkelt inte vara spontan. Vet mina päron ens vad ordet betyder? Och vet de vad de har berövat mig genom att förhindra min spontanitet? Varför får jag inte vara spontan?

Mest av allt blev jag arg för att jag är sjutton år, nykterist och allt annat sånt där jävligt. Jag missar aldrig en hemmatid utan ett riktigt gott skäl. Jag har de senaste åren alltid varit ytterst ansvarsfull och gjort vad de har sagt åt mig till punkt och pricka. Aldrig gjort de besvikna. Så att de då förbjuder mig att lämna huset när klockan inte ens är halv åtta på kvällen gör mig rasande. Mina föräldrar borde vara riktigt jävla överlyckliga över att de har just mig som dotter och kan de inte hitta på en riktig ursäkt till varför jag inte skulle få ta bussen in till stan för att dricka en oskyldig kopp kaffe så tycker jag att de ska hålla käften. Nu blir det väldigt många fula ord men jag är så arg just nu så jag bryr mig inte. Om de inte uppskattar att de har en dotter som jag är det kanske dags för en lam, försenad tonårsrevolt för då kanske de fattar. De har inte ens sett början i så fall. De vet inte hur lyckligt lottade de är. Ikväll är det här huset som the mighty God himself glömde. Jag är rasande.

Vad jag gjorde? Jag tog en dusch och sen rev jag sönder två tidningar. Såhär ser mitt golv ut just nu och så ska det få se ut över julhelgen för mamma ville att rummet skulle vara perfekt och då ska hon få abstrakt fucking perfekt. Jag är trött på att anstränga mig för att vara perfekt om jag ändå behandlas som tolv utan anledning. Imorgon skulle vi tydligen ha någon mysig familjedag. Men man får bara vara med om man är på bra humör. Jag tror definitivt att det för min del lutar åt att inte följa med. Jag kanske förpestar luften med min "hemska attityd som jag ständigt har". De ska banne mig få se på attityd nu.

Jag spelade in en film på ungefär en minut där jag rev sönder mina tidningar med behärskad vrede. Den går dock inte att lägga upp här. Vid efterfrågan kanske på facebook. Nu tänker jag smälla igen min dörr igen och sedan sova. Tack så väldigt mycket för en helt ovärd ikväll kära mamma och pappa.
Giraffer hänger med sina päron i 18 månader efter födseln, varför måste vi hänga med våra i 18 år?

Prag, Beirut, New York



Kvällen har spenderats med finaste Amanda som lämnade mig för tjugo minuter sedan. Amanda är en av de sötaste flickor jag träffat i hela mitt liv, även fast hon inte riktigt förstår det själv. Det var alldeles för länge sedan vi sågs och te, levande ljus, kameror och Spotify förgyllde kvällen. Lite tårar, mycket skratt. Nu sitter jag och dricker mjölk och äter valnötter, jag är helt tokig i valnötter! Och jag älskar Amanda. Älskar, älskar, älskar verkligen Amanda!

Vi ses alltför sällan, Amanda och jag. Och jag kan tycka att jag har förändrats, vilket förvisso är helt sant, men när jag fotar mig med hennes kamera och sedan ser på bilderna ser jag verkligen mig själv. Den själv jag var då, bara jag, ingen annan. Det är svårt att förklara, för det är exakt samma tjej, förutom att tjejen från ikväll är inget mer än det hon är på bilderna. En glad tjej. Inte modellsnygg någonstans, absolut inte, men jag känner tjejen på bilderna. Och Amanda känner också henne. Hon har format henne. Alla delar av mig är lika verkliga. Men tjejen på bilderna från ikväll känner jag så väl igen.

En annan väldigt bra sak med att umgås med Amanda är att det inte blir någon konflikt angående musik, vi har precis samma smak. Jag nämnde för henne att gänget tycker att min musik är begravningsmusik och tydligen säger hennes vänner samma sak till henne. Vi är två missförstådda musikaliska själar, vi två.

After covering all topics from A to Z, I feel like falling fast asleep.


Vad har man på sig en snöstorm?



Jag har glömt hur man klär sig i snöstorm... Två mössor? Tjocksockar? Hur många stickade tröjor blir det idag då?

Tre par strumpbyxor (jag kan inte ha jeans!) två tröjor, halsdukar, vantar. Nu kör vi!

Höstsonaten


Applåder är egentligen ett rätt underligt fenomen. Har ni någonsin reflekterat över vilket underligt beteende det är egentligen att sitta i ett rum med folk och slå ihop händerna i takt som en underlig flock djur av något underligt slag. Jag tänkte på det idag, applåder är nog människans underligaste sätt att visa uppskattning.

Mormor bjöd mig, moster och mamma på Höstsonaten ikväll. Därav ovanstående funderingar. Otroligt bra föreställning! Jag tror att det satt folk där på Dramaten och grät men jag tyckte bara att det var väldigt vackert. Så himla fint att jag kände mig helt känslotom. Jag älskar teater. Bara själva ordet är ju fint.

Jag gör en liten lista på fina ord:

Teater.
Melankolisk.
Systembolaget (jag menar, så himla underbart namn på ett bolag. Ett bolag för system. Ett bolag med system.)
Pojke.
Fotografi.
Kjolfåll.
Novell.
Paraply.

Jag och Carro brukar prata om fina ord och hitta på en del själva. Delang tillexempel. Vi är ganska delang.

Dessutom är det snöstorm! Jag är lyrisk! Snöstormar har jag saknat i otaliga år! Synd bara att jag inte har en söt pojke här vars ben jag kunde värma fötterna på men man ska för tusan inte klaga så mycket! Jag tänker inte ens klaga på att det är kallt så länge det är snöstorm, så  v ä r t  ju!

Sista skoldagen imorgon. Så. Episkt. Awesome.

You don't know who I really am



Ibland undrar jag om det inte är så att jag är precis som alla andra trots allt. Om inte jag också är en sådan där tomte som inte har någon egentlig stil när det gäller musik. Don't get me wrong, allt är tillåtet i krig och kärlek och Spotifykulturen men jag har aldrig riktigt känt mig som, eller velat kännas vid att jag skulle vara, en sådan utan musikpersonlighet. Självklart är de fina människor, de där som lyssnar på Jimi Hendrix och varvar det genom att musikknarka Chris Daughtry.

Jag har aldrig varit sådan. Förvisso tycker jag att Dylan är en av många Gudar i en Buddismliknande musikreligion samtidigt som jag skäms inför det faktum att McFly stoltserar i min iPod. Dock väljer jag att hävda att jag har en sådan där socialt accepterad musikpersonlighet. Att sedan själva musiken inte passar sig under våra get togethers är en parentes knappt värd att nämnas.

Till saken då. Syftet. När jag känner mig tonårig sätter jag på Fall Out Boys From under the cork tree. Det händer inte ofta, bara när jag känner för att vara min exakta ålder. Men det funkar alltid. Jag ler så fort de sätter igång att skrika. Antagligen är det igenkännandet i varenda text som gör, eller bara själva känslan av att problem kan vara så små som att man får befinna sig i ett High-School-mood och ha problem som inte är större än att festen spårar, du vet inte hur du ska få honom med stort H och du hittar inte riktigt dig själv.

Jag tycker om att få känna mig som sjutton ibland. Det gör mig ledsen bara att det är Fall Out Boy som kan få mig att känna mig som min ålder. Jag tror att mitt mål nästa år är att inte vara så mycket äldre än jag är lika mycket. Ett nyårslöfte får bli att inte se saker ur det kolosala perspektivet hela tiden, minska på ansvar fast vidga vyer. Jag är trött på att vara 35. Jag är för ung för att vara 35. Nu ska jag också hinna göra dumma saker, innan vuxenvärlden gläntar på sin fasansfullt spännande dörr. Jag har redan kikat in genom nyckelhålet... Någon som vill missa hemmatiden?


"Lika fantastisk som någon annan"





Inte mina bilder men jag orkar inget annat idag. Sov gott.

"Se mig, sa jag. Hör mig, sa jag. Känn mig"

Allting handlar om perspektiv.


Dagen skulle egentligen ha spenderats på en spårvagn men eftersom Johans skolarbete var viktigare än någonting annat idag fick jag tänka om. Köpte en julklapp. Bakade pepparkakor. Hela dagen har känts så ovärd alltså. Himla trist att slösa bort dagar sådär. 

Egentligen känner jag för att sminka ögonen lite för mycket, dra på mig något annat än min stickade tröja och åka iväg. Vara tokig. Äntligen vara tokig. Men det är söndag och verkligheten fungerar inte riktigt som den borde. 

Adjö, världen. Sov så gott.   

Soir

Kvällens planer var följande:

Alltså:

Det är fint att hålla händer.

Vi hälsade på NKs julskyltning. Det här tänkte jag göra nu. Är löjligt trött!

Fin fredag. Sov gott.

Stockholms bästa latte äntligen korad!



Ja-a ni. Efter drygt ett års letande har jag bestämt mig för att kora Stockholms bästa latte. Bilden är dock gammal.

Vill ni dricka Stockholms bästa latte råder jag er att ta tunnelbanans gröna linje västerut och hoppa av vid Fridhemsplan. Gå upp mot Drottningholmsvägen och TA-DAA, framme vid Expresso House. Där jobbar Gustav som platschef. Och väggarna är röda. Och kaffet är himlen. Får en 19 av 5 möjliga helt enkelt.

Yesbox, Espresso House vid Fridhemsplan serverar Stockholms bästa latte av ganska många orsaker.
Åk dit. Or die. Mahah.

Alfapet med mera

Nu var det ett tag sen, igen! Ledsen, ledsen. Nu får ni höra.
Igår var Racer här. Fin pojke. Vi spelade Alfapet och såg Stolthet och fördom. Riktigt fina grejer!

Det har varit fullmåne också. Det står ganska högt på min lista över älskvärda saker. Listan är väl sånär som följande:

1. Luftballonger
2. Vänner
3. Ord
4. Caffè latte
5. Pariserhjul
6. Musik
7. Fullmåne
8. Alfapet
9. Avocado
10. Fotografier

Med reservation för ändringar och hela det köret. Jag har nog etthundra punkter på listan. Det känns bra att leva för någonting.

Finns det någonting jag älskar mer än någonting annat just nu så är det Stockholm. Mer än väldigt mycket annat älskar jag Stockholm. Jag menar, titta bara! Sedan ska jag relationsmarknadsföra en annan älskvärd tingest alldeles strax, bear with me.

 



Mer än såhär vill jag inte delge mina vänner! För tillfället, det är ju helg imorgon.

RSS 2.0