marathonfika

som jag tidigare idag nämnde var det ju tänkt att jag och nicci skulle sitta på barista och bara prata i hundra år men medan jag väntade på henne i forum sprang jag på, eller snarare han som sprang in i mig, en kär gemensam vän vid namn marcus. han skulle köpa sig ett par riktigt snygga skor och efteråt kom han upp till barista och förgyllde vår dag med sin närvaro. ett tag kom även my dit för att lämna någonting och min barndomsvän beata kom av en slump intraskande med sin kusin. jag, nicci och marcus satt där i ungefär 4 timmar och riktigt trevligt hade vi! 

marcus är en grabb med sådan underbar humor, hann knappt känna smaken av min första latte eftersom jag satte det mesta i halsen på grund av alla skrattattaker som han framkallade med några sekunders mellanrum. tur som en tokig hade jag när jag kom till barista eftersom jag lyckades sno myshörnan längst in i lokalen och där barikaderade vi oss hela dagen. till philips stora förtret. haha. 

dagens bästa är ett filmklipp som jag inte tänker lägg upp här, marcus skulle försöka lära nicole att försvara sig och iscensatte det hela på caféets golv. går knappt att återberätta, därför tänker jag inte göra det heller. men lite bilder ska jag nog kunna bjuda på, 93 bilder togs sammanlagt under dagens lopp.

 
marcus och my startade kuddkrig.      en bild på de högljudda byggjobbarna som marcus störde sig på xD
 
visa mig någon sötare än min bästis.. nej just det. det går inte.

jag och marcus, jag brukar inte tycka att jag passar i mittbena men idag råkade det bli ganska bra :P 

bild på marcus, tagen av mig

bild på mig, tagen av marcus

<3

latte numero 3

flera timmar senare, nu är jag tillbaka. latte på barista i nacka forum har faktiskt alla förutsättningar att vara riktigt god, gjord på rättvisemärkt kaffe i modern välgörande, ekologisk anda. lagom starkt kaffe, som de mycket noggrant gjort blandingen med olika bönor själva för det perfekta kaffet. MEN, tyvärr, får latte på barista en 3a i betyg eftersom den dels inte gjordes på lättmjölk och dels blev alldeles för utspädd med mjölken så den blev nästan lite sörjig. alldeles för rinnig i alla fall, en latte ska ju gärna vara lite trögflytande.

dock måste jag tillägga att barista är ett underbart café med goda mackor och annat gott och deras varma choklad är himmelsk så skippa för guds skull inte att fika där när ni väl är på forum. och trevligare personal får man leta efter!



jakten fortsätter (;

när man har fyrtio minuter över

god förmiddag! steg upp för ett tag sen och har hunnit duscha, byta om 3 gånger, ätit frukost och slagit in pappas presenter, han fyller år imorgon. bussen går om 40 minuter ganska exakt så jag tänkte att jag skulle passa på att skriva lite. fast jag får inte glömma att byta örhängen innan jag går. de jag har på mig nu är det egentligen inget fel på men jag ångrar mig hela tiden. liksom jag gör med det mesta annat också...

har laddat upp ordentligt inför pladder-fika, som jag vill kalla det, med nicci. datorn ligger nerpackad, brevid bibliteksböckerna jag ska lämna tillbaka och det roliga är att jag snackade med nicci igår på händelsernas centrum, msn, och var tvungen att lägga band på mig själv för att inte berätta en massa saker då. måste spara på det tills vi ses liksom. det är det jobigaste med att vara ifrån sina bästa vänner numera. jag och nicci är ju vana eftersom vi alltid gått på olika skolor men det har varit svårare än jag trodde det skulle vara att anpassa sig till att inte ha mimmi, frida, amanda och tess med mig hela dagen, varje dag. nobody likes changes. men förändring måste komma och en ny era påbörjas. det blir vad man gör det till och jag vill leva varje dag fullt ut numera. tomt snack som vanligt, johanna, tänker både ni och jag. 

på tal om förändringar är det ju underligt hur man kan se väldigt bra ut ena dagen, bara för att nästa dag vakna och både se ut och känna sig som ett vrak... antar att även det blir vad man gör det till...

vi hörs lite senare, när jag kommer hem och har pratat klart, om vi nu inte ses på forum gott folk, jösses vilken hype det verkar ha blivit. men så är det ju också numera sveriges (eller var det stockholms?) största köpcentrum.

<3

latte nummer två, here we go!

så, kandidat-latten för titeln stockholms bästa caffè latte för idag är alltså en latte från café ritrovo i samma hus som skandia på sveavägen. ritrovo är ett italienskt café i all dess glans och de serveras, såklart, italienskt kaffe. min käre bror har praoat där nyligen och rapporterade vid middagsbordet att personalen var mycket noga med kvaliteten på alla de espressos, cappucinos och lattes som severas till besökarna.

och jag måste säga att denna latte som jag fick serverad imorse höll mycket hög standard! riktigt gott italienskt kaffe och krämigt skum, som till skillnad från många andra inte hade blivit ihopblandad med kaffet, utan med varsamhet hälts upp så att det mesta av skummet la sig på kaffet i ett gott fluff :D som jag låter nu märker jag, men jag kan inte annat än att ge latte på ritrovo en 4a i betyg! med visst minus för att den var ganska liten men vad är det nu man säger? kvalitet framför kvantitet, just det! 

fortsättning följer...


sy en söm för miljön

någon mer än jag som blev lamslagen av nyheten att det ska bli snöstorm under natten? hoppas det kommer myyyyycket :D men å andra sidan, detta är jag inte beredd på! jag har ingen ordentlig jacka, inga skor, jag vet inte hur jag ska få igång elementet i mitt rum. och nej lustigkurrar, det är inte för att jag har potatismos i skallen, utan för att det tycks vara något fel på elemnetet här i rummet... stackars pappa fick gå ut i regnet och sätta på vinterdäck nu ikväll. man ska inte ta några risker när det gäller väder och trafik!

åkte in och åt frukost med bröderna mina imorse, på café ritrovo på sveavägen, i samma hus som skandia ni vet. självklart beställde jag en latte men jag gör ett nytt inlägg om det strax. efter frukosten gick jag och brorsorna och kollade i affärer medan vi väntade på att vi skulle kunna hämta ut våra biobiljetter. mycket bio för mig den här veckan alltså, i måndags var jag ju och såg vicky cristina barcelona och idag blev det kung du panda XD söt film måste jag säga men jag skrattade mest åt en unge längst fram med det roligaste skratt man kan tänka sig och han skrattade åt ALLT! förståeligt nog uppskattade lubbe filmen mest, jag uppskattade min godispåse och den där ungen och tobias sina hot snacks.

imorgon blir det dock forum som gäller för mig och min nicci! låååång fika är det tänkt, vi ska prata igenom allt vi inte kommit ihåg, inte haft tid och inte haft ork, att berätta för varandra den senaste tiden och jag tänkte ta med datorn för att kunna friska upp hennes minne med bilder på folk jag kommer prata om.


har sytt mig en ny typ-påse i ekologisk anda nu på eftermiddagen, jag är så himla taggad på att vara miljövänlig! bokstäverna är av reflexband så nu kommer jag synas i vinter/höstmörkret. den ska jag ha imorgon tänkte jag, håll utkik efter mig och hälsa för guds skull! :D

nej, oj vad klockan är mycket!! ska skriva min latte review och sen sova! upp tidigt imorgon tidspessimist som jag är!
sov gott!

<3

till anonym

... och till anonym som kommenterat "mörkness"; tack för fin kritik, har lite alla möjliga bilder på lager, vad menar du med bättre bakgrundsbild till datorn? :) ha det bra!

a place to stay



varför går tiden långsamt när den samtidigt bara flyger iväg??

latte nummer 1

är ensam hemma, gud så skönt! tre timmars plugg med emelie, vi fick ganska mycket gjort så nu är jag mycket mindre stressad. redan mörkt ute... jobbigt.

espresso house vid stureplan blev det, det är så trevligt där även fast det är ganska hög ljudnivå och det gick omkring en riktigt läskig duva bland borden. jag har kanske inte nämnt att jag är rädd för dem... och som jag sa påbörjade jag min jakt på stockholms bästa latte, jag köpte största latten de hade och fick rabatt med csn-kortet. 

måste säga att expresso house latte var väldigt god! bra konsistens, gjord av en duktig barista men den var inte så stark och smakade mycket mjölk. gillade dock kaffekoppen väldigt mycket!

så okej, latte på espresso house får 3 av 5, eftersom den var god, i en trevligt mugg men den får minus för att det var så mycket mjölk.


<3

lattejakten börjar

håller på att packa i ordning allt i dataväskan för att åka in till stan, pluggdag med emelie, wohoo! nej men det ska bli trevligt och dessutom bra att kunna bocka historiearbetet från att-göra listan.

mina kära farföräldrar var här nyss och hämtade brorsorna mina, som de skulle ta med sig till cosmonova och farmor, snäll som hon är, stack till mig två hundralappar till fika "eller vad du nu gör". TACK, det kunde inte komma lägligare! :D

var det förresten någon mer än jag som blev mäkta irriterad när desperate housewifes var något underligt fem-år-fram-i-tiden-avsnitt, SOM DESSUTOM INTE TOG SLUT! nejnej nästa vecka kommer det också vara fem år fram i tiden. och vad är poängen med det egentligen? tänker de någonsin hoppa tillbaka eller var de åren så tråkiga att knåpa manus till att de bara inte räknas? nej, lev i nuet för farao, det kämpar jag med att göra annars blir jag fast i dåtiden.. undrar varför folk fortsätter säga att jag ska skaffa lite att leva för...

men åter till roliga saker; hand upp alla som inte kan leva utan latte. var får man tag på den bästa latten då? det ska jag ta reda på! försökscafé nummer 1 får bli det espresso house jag ska till med emelie idag och sedan får jag plöja mig igenom sveriges kaffekedjor. våndas för donken, kom jag just på. nej, men håll koll så ska jag nog lyckas ranka stockholms bästa latte!

måste ut med hunden nu, en lång runda med ipoden hinner jag innan jag ska till bussen.

så länge kan ni ju svara på detta: vad är bäst, vintertid eller sommartid?  

mörkness










tog lite bilder medan brorsan lirade tennis, långsjön, det börjar bli mörkt vid fem...

man upphör aldrig att tappa hakan

nu har jag varit dålig på att uppdatera men jag... har egentligen inget skäl.. fy skäms johanna!

idag mötte jag jennie på forum vid 1 tiden för att kolla runt lite, sukta lite efter fina kläder och leta efter kattöron till jennie. inte för att hon tycker om att klä ut sig till katt och jama hemma i vardagsrummet, nejnej som ni vet är det halloween i helgen. men br hade tyvärr inga sådana till salu... vi hoppade in på barista, det där underbara kaféet som säljer rättvisemärkt kaffe bland annat och det var inte det enda vi hoppade på... trott eller ej, stötte jag på philip s där inne.. extremt oväntat men oj, så överraskande trevligt. jag var tvungen att springa in på awesome rags och spana in den där stickade tröjan som är helt underbar!

mini-återträff blev det också inne på barista (förutom återseendet av philip och gemensamma polare han hade med sig), mimmi och klara dök upp och även my och nicci. härligt, härligt!
 
imorgon blir det seriös plugg dag på espresso house med emelie, skönt att kunna motivera varandra så historian blir klar.

  
finns inget bättre än fika och kaffe!      vad kan man säga? (;
 
viktor och jesper                                      lovely jennie :D 

 
"min" underbara tröja! eller, den SKA bli min!    t-shirt, rules by mary 399 kr

lovdag

folk kallar mig galen som stiger upp så pass tidigt på lov och helger. idag ringde klockan vid åtta och på två timmar och 45 minuter har jag hunnit med en hel del av dagens att-göra-punkter. jag och brorsan ska strax börja gå mot nacka forum för att möta upp mamma och yngre bror för en fika. har en smärre klädkris som vanligt, förstår inte vad det är med mig! det är ju lov för sjutton men man måste ju tänka på sånt också...

måste hinna springa bort till kaninerna innan vi sticker också, det är kul att passa dem men det är riktigt oförståeligt jobbigt att inte prata med david varje dag.. :/ han är ju min bästaste vän xD på tal om bästaste vänner är ju oootroligt taggad på bio ikväll med mina underbara femtedelar, dock kunde tess inte hänga med :( men det kompenseras av att fritch drar med sig tre polare från luleå som är på besök, har hört så mycket om dem så det ska bli riktigt roligt att få träffas!


känns som hundra år sedan... så nära och ändå så långt borta. kom tillbaka.

nu måste jag lägga på ett kol... ha en bra lovdag, sveriges ungdomar!

<3

mys deluxe

fy vilken slapp dag! jag insåg när jag var ute med hunden idag att det var det mest produktiva jag gjort på hela dagen och att det faktiskt inte bara var en förslösad dag, utan en förslösad dag av mitt liv, som jag aldrig får igen. meeen vilket dåligt tillfälle att bli filosofisk.

jag har varit och givit davids kaniner mat eftersom han latar sig på en strand i turkiet och har lämnat mig i kalla sverige. men deppa inte ihop för min skull, jag sitter just nu och kollar på film med min pappa, movie of my choice som vanligt.

kommer inte på mer att skriva... imorgon är det bio med mina girls som står på agendan, efter plugg på förmiddagen och fika med mamma och brorsorna på eftermiddagen. och ta hand om kaninerna såklart (;

vi hörs imorrn.

<3

snartlovsnartlovsnartlovsnartlovsnartlo.....

sov ganska gott i natt men det var riktigt motigt att gå upp. dessutom är det så kallt i mitt rum nu att jag blir ännu mer frestad av att ligga kvar och sova istället för att stiga upp. men imorgon är det lov, äntligen!!!

david ringde för en halvtimme sen för att kolla vilken buss jag skulle ta men se, då var jag redan på fridhemsplan så det var inte lönt. han reser bort imorgon och jag ska vara kaninvakt och brevbärare. det gör jag så gärna men jag blir alltid nervös när någon av mina vänner ska ut och flyga, lite sådär smått nojjig. det kanske är en av alla anledningar att jag kallas mamma och hemmafrun.... tåls att tänka på.

nu sitter jag i skolan, i ett tomt klassrum. eftersom jag är en sådan extrem tidspessimist kommer jag alltid för tidigt till skolan men då hinner jag piggna till tills dagen tar fart. idag har jag tre lektioner, sen slutar jag vid två och ska åka och byta storlek på jeansen jag köpte igår, upptäckte att de måste vara felmärkta i benen för det är knappast 34, snarare 32 och det har jag för långa ben för.

lovet kommer spenderas mestadels pluggande men också biobesök med mina femtedelar och lite fest och fika här och var. vad ska ni sköna typer hitta på? 

<3

åååh sömn! I want you, I need you!

15 timmar senare och fortfarande lika trött... orkar inte lägga upp bilderna nu heller. det får vänta tills jag är pigg.

lunch med mimmi var i alla fall jättemysigt, jag minns inte ens senaste gången det bara var hon och jag.. vi åt varma mackor på ett av de nya kaféerna på forum, som hette barista, testa deras varma choklad, den var underbar! en trevlig pratstund med mims fick mig att sakna life back then ännu mer!

sedan åkte jag hem och träffade svt:s kamera team som var hemma hos oss för att filma lite, ni kanske har missat att min bror är med i rea sedan två år? hur som helst, efter att de spelat in i några timmar men förmodligen klipper det till bara ett par scener, åkte jag och mamma med lubbe och alle till forums invigning. där hittade jag ett par jeans och en massa saker man vill ha men är för snål för att köpa, ni vet vad jag menar. bland annar träffade jag även emil, det tycks att vi alltid träffas just på forum... fick tillfälle att snacka med honom ungefär en halvtimme i matkön och det är så trevligt att prata med emil. det är uppfriskande att träffa någon som känner mig så bra att han ser rakt igenom mig.

tjejen i kassan när jag skulle köpa lubbes mat var så himla stressad, förståeligt med tanke på folkmängden, ärligt talat blev jag till sist ganska sur på henne fastän det inte var hennes fel. mamma påpekade detta när vi äntligen fick äta och sa att hon var så stressad att hon var nära att gråta, varpå lubbe frågade: "var hon så stressad att hon nästan grät?" och mamma svarade "ja för hon har inte jobbat där så länge så det gick inte så snabbt." då tittade lucas, åtta år, på oss med en viktig min och sa: "ja, jag vet precis hur det är. det har hänt mig."

stressen i dagens samhälle verkar sprida sig. nej nu blir det sent idag igen.. sov gott, hörs imorrn.

<3  

müslin skrattar åt mina sömndruckna ögon

god morgon! sitter och äter frukost (müsli, jag är ingen frukost människa och idag smakade den inte så gott som vanligt), kom knappt ur sängen för en stund sen, så trött är jag! men det är det ju värt och jag har inte sovit så bra som i natt på flera dagar, kanske inte på hela veckan... känner mig halvstressad, ska till bussen om 20 minuter så egentligen borde jag kunna ta det lugnt. två lektioner idag, matte och religion, som är det roligaste just nu. efter det ska jag så snabbt som möjligt susa ut i nacka för att äta lunch med mimmi, har inte träffat henne sedan hennes fest så det blir mysigt i kvadrat.

ikväll sen är det inte bara release för mq's nya märke, endast för vip-kunder ikväll om jag fattat saken rätt, men det är också invigning för det "nya" forum nacka och det lär ju vara smockfullt med folk... menmen man får kämpa sig dit i alla fall, vi hörs senare med bilder från igår men annars ses vi väl bland folkvimmlet? (;

<3


vilken självförtroende-kick!!!!!!!!

åå vad jag är trött, men otroligt glad! jag var så himla nervös innan första visningen, jag gick tre stycken ikväll och oj så roligt det var! jag vill gå igen.. och igen och igen! bilder får vänta tills imorgon eftersom jag är så trött... jag och carro ägde ikväll :D just nu är mitt självförtroende på topp och för två timmar sen hade jag så mycket endorfiner och adrenalin i omlopp att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen!

ungefär tio minuter mellan varje visningen hade vi men det hann vi inte äta på så jag åt inte förän på bussen hem. men det gjorde inget för det var en sådan upplevelse att få göra det här. och düring verkade nöjd med mig, det är ju huvudsaken. själv tycker jag att jag såg riktigt bra ut och överdelen var så skön och snygg, speciellt i ryggen! (även om det krävdes vissa säkerhetsnålar...)

jag ringde david på vägen hem och hann kom och mötte mig vid bussen. det krävdes lite tjat men han kom i alla fall. han är min ängel, david :) fast jag orkade inte sätta på mig mina låga stövlar efter visningen så jag har trippat omkring i högklackat i ungefär 4 timmar... mina fotvalv kommer aldrig bli dem samma känns det som. så himla roligt att en annan ängel, nämligen min krille satt i publiken på den första visningen, vi har inte träffats på över en månad och det var skönt att veta att han var där som moraliskt stöd, eller vad jag nu ska kalla det.
 
nej hörni, bilder får som sagt vänta till imorgon för nu måste jag sova! jag har gjort tappra försök att få bort allt smink men det verkar lönlöst så nu har jag nästan lika mycket kajal som düring i ansiktet!

sov gott alla ni underbara, själv lär jag sova som en stock, bara jag lyckas varva ner lite grann.

<3
    

design day idag!

jag orkade inte blogga igår för jag kände mig så nere när jag kom hem.. verkligen heldeppad. sen gick det plötsligt över efter en kopp te och musiksnack med C!

idag är jag dock uppåt väggarna och har just glufsat i mig en choklad som finns att köpa i kafeterian för 5 spänn. gott!
snart börjar historielektionen och därefter franska sedan ska jag bege mig mot dieselverkstaden för att vara modell åt düring på design day.

nu ni undrar säkert vad detta är för något, om ni nu missat detta. design gymnasiet, där düring studerar, ska ha en modevisning med skolans ettor och tvåor i dieselverkstaden och düring bad mig agera modell. bilder kommer senare...

jag blev glatt överraskad när jag kom till skolan, smått nervös, och carro berättade att hon också ska gå modell åt en kompis som går i dürings klass. då slipper jag vara nervös!! underbart! tänk om jag skulle ramla, det skulle vara så himla roligt! i så fall kommer krille att lägga upp det på youtube har han sagt... men jag kan gå i skorna så det är lugnt :)

jag och william bestämde att vi ska vara positiva hela dagen för det är soligt ute och det är bra, helt enkelt. 



börjar känna mig taggad, ivrig och sprallig, som en liten femåring på julafton...
vi hörs ikväll!

<3 

god natt måndag

fy vad trött jag är nu! kom nyss ur duschen, har varit i skolan, jobbat och suttit barnvakt... nu ska jag strax lägga mig eftersom jag måste upp tidigt tidigt imorgon. otroligt ansträngande pass på idrotten, jag kommer garanterat att ha träningsvärk imorgon! alex försökte lära mig ett och annat men det var lönlöst tror jag. även om han sa att det gick bättre än han trott men det säger bara mer om mig än om honom. 

tack vare hunden missade jag bussen till skolan också och tro mig och gillade inte att åka kommunalt! hon darrade som ett asplöv hela vägen till slussen och gnällde högt på tunnelbanan!
 

mysigt att äta lunch med frida också, ibland saknar jag verkligen vår lilla högstadie-bubbla! jag önskar att jag träffade mina femtedelar varje dag... det jobbigaste är att så fort vi skiljts åt kommer jag alltid på något som jag glömde berätta, då går det inte att stega tvärsöver klassrummet och hojta "fritch! förresten så..." nejnej, nu måste man ta upp telefonen och ringa för att säga att man glömde berätta om den där obetydliga men betydliga grejen. komplicerat! och dyrt!
vi åt på espresso house vid odenplan, macka, muffin och latte, supergott! prova deras hallon/kardemumma muffin, den var så himla underbar! 
 
GOTT!!                                                       maybe not the perfect view..  

<3

godmorgon oktober..

jag har verkligen inte kunnat sova inatt. jag har vaknat flera gånger, inte så att jag varit klarvaken, jag har varit dödstrött men bara inte kunnat sova. undrar om jag ens fått någon rem-sömn över huvudtaget...

tur att det var inatt ändå eftersom jag får sova två timmar extra! steg upp för en halvtimme sen, ska snart äta frukost och ta med vovven till stan. ska bli så mysigt att äta med frida också innan idrotten, undrar om vi inte skulle köra boxning idag? direkt till jobbet efter det och sen ska jag sitta barnvakt i 2 timmar. fullt upp med andra ord...
vad ska ni hitta på idag då? 

nu är jag som vanligt hungrig på frukost, ha en bra måndag!

<3

sentimental vid middagsbordet

oj vad jag är trött.. det är nästan löjligt att jag alltid är trött just nu! fast å andra sidan, inte så konstigt. imorgon har jag min älskade sov morgon och så ska jag ta med hunden in till stan innan franskan, ska lämna henne hos mamma. lunch med frida innan jag ska ha idrott har jag också planerat :) underbart att spendera lite kvalitetstid med min lilla fritch.
 
det blev promenad med david, efter att vi fikat hos mig och trevligt för oss var vädret bättre än imorse. jag har också bakat kakor idag, detsamma gjorde mamma och pappa bakade bullar så nu är frysen full med en massa godsaker :D

på tal om godsaker åt vi italienskt till middag, med massor av allt vi hade med oss hem från italien i somras. underbara italien. jag vet att det låter urlöjligt men blundade jag samtidigt som jag åt var jag för en sekund tillbaka i vår lilla bungalow vid medelhavet... solbränd och fin och obeskrivligt lycklig. det är inte klokt hur mycket jag längtar tillbaka! snälla någon, gör så att jag får komma tillbaka dit nästa sommar!!!!! så länge;



åh, vilken obeskrivlig längtan! nej nu fick jag nästan världens depp-situation över mig. men jag är up beat och lever på hoppet :D förhoppningsvis är jag där igen fortare än någon hinner säga ecklesiastikdepartementet.

<3

slösa inte bort regnet på stress!

lördagar är egentligen så mycket bättre än söndagar. ingen stress för man har söndag på sig att fixa saker. sen på söndagar då får man minsann stressa och fixa och dona... dessutom kommer världens vecko-stress farande eftersom det är måndag imorgon. jag ska försöka ta det lugnt idag, plugga det viktigaste och träffa david. och se en bättre film än igår, självfallet, svårt är det ju inte. 

när det inte är höst går man runt och tänker, åååå hösten är så underbar med löv och regn och mysiga kläder. men har man någonsin tid att njuta av dåligt väder sen när hösten kommer? sällan... jag klagar inte, jag gillar att promenera med hunden när det regnar men kan jag någonsin sätta mig med en kopp te, en filt och en film när det regnar ute och bara njuta av hur mysigt det är med dåligt väder? nej. det är som om stressen sitter i ryggraden! och om man tänker att man ska fixa det man stressar över innan man sätter sig och tar det lugnt med teet, ja då är det troligast bra väder igen när man stressat klart! vad är det för mening med att höstmysa om det är sol ute? 

lite att tänka på bara xD

<3   

cheriie says relax!

jag har just sett sex and the city- filmen, jag vet jag vet, en aning sent men jag har ärligt talat aldrig riktigt föjt serien... hur som helst såg jag den med min pappa av alla människor, vi brukar se film tillsammans och idag var det my movie of choice... vilket jag ärligt talat ångrar... och om jag ska vara ärligt ärlig tyckte jag att filmen var usel. de avsnitt jag har sett av serien har varit roliga, lite dead-on humor och bra mode men det här... 40 åriga kvinnor som skriker likt jag och mimmi gjorde efter sommarlovet i 6an när vi fick återse varandra på skolgården. och vad hände med humorn? jag tror att jag skrattade 2 gånger och drog på munnen 5, alla gånger antingen åt miranda eller samantha. gör om, gör rätt om det kommer en uppföljare! 

idag har jag krattat löv som en besatt, det var näst intill översvämning i trädgården! grejen med att refsa löv är att de tar aldrig slut! det är sant, de tar aldrig slut! jag refsade i 4 timmar och det är fortfarande löv kvar. 4 personer hjälpes åt med eländet, 20 säckar blev det och ändå finns det löv kvar i den förbaskade trädgården!!!

jag tog ett avkopplande bad efteråt, jag håller på att lära mig att koppla av. det är svårare än det låter, tro mig! hur som helst, levande ljus och flickersticks skiva welcome home the astronauts gjorde det lite lättare. använde ett underbart bodyscrub gjort på avocado som får huden att bli mjuk som en... någonting mjukt. alltså alla borde egentligen bli bättre på att ta det lugnt. bara en liten stund varje dag, tänk vad alla skulle vara soliga :D hädanefter ska jag varje dag ta det lugnt minst 5 minuter per dag, bara en liten stund för mig själv när jag, beroende på hur mycket tid jag har, kan spendera lite jag-tid. oj, vad jag låter som en småbarnsmamma nu!!!! 
     sotis någon? ;)

stannade hemma ikväll eftersom jag är så himla trött av allt stressande med skolan, ligger i sängen och bloggar nu, ska sova strax. imorgon ska jag snabbt hem till düting för att prova klänningen han designar, mer info om det sen (; sen ska jag gå en promenad med söte david, vi skulle egentligen ta en fika men han fick sin vilja igenom (den här gången). egentligen förstår jag inte varför killar inte gillar att fika? det är ju den bästa uppfinningen sen skivat bröd som kalle anka skulle säga! vad tror ni att att det beror på? 

<3

bara för att


välkommen-hem-frilla, härligt...

åh vad skönt att vara hemma! inte för att skoldagen var så jobbig men jag fick världens syrebrist och ont i huvudet. sen har jag sedan jag kom hem hunnit gå ut med hunden och dammsugit, anton kommer hit om ungefär en timme tror jag... sitter med min dagliga kopp te nu och myser, dock måste jag lyssna på tobias som sjunger och pratar bebisspråk med hunden... knasboll!


jag och william i sin fancy friday utstyrsel. och davids tröja i förgrunden xD

fancy friday

vilken sömnig historielektion! medeltiden, suck!  på svenska lektionen blev ganska mycket flummande, mest för att halva klassen valde att se en film och vi andra satt utanför och letade fakta/skrev på våra uppsatser. så himla hungrig var jag också och nu har jag precis kommit tillbaka från lunchen, kyckling wok på restaurangen mitt emot blev det idag...

haha lovade ju en bild på william också :D har ett par att välja på, hmhm... men nu börjar just engelskan, sen får jag komma hem hurraaaaaaaa! då ska jag lägga upp en finfin bild på william, om jag hittar någon mohahaha! jag minns inte ens varför jag ska lägga ut en bild på honom...

kanske räcker det med den simpla anledning att det är williams fancy friday idag, på fredagar klär han sig alltid så fint! med skjorta och allt, han är så fin :D puss till dig william!


historisk morgon

nu sitter jag i skolan bredvid william som precis gjort sig förtjänt av att jag lägger ut en inte alls så smickrande bild av honom i bloggen nu, mohahhahahha!

snart historia, jag tror att vi jobbar med vikingatiden fortfarande... svenska efter det, min lärare är så himla bra och förra gången gjorde vi en jättekul grej när man skulle göra en sketch men man fick inte prata. alltså skulle man uttrycka en känsla genom att bara använda kroppsspråk. roligtroligt eftersom man var tvungen att överdriva så mycket!

nu är min historielärare här så jag ska tranformeras till johanna-duktig-elev ett tag :)

får ta en ny bild på william sen för jag upptäckte, precis som han, att den var riktigt knasig!

god morgon!



god morgon alla plugghästar, arbetsnarkomaner, älskade töntar och slöfockar!
sovit gott? det har jag men jag drömde så himla skumma saker.. ni vill inte ens veta (;
jösses vad det är mörkt! det måste ju vara den här helgen man ska ställa om klockan... fast om jag steg upp halv 6 och klockan "egentligen" ska vara halv 5 borde jag ju vara tröttare.. men lämna en liten kommentar om du bara råkar ha informationen om när vi i det kalla sverige ställer om klockorna och "tappar" en timme på dagen.

jag steg upp för en timme sen och hoppade i duschen så nu är jag hel och ren och längtar ner till köket där det vankas frukost. brorsan steg just upp, jag är avis!

historia, svenska och engelska står på agendan idag och jag slutar vid 2. så otroligt skön den här veckan har varit, precis vad jag behövde, tacktack!

okej, ärligt nu, fint eller fult med de där strumporna jag köpte igår? packar ner datorn snart så oavsett vad ni säger blir jag antingen streetcool eller streetfool idag, ni får spana efter mig på tunnelbanan (;

blus - h&m
kjol - dkny
strumpor - h&m

bilden har förresten min brorsa tagit, i sitt rum, om ni undrade..

nej hörni, sköna typer, nu måste jag ner till frukosten! :D vi hörs lite senare.

cheriie <3 h&m

jag älskar torsdagar! fast inte det här vädret.. bara om jag lyssnar på musik och är ute med hunden. eller sitter inne med en kopp te och en mysig tröja. men att sluta kvart över 11 dagen efter en studiedag, det är riktigt nice!

jag träffade som sagt mamma och vi åt lunch på nacka forum, på det nya wayne's coffee som öppnat där men eftersom de fortfarande håller på att bygga var det inte jättemysigt. men det var gott :)

efteråt hade vi lite tid över så vi spatserade runt där ett tag och jag hoppade in på h&m, såklart. fortfarande 10% denna vecka och dessutom hade de någon slags ombyggnadsrea så det var verkligen billigt billigt! jag gick därifrån med två finfina fynd, en svart, a-linje skuren topp och en t-shirt i organiskt bomull. det känns alltid lite roligare om man kan intala sig själv att man hjälper naturen genom att shoppa
  
fint va? känns underbart med lite nytt i garderoben och jag kom på att förutom igår har jag inte shoppat på... minst 2månader.
efter det hade vi ytterligare ett tag kvar innan vi skulle hämta lubbe och alle så vi for till sickla istället. även där hoppade jag in h&m (vadå då?? det är inte mitt fel att de finns överallt!) därinne köpte jag ett par over-knees i svart, jag har velat köpa mig ett par hur länge som helst men alltid ångrat mig när jag väl stått med de i handen. sådan är jag helt enkelt.
nu tyckte jag dock att jag förkänade dem, ska fota dem senare när jag har de på mig så får vi se om det är fint eller fult. ibland kan den gränsen vara hårfin...

nu tycker jag nog att det får räcka med shopping ett tag... fast jag vill ha ett par nya stövlar... den som väntar på nåt gott!

ska gå till träningen om en halvtimme, vad tiden flyger! jag får nog en ganska lugn helg i alla fall vilket känns så skönt!

<3

torsdagsbekymmer!

idag var det mörkt för första gången när jag vaknade. tidigare har jag gått upp i takt med soluppgången men inte idag. när är det man ska ställa om klockan??

jag har just haft religion, den första av mina två lektioner idag, jag slutar kvart över 11. vi fick tillbaka våra uppsatser som vi skrev för ett par veckor sedan och det gick väldigt bra. inte full pott men jag känner mig väldigt nöjd ändå. dessutom hade läraren skrivit en kommentar i marginalen och berömt mitt språk, vilket gjorde mig väldigt mycket gladare än det sista mvg-krysset :)

nu har jag matte och jag vill ha tillbaka provet, samtidigt som det skulle sitta fint att inte se det. jag ogillar matte lika mycket som jag ogillar kronärtskocka och det säger en del. men jag skulle behöva feedback från det där provet eftersom jag vill ha vg i matte A.

efter matten ska jag träffa mamma för att äta lunch och sen ska jag hem och göra klart min franska- och engelskauppsats, som båda ska in imorrn. det är så mycket just nu. 

dessutom blev jag så arg när jag kom upp från tunnelbanan och det hade börjat regna. fast bättre idag än igår, å andra sidan. idag är dessutom en jobbig dag för det känns som fredag men det är torsdag... kommer vakna besviken imorgon..


<3   


lovely lovely lovely

sisådär, nu är jag tillbaka. klockan tolv var jag hemma igen men jag har fotat mina fynd och fixat fram fika till mig och min okrya mor så det tog lite mer tid. jag hade varit hemma tidigare också om jag inte gjort en avstickare på vägen för att fota lite träd och sånt. jag är faktiskt lite knasig, det inser jag ju själv.
  

gud vad det var skönt på stan! klockan tio är det ju nästan folktomt och jag älskar att gå på stan ensam. just för att man kan vara så lugn. jag började med att gå till h&m och köpte underkläder som jag provade ut för ett par veckor sedan. h&m har faktiskt ett väldigt bra utbud till budget pris och dessutom har alla medlemmar 10% rabatt hela denna vecka, vilket lyste upp min dag ytterligare! ett set underkläder för 142 kronor, hurra! på väg ut hittade jag ett par jättefina vantar också men jag tänkte att jag skulle gå omkring ett tag och se vad jag hittade. åhlens hade också jättefina vantar men de var lite dyrare så det slutade med att jag gick tillbaka till h&m och köpte vantarna, 98-10%=88 kronor, helt klart värt det!
 
 
h&m har faktiskt jättefina grejer den här hösten, speciellt deras stickade tröjor och koftor blir man helt kär i. hittade en grå och vit stickad tröja som fick mig att tänka på en massa snö och renar uppe i norrland för 398 kronor och denna rosa underbara kofta för 498 kronor. men sånt kan vänta, jag har ju garderoben full vid det här laget.


tack vare mitt csn-kort köpte jag även en latte på espressohouse för 24 kronor, jag gillar att gå på gymnasiet :)
nu har jag druckit upp mitt te så jag ska ta en promenad med hunden innan jag sätter igång med plugget, och nej jag skjuter inte upp det, jag bara laddar lite.

nu är jag all set för höstkylan;
halsduk - sand 
vantar - h&m 
basker (som jag tydligen ser fransk ut i, haha) - nk

<3  

studiedag!

jag älskar studiedagar! en liten klick ledighet i vardagen som plötsligt dyker upp i kalendern. jag har haft en lugn morgon, precis som jag ville, att äta frukost i morgonrock och att ha tid till både te och tidningsläsning är sådant jag annars inte hinner med på vardagar.

jag tänkte åka en snabbis till stan och köpa lite grejer men sen ska jag skynda hem och plugga, det är väl trots allt syftet med dessa dagar? men lite egentid i stan tycker jag att jag hinner lyxa mig med.

dessutom är det en underbar dag idag, höstlöv matchar morgonsolen så bra! passade på att ta en bild men gardinen reflekterades i fönstret, fast det blev egentligen bara fint :)


så stod jag inför mitt svåraste val hitills idag; vad ska jag ha på mig? jag är ju lite fast i det här med myspys så en stickad kofta är helt rätt idag. problemet är att jag har så många.. efter många om och men lyckades jag bestämma mig och här är resultatet;


kjol - french connection
linne - monki
kofta - mammas gamla
tygpåse - min design

njut av dagen nu, oavsett om ni är lediga eller inte!

<3  

rosenrasande ilska och hur man ger utlopp för det på ett hälsosamt sätt

jag var så arg förut, när jag klev av bussen. egentligen kan jag inte sätta ord på varför men jag gick hem från bussen och lyssnade på musik och jag ville få utlopp av alla känslor genom att börja springa riktigt snabbt, har ni känt så någon gång? men jag hade väskan med mig och ville inte heller bli varm. så då tänkte jag hur härligt det skulle vara att skrika, bara ställa mig och skrika så högt jag kan. men jag är redan hes så det är ingen bra idé. då önskade jag att jag spelade musiken jag lyssnade på och att jag spelade ett ackord som fick åhörarnas öron att värka lika mycket som mitt hjärta gör idag.

jag kom hem, fikade och pluggade och det kändes lite bättre men sen plossade det bara upp igen så jag tog ett av mina gamla tyger och rev det i flera bitar, bara för att höra hur det gick sönder. det kändes faktiskt mycket bättre!  

men imorrn är jag ju ledig så då leker nog livet igen :D


mitt sönder-rivna tyg, tihi! (: lite galenskap är bra för själen, vill jag tro


vakna på fel sida... eller inte alls

sista lektionen innan jag får åka hem... jag håller på att bli sjuk, har ont i halsen och sådär men jag var tvungen att komma hit eftersom vi hade matteprov idag. ärligt talat gick det inte jättebra men jag hoppas på ett vg...

till råga på allt försov jag mig värre än vanligt idag, vaknade 5 minuter innan bussen gick, toppen start på dagen! herregud vad arg jag känner mig, speciellt med tanke på att jag vaknade halv 6 och var pigg sen la jag mig för att vakna och gick igenom allt vi skulle kunna till matteprovet. plötsligt är klockan 7 och pappa kommer och väcker mig... surt!

fick just reda på att jag slutar 2 istället för halv 2... så fel dag idag så det är bara inte sant.


jordgubbste med honung och bra musik, lycka en söndagkväll

och så blev det sent idag, igen. men jag har min älskade måndags-sovmorgon imorgon så det är ganska lungt. att spela badminton i frescati-hallen är det dock inte... ska göra det med skolan, så otaggad man kan bli.
 
idag var jag och brorsan på stockholm open finalen mellan david nalbandian och robin söderling, riktigt bra match trots att söderling inte vann. jag rycktes verkligen med i andra set, riktigt bra tennis där! middag hemma hos anton har jag också hunnit med, det gick bra vågar jag påstå... nästa helg är det hans tur att träffa mina föräldrar och syskon, det blir... intressant.

jag håller på att bli förkyld känner jag också, börjar få ont i halsen. perfekt tajming, som alltid när man blir sjuk.... men min kärleksfulle far, som också håller på att bli sjuk gjorde just en kopp te med honung till mig, tacktack! :D nu ska jag dricka upp den framför teven innan jag somnar efter en ovanligt busy helg.

alltså; min fina tekopp, Glasvegas debutskiva (så grymt bra, lyssna in er på dem säger jag bara!) och ett anteckningsblock från bookbinders design, jag är beroende av att göra listor av olika slag, för er som inte visste det.

imorgon lär david släpa ut mig på promenad, om det inte blir tvärtom. dessutom ska jag jobba men det ser jag fram emot som vanligt! hoppas alla haft en trevlig helg!

<3  

00:14

nu har jag just kommit hem från anton. jag skulle vilja påstå att det är ovanligt att jag är ute både fredag och lördag men nu blev det så. med ute menar jag inte hemma :P

igår, fredag, hade tvåorna så fint fixat en efterlängtad insparksfest för oss ettor, det var så himla lyckat! på en av restaurangerna mitt emot skolan ägde festen rum och alla jag pratat med idag hade kul igår och själv hade jag superkul! nackspärr idag efter för mycket headbangande men sånt kan det ju vara värt ibland.

det dåliga med att vara ute är att man sover så länge dagen därpå, sånt blir jag ju så stressad över... men efter att jag stigit upp halv 11 råkade jag nämna för mamma att jag tänkt tanken på att möblera om mitt rum. strax därpå var jag i full färd med att torka golv och flytta sängen och skrivbordet och byrån... men det var skönt att vara sysselsatt och resultatet blev så bra!

ikväll var jag som sagt hos anton, kom nyss hem. imorgon måste jag plugga matte och så ska jag äta middag hos honom, vi får se hur det går ;)

jag lovar att bli lite bättre på att lägga upp bilder, men inte ikväll


nu måste jag lägga mig om jag ska orka plugga hela dagen, matte dessutom :S


<3


älskar att hata: orientering

åh vad jag starkt ogillar orientering och orientering ogillar mig lika mycket tillbaka. i två timmar fick vi irra omkring i hagaparken och leta kontroller. dock gick det ovanligt bra för mig, tack vare emelie :D

det är ju så himla typiskt att det dåliga vädret ska komma just när skolan planerat in en utomhusaktivitet men nu när jag återhämtat mig en aning känner jag mig piggare än jag gjort på hela veckan. dock ramlade jag in i ett träd, så himla klumpigt, ni skulle ha sett mig, så jag har ont i axeln och ska inte träna. om vädret var bättre skulle jag ta med hunden ut och fota ekollon men jag är för rädd om kameran... det får vänta till vädret blir bättre.

föräldrarna ska bort på knytismiddag ikväll så det är jag vs. brorsorna. nej, jag är en bra syster så det kommer gå bra :) vädret är dåligt så jag tänker plugga klart nu innan jag ska laga mat och så kan jag mysa med en film, bästa dåligt-väder-en-höst-kväll-sysselsättning, eller vad säger ni?

<3

tes om mys-vinter, hängt upp mig på temat mys just nu

jag orkar inte onsdag idag! jag slutar vid 3 men det är min senaste dag och sista lektion är franska... idag har jag en mindre bra dag, en vad jag brukar kalla depp-situation hänger över mig... som tur är ska jag bara hem efter skolan; fika, slappa och plugga, det bästa man kan göra åt ovannämnda situation. tack och lov att det finns hembakade kakor och bullar i frysen hemma.

jag fick en chock över hur kallt det var ute imorse eftersom det, om möjligt, var kallare än igår. jag hade lyckats släpa mig ur sängen lite tidigare än vanligt och hann därför hämta en välbehövt halsduk innan jag strosade till bussen. är det bara jag eller är det en dimmigare höst än vanligt? och förra året var det väl inte så här kallt i oktober? detta kanske är ett tecken på att det lönar sig att hoppas på en snöig och kall vinter, för det vore ju härligt! en idyllisk vinter är just vad jag vill ha i år; en massa snö, sol på dagen så att snön glittrar och snöstorm på natten så att mystiken tätnar. varma kvällar framför en brasa med en filt och någon att mysa med. mmmm, lovely... :)

historielektion på en timme och en kvart väntar mig nu, gäller bara att hålla ut. nej! stryck det, nog är nog. nu ändrar jag attityd så kanske allting blir bra igen. underbar lektion i historia väntar mig nu, ute skiner höstsolen och värmer mina frusna händer. musiken låter så bra på hösten, förmodligen för att känslor är  höst-deppade och i omlopp på samma gång. 

bästa höstlåten just nu är death cabs "title and registration". refrängen är ju bäst (;     

funderingar över säsongens huvudbonad; basker

oj, vad kyligt det var ute idag! på vägen hem från bussen slog det mig att det beror på att det är oktober.. jag är lite seg ibland :P strax efter att denna tanke slagit mig började jag begrunda det faktum att det alltså är mössa-vantar-halsduk-säsong nu.

vad ska man ha på huvudknoppen denna höst då?

min kära mor har köpt mig en marinblå fransk basker som jag använder flitigt. tydligen ser jag lite fransk ut i den, enligt vissa individer i min klass men jag väljer att ta det som en komplimang för snygg är det. baskern alltså. finns finfina på nk för 149 riksdaler, helt klart värt det! det roligaste med denna huvudbonad är att den finns i alla möjliga färger; röd, grön, lilla, orange.. you name it!

annars kan man ju så klart köra på klassiskt stickat, något jag brukar göra på vintern. ribbstickat är ju snyggt på mössor, i alla fall som resår i nedre kanten. lätt att sticka en egen mössa också med en rundsticka, går snabbt som attan framför teven!

stickade halsdukar är jag å andra sidan lite försiktig med att göra själv, det brukar bli så krokiga för att maskorna blir olika lösa... men om ekonomin tillåter mig senare ska jag nog satsa på en stor, varm stickad halsduk att vira in mig i när kylan biter som värst.

ska gå ner och vara lite höstmysig med en kopp te nu eftersom hösten medför påfrestningar på rösten.. ha det bra i höstkylan och glöm för Guds skull inte att klä er varmt! that's the beauty about autumn (;    

gossip girl och ben&jerry går hand i hand

klockan är bara 10 över 9 men jag håller redan på att somna... jag undrar hur tidigt jag kommer lägga mig när jag blir pensionär. hade en ansträngande dag på gymmet idag, vi hade idrott med skolan och körde cirkelpass men mer eller mindre ansträngande övningar! jag kommer förmodligen ha hemsk träningsvärk imorgon och det värsta är att det gör ont att skratta då.. vilket kanske framgått att jag tycker om att göra!

jag gick alltså runt och kände mig nyttig mest hela dagen, har börjat äta nyttig frukost och så var det det där passet men så såg jag på gossip girl nyss och det kräver ju nästan glass. så lite ben&jerrys fick kompencera att jag inte bor på upper east side. men när burken är slut då ska jag bli nyttigheten personifierad!
 

ben and jerrys half baked blev det ikväll vid teven, så otroligt god köp den nästa gång ni belönar er själva med en glassburk! :D :D

halvmys i halvstorm

riktigt höst väder ute idag.. nästan halvstorm och hunden vägrar gå ut. men det passar ju ganska bra för då kan man sitta inne och se film med en varm kopp te och en mysig filt. det är det bästa med hösten. och att allting blir så vackert och färgigt. önskar att jag hade ork att gå ut med varma kläder och ta en massa kort på hösten men det gör jag inte. musten har gått ur mig, tror jag.


amanda tog denna i somras men jag tycker den ser höstig ut.

grattis på ettårs-blogg-dagen !

nu har jag varit dålig på att uppdatera igen... jag skyller det på stress med skolan och att internet inte funkar för tillfället på min fortfarande finfina dator.

nu till lite roligare saker! det är den första oktober idag och det är prick ett år sedan mimmi skapade min blogg och jag skrev mitt första inlägg. just då var jag inte så nöjd med mig själv och det jag skrev var mest tonårsdeppsmörja... precis som nu ville jag bara ha mer tid, fast jag ville ha mer tid till plugg eftersom det var roligare att rulla tummarna i plugget. nu vill jag ha mer tid till att rulla tummarna eftersom jag tar skolan på allvar.

spännande med ettårsdag, den enda jag någonsin firat om jag nu inte tänker på födelsedagar och vissa vänner som jag älskar hett och innerligt men det har man ju inte riktigt firat. övriga förhållanden har på sin höjd sträckt sig till ett par månader, MEN nu ska vi inte misströsta, kom ihåg att jag är lycklig nu :D

jag antar att det mesta dåliga som hände mig förra året berodde på att jag var skoltrött och uttråkad. se hur det gick... runt nyår svängde det, jag tror att man kan märka det i sättet började jag skriva då också. det skiftade och så gjorde även jag. för ett år sen skulle jag nog vilja säga att jag var vilsen och på ett sätt ganska ensam men nu har jag lärt mig och jag tycker om den jag är nu. om jag inte hade varit relativt olycklig för ett år sen, tror jag inte att jag hade varit hälften så lycklig som jag är idag. sen är det ju också intressant vilket inflytande personer har på en och vilken skillnad det gör när man är oringad av riktig vänskap.

tack mimmi för att du sparkade igång mig så att jag började skriva, jag älskar att ha bloggen som ett sätt att få utlopp för överskottsenergi i form av ord. och tack till alla läsare för att ni läser min smörja, även om ni skriver alldeles för lite kommentarer! jag ser er men jag hör er inte (;

<3

(kan inte lägga in någon bild för att fira eftersom det är fel dator...)

RSS 2.0