Fiction

Den här är nog det finaste jag någonsin hört, förutom när pojkar viskar fina saker i örat på mig, den är kanske lite deppig men tydligen är ju min pepp-musik vanligt folks begravningslåtar. Hur som helst så låter jag mig själv bara lyssna på den här max tre gånger på rad, två gånger i månaden. Annars kommer jag trötta och det vore så hemskt.
Sitter just nu och fokuserar på att inte somna, inväntar släkten som ska komma och fira pappa som fyller år imorgon. Ni får se bilder från igår lite senare, haha. Jag tycker väldigt illa om när folk jag bryr mig om inte är snälla mot mig och vad jag ogillar ännu mer är lögner. Dock är jag uppenbarligen inte långsint och som vi redan fastslagit bryr jag mig otroligt mycket om de som står mig närmast. Oftast är det ju värt det.
Nu kommer min fina släkt på besök!
(Och varför funkar inte styckesindelning på det här stället?!?)

Papiljott-pepp

Jag är en sådan där person som sover gott med papiljotter i håret. Jag vet inte hur det går till. Igår hade jag i alla fall drygt halva gänget över, myspys på hög nivå om än lite obekvämt i vissa lägen, haha. Runt tolv var de redan utflugna så jag satte igång att städa och fixa all disk. Var klar vid ett och kunde inte bestämma mig för huruvida jag skulle fixa håret då eller speedfixa det idag innan festen. Bestämde mig för det sistnämnda eftersom jag tycker om sömn men av någon konstig anledning fann jag mig själv ändå böjd över handfatet i vild fight med papiljotterna. Dock är det lite lättare nu när jag klippt av håret.
fixade en rätt stilig turban och somnade som en stock efter att ha slängt iväg ett sms till Johan. Nu sitter jag här och ska försöka plugga i några timmar innan vi ska iväg till Jacob vid sju och vidare därifrån till Bromma.
Nu måste jag effektivisera mig lite. Ni får en låt istället för en bild: Spotify.

No drama

Jag har en ny telefonplats. Synd bara att jacket glappar för telefonen är så cool. I övrigt så är det Skippys tröja som jag tagit och jag ser inte så glad ut när jag pratar i telefon..
Jag är så trött. Så himla himla trött och stressad med tanke på allt mitt plugg. Fast dagens planering är ändå att träffa Racer ett tag för jag vill inte att han ska bli sur. Vidare hem sen för att baka kakor eftersom det blir en favorit i repris från i måndags ikväll. Johan landar på bekant mark i eftermiddag så förhoppningsvis dyker han också upp. Jag har saknat honom, men säg inte det till någon.
Jag försöker liksom vara överallt, hela tiden. Hålla ställningarna här, fixa lite där. Jag vill inte ha någon dramatik men jag blir förbannad när det inte uppskattas.
Låt just nu: Spotify.

212 sekunder galenskap

Den här räddade min kväll. Lyssna själva. Bästa låten att löpa amok till bland fallna löv och kalla vindar. 
Monday morning wake up knowing that you've got to go to school
Tell your mum what to expect, she says it's right out of the blue
Do you wanna work in Debenham's, because that's what they expect
Start in Lingerie, and Doris is your supervisor

And the head said that you always were a queer one from the start
For careers you say you went to be remembered for your art
Your obsessions get you known throughout the school for being strange
Making life-size models of the Velvet Underground in clay

In the queue for lunch they take the piss, you've got no appetite
And the rumour is you never go with boys and you are tight
So they jab you with a fork, you drop the tray and go berserk
While your cleaning up the mess the teacher's looking up your skirt

Hey, you've been used.
Are you calm? Settle down.
Write a song, I'll sing along
Soon you will know that you are sane
You're on top of the world again

Monday morning wake up knowing that you've got to go to school
Tell your mum what to expect, she says it's right out of the blue
Do you wanna work in C&A, 'cause that's what they expect
Move to laundry and take a feel off Joe the Storeman

Tell Veronica the secret of the boy you never kissed
She's got everything to gain 'cause she's a fat girl with a lisp
She sticks up for you when you get aggravation from the snobs
'Cause you can't afford a blazer girl, you're always wearing clogs

At the interval you lock yourself away inside a room
Head of English gets you, asks you, "What the hell do you think you're doing?"
"Do you think you're better then the other kids? Well get outside."
You've got permission, but you've got to make the bastard think he's right

Hey, you've been used
Write a song, I'll sing along 
Are you calm? Settle down. 
Soon you will know that you are sane 
You're on top of the world again 

And you're cool and you know 
You're a star, you're going far 
Think of me as a friend 
Not just the boy who played guitar 
You're on top of the world again

Pesto

Jag kan erkänna en sak. Jag är rätt usel i köket. Kan inte laga mat, lyckas sällan eller aldrig micra en Billy- pizza. Fast jag är rätt så tokig i pesto så idag fixade jag lunch (titta, Johan!) och det här är enkelt nog för mig att klara av:

1. Koka vatten på spisen. Jag vet inte varför det blev så farligt rött, haha.

2. Släng i your pasta of choice. Idag fick det bli Gnocchi för min del, fast jag föredrar egentligen Farfalle eftersom det är fjärilspasta. Det gör inte så mycket i och för sig för när jag var liten tyckte jag att Gnocchis såg ut som nallebjörnar.

3. Pesto är viktig, mahah! köpte denna i Italien och herregud! Skulle kunna ge upp godis resten av livet för den här peston!

4. Tomater!

5. Blanda....

6. Och så i med tomaterna. Ät.

Ursäkta men ingenting vettigt händer just nu...


Don't let me get me

Idag vill jag vara någon helt annan. Någon som inte är jag. Det var min första tanke när jag vaknade och mötte monstret i spegeln. Jag brukar aldrig tänka så, främst av två anledningar; den första är att det inte är särdeles gynnande för självkänslan och den andra är att jag alltid tyckt att man ska vara sig själv helt och hållet i alla lägen. Och jag har alltid varit nöjd med att bara vara jag i all min enkelhet. Ibland stör man sig ju bara på sig själv, ni vet.

Så, alltså, en skådespelsdag. Det höll fram tills att jag öppnade garderoben och kom fram till att jag ville se ut som vanligt. Och om jag inte skulle vara vanliga jag, vem skulle jag vara då och vad skulle hon ha på sig?
Om jag var någon annan skulle jag nog inte vara störande involverad i saker och bry mig för mycket om folk som inte märker det.
Fast om jag var någon annan kanske jag skulle vara sådär som andra tycker att jag ska vara? Usch.

Insikt: jag tycker inte så mycket om mig själv just nu, men så länge det finns folk som gör det så är jag såhär.

Åkte iväg lagom tung om hjärtat och träffade Per. Han är nice för han är så himla ärlig jämt. Vi ses för sällan.

Nu ska jag nog baka kakor för ikväll kommer världens vackraste, mest underbara vänner hit på mysigaste kvällen sedan lägerelden uppfanns.


Fröken Stenbom


Jag ska strax bege mig hem till världens finaste Agnes för te och en massa prat. Agnes och jag är mästare på att prata, tennistimmarna på tisdagar är så underbara eftersom vårt prat alltid lyckas överrösta ljudet av boll mot racket. Dock känns det aldrig som om vi pratat tillräckligt när klockan slår sju så nu ska jag vandra hem till henne för att prata och lyssna och skratta och gråta och dricka te. Agnes lyssnar dessutom på bra musik och har ett underbart hus.

Hej så länge!


Klippklipp!

Nu:

Då:

Jo, så jag har då klippt av mig tre decimeter av mitt långa hårsvall. Johan och jag började tjafsa om min hårlängd förra veckan och samtidigt som jag spelade grovt förolämpad över att han tyckte att jag skulle kappa det 70 centimeter långa håret så beslutade jag mig för att det nog var dags för radikala förändringar. I tisdags förra veckan bokade jag tid och i onsdags eftermiddag landade tre decimeter på golvet hos min frisör Acke. Jag är supernöjd, känner mig som någon helt annan, haha! Fullkomligt älskade hur min fina klass reagerade!♥

Hiss eller diss??

Better to have loved and lost


Såhär såg jag ut när jag gick i sexan och min kanin skulle dö (tror att jag sa någonting precis när bilden togs). Tänk vad liten jag var! Och som jag älskade den där kaninen även om jag erkänner att jag försummade den en aning. Fick den när jag fyllde 6 år av mamma och pappa. Där och då var hon det finaste jag ägt i hela mitt liv. Om ni undrar panikar jag eftersom tekniken går emot mig när jag ska sammanställa ett grupparbete i ekonomi, varpå jag fick för mig att dela med mig av det här till er - bilder på hur man såg ut för alldeles för länge sedan är ju ganska kul.

Wednesday

Jag har försovit mig! Grovt! Oj, jösses, börjar skolan om tio minuter. Finns ingenting att göra än att ta 08.24 bussen. Sov en timme för mycket men jag är ändå trött. Pluggade till ett himlans jobbigt svenskaprov i språkhistoria halva natten. Måste dock hålla mig vaken (köpa en latte kanske, mahah?) för idag händer det grejer, believe you me.

Har nog ingen bra bild att bjuda på så ni får lite hud mot hud. Det är ju alltid trevligt!
Nuuu susar jag och hemligheter avslöjas imorgon, stay tuned.

 


Fifth grade something dreamer



Är ju egentligen helt emot sådant här med "outfit"-bilder men jag har inte haft så mycket annat att fota, fotar mycket med min favoritpojkvän just nu så inget finns på datorn. Kjolen kommer från burberry och den köpte jag när jag gick i femman. Dock kunde inte min välbehållna - host något i halsen! - figur rädda mig från en hemsk dag. Surnade totalt där runt halv 11 tiden, människor kan bete sig så himla ruttet ibland så jag orkar inte med! Lite regression och obefogade snäsningar åt folk jag egentligen tycker om, förlåt förlåt. Självklart hade jag sönder ett par strumpbyxor också.

När jag gick i femman var min högsta dröm att bli lite äldre, lite snyggare, lite bättre och att förstå matte. Just nu är min högsta dröm att ha råd med saker och att skriva en hel bok en dag.

Måste fortfarande kirra designen här. Det får bli under nästa vecka då höstlovet ä n t l i g e n kommer! Kul att så många läsare kommit tillbaka redan, trodde att jag skulle få jobba lite hårdare för er uppmärksamhet.

Dags att däcka i sängen med anteckningar om svensk språkhistoria. Fit for fight, up-beat and pretty tomorrow!


readmereadmereadme


Haha, från en läsare till femton på en dag! L y c k a. Nu väntar jag på kommentarer, haha. Såhär ser jag ut numera. Sov gott bloggen.

Joint.

Photostream



Lite såhär ungefär har det varit. Fast en hel massa däremellan. Och några bilder är från internet. Nu ska jag lägga mig, imorgon blir det badminton så sovmorgonen är bortblåst. Härligt att få sova i min helt egna säng, även om jag haft det väldigt bra hos både Johan och David. Tack för att ni finns pojkar. Jag har helt grymma vänner, alltså. Dags att bli glad, dags att förändra och dags att få saker att hända!

Yours truly. 

 


Draft: Okt. 18, 2009, I'm back

People! Stoppa pressarna! Jag är tillbaka! Hejhej. Damn, vi måste göra någonting åt designen på det här stället, haha. Mycket har hänt, har ni kanske missat det på gotlandsgatan? Jag orkar inte prata om det gamla, det är förbi. Vi blickar framåt istället! Stora bokstäver, big step. Jag har saknat det här stället och jag måste få utlopp för alla ord jag lagrar någonstans. Så nu, idag tittade jag in här och drabbades av lite hemlängtan. Ni vet.

Dock vill jag berätta att jag den senaste veckan har varit på äventyr, bott hos Johan och rusat runt förvirrad med farmors gamla resväska från 1950-talet. Där jag förövrigt egentligen kommer ifrån, haha...



Jag borde ju egentligen inleda nystarten med en fotostream men jag ska äta middag nu och mysa med Lubbe så det får bli senare, en annan dag eller inte alls. Inga krav och ingen press nu, hallihallå. Sålänge: en ensam sko. Skönt att vara tillbaka.

Över och ut.

Ps! Ni hittar mig fortfarande sju dagar i veckan på Gotlandsgatan. Aah, how I love that place.

RSS 2.0