vi har i alla fall tur med vädret

KOLLADE JUST TV4VADRET.SE, DET SKA INTE REGNA IMORGON!
PEPPAR PEPPAR, TA I TRÄ MEN THERE'S A GOOD FEELING ABOUT THIS!

SES IMORGON HÖRNI!!


man känner väl sina pappenheimare

här sitter jag och försöker lära mig att busvissla. en annorlunda egenskap men en talang jag inte besitter, ännu. min moster kan så jag ska fråga henne hur man gör när jag träffar henne imorgon. ganska kul ändå att se hur högt man kan vissla!

mysig hemmakväll ikväll men jag hade den bästa eftermiddagen med racer! efter gymmet gick vi till samma ställe som förra gången (tycker förresten att det ska bli vårt ställe racer!) och så fikade jag upp mina sista, surt förvärvade slantar. men det var det värt. fina bilder tog jag av gossen också, emellan alla kloka och mindre kloka ord vänner emellan. han kan ju som sagt läsa tankar den där..


tihi!

imorgon då? skridskor med vilka det nu blir eftersom det inte blev av förra helgen. middag hemma hos moster och sedan film hos mims!! super! söndagen kommer enbart att ägnas åt detta pluggande. givande, såklart men roligt? bitvis.
nu ska jag ladda ipoden och gå ut med hunden innan jag ska se på film med papi.

<3

den där racer


racer et moi

alltså, det är lite lustigt med racer. vi är så himla lika, nästan som om vi vore samma person. ibland känns det precis som om han kan läsa mina tankar, fast han egentligen bara tänkte exakt samma ska. hur gör du racer!? så himla underligt men du är en väldigt bra vän! fast det vet du redan eftersom jag redan tänkt det förut.

see you tomorrow, gym och fika, right?

<3

lite pics från igår


hehe jag var inte riktigt med på den här!

johan som den huvudlöse ryttaren och david och racer som är så söta

vore ju underbart underbart att sticka på festival med detta tolvmannatält som fanns på museet!

bild som racer tog på väg ner till tunnelbanan.
förutom hemsk vinkel och det faktum att jag ser hemsk ut så är det en rätt cool bild om man ser helheten.


ska vi stega utanför dörr'n och skrika ronja rövardotters vårskrik?

och tisdagar som redan var den hemskaste dagen på veckan! nu slutar jag en timme tidigare, hinner inte sticka till gymmet emellan lektionernas slut och extra timmen i matte och jag lär vara hemma till sex-tiden. då är det bara att börja plugga. usch!

jag har i alla fall tagit vara på svenska läro-boken, kan vara bra att ha nu när skrivandet går framåt.

meen jag har tyvärr inte tid med er längre, plugg väntar och det lär inte tröttna på att vänta som vanligt folk, nej, plugg kommer hängivet sitta kvar. stick och brinn.

<3

"våldsamma kyssar, 600"

usch, dagen blev inte riktigt... överraskande bra. frukosten var superdupermysig! men jag missade min buss för att jag glömt att ta busskortet ur den andra jackan. inte nog med bara den händelsen, jag sprang dessutom mitt fortaste för att hinna med bussen när jag upptäckte detta. chauffören tittade en aning undrande på mig när jag gestikulerade till honom att åka. men när jag stod och väntade på nästa kom david traskande så det blev en trevlig busstur med honom i alla fall. överraskning.

idrotten kommer jag känna av imorgon känner jag redan nu! så väldans jobbigt det var, ni som inte var där anar inte!
imorgon är första dagen då vi kommer märka av nya schemat, numera slutar vi tre istället för två, hur ska jag orka? fast det kompenseras av att vi kommer sluta klockan 11 på fredagar och snart kvart över 11 igen på torsdagar. 

jag körde fast med novellen idag. det slutade med att jag började på en helt ny, idag igen. den här djupa grabben var hjälpsam nog att diskutera våldsamma kyssar med mig, jag tackar och bockar. humor har han tydligen mycket av och hjärtat på rätt ställe så det var trevligt att prata igenom dessa olika, viktiga aspekter för min story. nu har jag skrivit sexhundra ord på den nya och den känns mycket bättre än den förra. vi får se var detta leder, nästa steg är att låta racer läsa den när jag skrivit klart. jag har aldrig försökt mig på en novell tidigare, mest krönikor har det blivit men man ju ta risker om man vill utvecklas.

sprang också på emil idag på forum (som vanligt). jag saknar dig, emil, det ska du veta! vi måste ses snart under mer ordnade former!

<3 

nu börjar jag också bli besatt...

god morgon måndag. stiger upp fyrtiofem minuter tidigare än vanligt eftersom jag ska möta min franska grupp för att äta frukost. himla mysigt idé måste jag säga, vems den nu var.

jag har sovit jättedåligt! det började med att jag satt med novellen jag försöker mig på att skriva till klockan var halv elva. där efter gick jag och la mig och tänkte inte läsa någonting men carro har lånat mig boken twilight, så som alla nog förstår drogs jag av en osynlig, oemotståndlig kraft och kunde därför inte låta bli att läsa. ett kapitel blev till två. halv elva blev till halv ett. hunden låg i vägen och jag har ont överallt!

känner mig inte så taggad på idrott i eftermiddag och idag är min första riktiga dag på två och ett halvt år utan idrottskolan. det finns nog goda chanser att bli positivt överraskad idag!

<3


carrobarro et moi

ja må han leva, ja må han leva!



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, VÄRLDENS BÄSTA BÄSTA KOMPIS! 
DET HÄR ÅRET KOMMER BLI TOPPEN BRA, DET SVÄR JAG PÅ! :D <3<3<3<3
du är något av det bästa jag vet! tack för att du finns, jag finns alltid här för dig.

you wanna be on top?

oj, vilken bra söndag. jag åkte iväg snabbt med min kära mor till stan för att lämna tillbaka lite saker, tänka på annat och kolla in lite sena rea-fynd. fyndade, det gjorde hon men vårnyheter är ju roligare att fynda så det blev ett sådant istället. fast det var ett fynd ändå med hjälp av en rabatt-kupong.

jag fick ett infall när vi skulle åka hemifrån. "nu ska jag vara annorlunda idag!" så jag satte på mig tobias slips. tyvärr bjuder jag inte på en bild, det hinns inte men jag kände mig lite experimenterande och annorlunda. ungefär som snygga carro igår, se bilden i det förra inlägget!

hur som helst, gillar jag influenserna från herrmodet i det kvinnliga modet, även om det var mer populärt i höstas och förra våren. men trender och regler är till för att brytas och jag tänker bli bättre på att hoppa utanför ramen och klä mig annorlunda. mode handlar väl främst om att inte vara som alla andra, sticka ut och vara one of a kind?

jag har just kollat reprisen av top model så jag är lite på det spåret. när våren, värmen och lusten att hitta på saker ute kommer farande vore det superkul att dra ihop ett gäng tjejer och springa runt på stan och leka high fashion! vad säger nu tjejer, är ni på eller?

<3

get together med skönaste typerna!

ödets ironi..
maybe it's best you leave me alone.

det var i alla fall supermysigt, som alltid, att fika med några sköningar från klassen + min david! trevligt att han fick träffa dem! en massa fina bilder tog vi också! hade lite problem med att få en bra blixt, synd att inte skippy var med, men det kirrade sig. delade på en bit chokladmousse-tårta med carro, farligt gott!! fy vad onyttig jag har varit idag... härligt att se johan också! happy to see you up and about, joeyboy! men det är så jobbigt att det alltid ska vara så himla mycket folk på café 60, det resulterar i att det blir fruktansvärt varmt! fast deras varma dricka är inte att rekommendera, ni minns kanske vad deras latte fick för betyg?

åkte hemåt med david och såg klockan slå 00:00 på tåget, alltså fick jag äran och privilegiet att gratta david först på hans sjutton-års dag som är idag. kunde inte bett om något mer, david betyder så fruktansvärt mycket för mig så det var riktigt mysigt. kändes som om vi åkte tåg i en evighet och david blev tillochmed orolig att vi missat vår station men det hade vi inte. det var bara långsamma sekunder.

vi kanade vår väg hem på isen som lagt sig på marken, glashalt! kom hem till mig och festade på chokladpaj innan david gick hem för att vila upp sig till sin match om ett par timmar. jag ska också sova men jag bjuder på ett par bilder och imorgon blir det ett nytt facebook album!!

<3


SNYGGASTE BRUDEN!!!


david, rossi, jag, racer och johan

racer, joeyboy et moi!

orkar inte mer nu... blogg.se är ju så sega med att ladda upp bilder!!


prioriteringar

just nu sitter jag och lyssnar på partons vite. det går inte att vara annat än glad då. jag är så lycklig över att jag hittade den. fika med frida var supermysigt som vanligt! vi ses snart igen älskade fritch<3

ni vet hur livet handlar om prioriteringar? jag satt och prioriterande vad jag ska lägga mina pengar på i vår så att jag kan spara pengar till italien, jag upptäckte att när jag numera spenderar pengar så spenderas de på fika. när köpte jag senast kläder?? hur som helst satt jag och gjorde detta medan jag väntade på frida och ironiskt nog hamnade jag vid bordet bredvid en man som blev intervjuad för att han vunnit jackpot på hur många miljoner det nu rörde sig om. jag har just skrivit klart en krönika om hur vi vill vara ekonomiskt oberoende men jag vågar nog inte lägga upp den här. hittills är det bara racer som någonsin läst det jag skriver när jag skriver seriöst.

nej men det här med prioriteringar är ju ständigt något vi brottas med. jag vill prioritera skolan, familjen och de där speciella vännerna. resten kommer sen. sedan kanske man ibland måste göra om bland prioriteringarna om man vill få något att funka. annars är det ingen idé att ens börja något nytt. bra att vi rett ut det. jag väntar inte hur länge som helst på någon, att vänta finns ganska långt ner på prioriteringslistan.

ikväll prioriteras vännerna för en kvällsfika framför middag med familjen och gästerna. bra att ni finns, vi kommer att ha supermysigt. jag ska nog ta på mig min nya kofta för att höja humöret ytterligare.

ikväll vet du var jag är och när jag är där. om du vill prioritera om så vet du var du hittar mig.

<3

idag

...kom vädret emellan mig och skridskoplanerna... men det slutade med att jag ska träffa frida för att fika om en timme och ikväll är jag förmodligen med honom eller fikar med gänget från klassen. hemma är ju också ett alternativ men det löser sig. ska strax kolla bussarna och bege mig. fy vilket väder! men det blir en rolig dag, det är jag säker på! jag borde lägga över bilderna till datorn men jag gör det senare.

ha en trevlig, regning dag så hörs vi senare!

<3 

drastiska metoder och radikala ändringar

god kväll! sen kväll... ja, som ni ser har det blivit radikala ändringar! äntligen har jag en bakgrundsbild! carros förtjänst, tack gumman!! sedan har jag suttit nu i x antal timmar och fifflat med färg, teckensnitt och html-koder i största allmänhet. rätt bra för att vara amatör. amatör-mässigt nog märker jag nu att texten i när jag skriver inlägg ser annorlunda ut... hur har jag lyckats med detta? ja, antingen har jag gjort någe' gaalet eller så har jag stirrat mig blind på alla koder! meen, hörni! säg mig nu, vad tycker ni?!? bättre eller vad!?

det blev lugn hemmakväll med familjen ikväll, imorgon blir det andra bullar! lubbe hade en skol-pjäs nu ikväll, supergullig version av törnrosa! så superroligt/gulligt när prinsen skulle väcka henne genom en kyss. de här pojkarna i åtta års åldern är ju inne i "tjej-bacils-fasen" och även om prinsen levde upp till sin roll och sa sina repliker med en skådespels-aktig röst, fick törnrosa bara en puss, förflyttad från prisens mun - till hans hand - till törnrosas huvud. sedan genomsyrade pojkens avsmak när han sa "jag har väckt dig, du är den fagraste i landet, vill du bli min hustru?", han skruvade tämligen besvärat på sig!! superduktiga var de i alla fall och min lilla statist-bror var den finaste kocken i mannaminne!

roligt som tusan hade jag med rossi, david, math och carro när vi skulle fota efter skolan. den omnämnda filmkyssen ägde rum cirkus 57 gånger och jag har superfina bilder! sedan tog vi en fika, jag och tjejerna. racer dök upp lite senare också men jag var ganska snabbt därefter på väg till gamla skolan för att kolla in skolpjäsen.

bilder bjuder jag på imorgon. skridsko-åkning med grabbarna står på tapeten, hoppas jag lyckas hålla mig på fötter.. tveksamt... utöver det ska jag, kanske om jag hinner, fika med frida, hjälpa grabbarna att spela in deras film (david lär "hämnas" filmkyssen med något fruktansvärt, jag fasar över det!) samt vara med what's-his-face? på eftermiddag-kvällen. han ringde ju men vi får se om det "kör ihop sig". ursäkta att jag är föga sarkastisk och skeptisk, jag tror att det blir toppen!!

sov gott!

<3


carrobarro <3

denna sköna brud sitter på bordet bredvid mig nu!

hur toppen är inte hon?



<3

helg!!!!!!!

ah, godmorgon. tack och lov för fredag. jag sitter i skolan nu, börjar om en kvart eller så.. sitter och lyssnar på partons vite och önskar att jag hade valt den låten till mitt fotoprojekt. fast jag var redan igång när jag hittade denna underbara låt. dessutom är den så somrig att det skulle bli fel med snö och slask bilder...

men idag blir det nog en lyckad dag. ska till kulturhuset efter skolan och så ska jag ta en massa bilder idag också. har ju till och med fått david och rossi att gå med på en riktigt fotogenisk sak! kommer bli tidernas bästa filmkyss säger jag bara! tycker om er båda! <3

börjar med historia och sedan håltimme istället för svenska, skulle ha haft sovmorgon om det inte var för historian. synd att de inte bytt plats på ett mystiskt sätt. menmen..

kanske bjuder på en eller flera bilder från eftermiddagens kommande fotosession ska ni se, ha en bra dag så länge!

<3

superduperdag

jag tycker om när någon utav mina föräldrar frågar mig vad jag har för planer den kommande helgen.. det får mig att känna mig självständig, det känns som en slags "bekräftelse" på att jag har blivit en separat person. jag tycker hemsk mycket om att vara med familjen och ser inget fel med att stanna hemma med dem både fredag och lördag om så skulle vara. men just frågan "vad ska du göra i helgen" gör mig till en egen, nästan-vuxen, individ och det gillar jag skarpt.

nu i helgen är det än så länge skridsko åkning med skippy och vilka det nu blir, ska bli superkul. sen får vi väl se om jag kommer till skott med att träffa what's-his-face? jaja, det blir som det blir, time will come and I don't think I will let another chance pass me by...

idag hade jag en riktigt fin dag, trots det elaka vädret. jag stack med math, david och PT till gallerian för att ta bilder till fotoprojekten. ganska många fina bilder på vårt glassätande blev det och supersöta bilder på david och rossi, de är bedårande! många glada skratt med det lilla gänget alltså, precis som alla andra dagar. jag bjuder på ett par bilder!



Stockholms bästa grabbar!



underbaraste rossi!



.. och så här fin var jag idag.. pappa gamla skjorta men jag gillart'!!

<3

superjobbigt när internet krånglar och det tar längre tid så att jag missar sömn

jag tycker om när jag lyckas lägga mig tidigt! nu ligger jag här i min säng och ska snart, snart släcka för dagen, kunde inte vara tröttare! bredvid mig ligger hunden, som redan sover, det är bara en svart liten nos som sticker fram vid kanten av täcket och hon suckar sådär som hundar gör, djupa suckar som man bara kan hoppas är lyckliga sådana.
 
jag gjorde äntligen det gudsförgätna samhällsprovet idag, jag var ganska nervös men blev lugnat av olika parter via olika kommunikativa apparater. dessutom höll jag mitt informativa tal i svenska så nu kan jag bocka av lite från min "plugg-lista", underbar känsla! dock var jag i skolan till fem, inte bra så jag har knappt hunnit något alla! vare sig att ringa till fritch eller nicci, förlåt tjejer! jag hör av mig imorgon!! <3

träffade på racer redan på t-centralen imorse och han började ganska omgående berätta om sina blogg-planer. om det ens var en plan innan jag la min näsa i blöt? hur som helst råder jag er att kolla in hans fina blogg www.racerandfriends.blogg.se. det är riktigt lustigt hur många i min klass som har en blogg.

i förra klassen var jag den enda som aktivt bloggade men så började här och nästan alla visade sig ha en blogg! under de gågna månader har även carro tagit sig i kragen och jag och rosanna skapade ju en blogg åt david och skippy; www.skippyochmakavelis.blogg.se det var förresten vårt hemliga lilla projekt som jag nämnde förut. de var ju inte precis överförtjusta men efter att racer skapade sin blogg idag triumferade david med att skriva ett inlägg i deras tuffa blogg han också. han är väl antagligen rädd för att rosanna ska ersätta honom med racer som sin blogg-buddy, bortsett från oss tjejer då... även gustav har trixat till sig en blogg, den är knappt värd att nämnas här men jag gör det ändå; www.davidsmom.blogg.se (..och JA det är jag som är på hans visningsbild, och JA han är löjlig som få..)
fast vi gillar dig i alla fall, gustiboy!

nej, fint initiativtagande alla bloggers i min klass, det är rätta takter!

nu ska jag få sova gott, djupt och länge. 

<3 



lite street-art..

ständigt dessa fina barn

ja, här sitter jag med min samhällsbok och de sovande änglarna där uppe på övervåningen. jag sitter barnvakt ikväll men jag börjar bli trött som tusan och utled på repetition av det jag har prov på imorgon. *suck*

nu är föräldrarna snart hemma dock, de ringde just. den yngsta flickan av de två som jag barnvaktat idag är två år lite drygt och man brukar ju säga att i den åldern exploderar plötsligt, nästan över en natt, talförmågan tillexempel. senast jag barnvaktade här var för några veckor sen och två-åringen var precis som vilket annat litet barn. men när jag kom hit idag, jösses vad hon pratade! ord som 'okej' och 'egentligen' lät så underligt vuxna i hennes mun. plötsligt sitter en mini-vuxen i soffan!

jag har förresten sagt upp mig på idrottskolan. jag vet, det var en chock för mig också. efter två och ett halvt år kände jag nu att jag måste ha mer tid till skolan och sådär men jag önskar att jag hade vetat att min sista lektion var min sista. ett telefon samtal och sen, poff! trodde nog att det skulle vara mer drama över det hela men man tackar och bockar för tiden där. och så himla fina människor jag träffat där genom åren, ebba, emil<3, gurkan och virran! och min chef figge, underbar kille! jag kommer verkligen sakna det..

nu ska jag packa ihop, ni får ingen bild idag men det kanske är lika bra för jag har slut på idéer..

<3


igen och igen och igen och ige...

partons vite - kärlek!! lyssna på den, ni ångrar er inte!

gymmade ju med racer imorse och därefter åt vi frukost på wayne's vid odenplan innan vi åkte till skolan för att ha franska. fick reda på att vi ska börja med ett annat schema nästa vecka för att vi ska byta samhällslärare och hädanefter ha samma lärare som i historia. relativt positivt, det blir säkert jättebra!

ville plugga samhällskunskap med skippy efter skolan men han ville absolut klippa sig. han påstod att hans hår var för tjockt men jag höll verkligen inte med. fint var det och jag fick ingen pluggpolare på grund av hans fåfänga. men han blev säkert nöjd med att fixa till barret så nu ska vi inte klaga.

nu har jag lagt bort samhällsplugget för idag och funderar ärligt på att sova... hur lam är inte jag på en skala, men till mitt försvar måste jag säga att jag är superdupertrött!

längesen ni fick en bild..



i brist på annat blir det lubbes ihoptryckta cola-burk.

<3


partons vite

bonsoir tous les gens merveilleux, espérons que tous bien! Je souhaite que le week-end n'est pas le final...

(använde mig av google translate eftersom jag är lite för trött just nu så om det blev fel är det bara delvis mitt fel!)

ja, här ligger jag nu och ska strax sova.. lyssnar på ett franskt indieband som jag hittade på myspace och jag njuter i fulla drag. jag har pluggat franska mest hela dagen och nu bär jag digiutvecklats till plugghäst är jag taggad till tusen på att faktiskt satsa på att lära mig det flytande. jag fick vg i franska när jag gick ut nian. "johanna", sa hon, "du kan förstå franska, du kan läsa franska texter och du kan skriva på franska... men du kan inte prata franska så det blir tyvärr ett vg."
men nu blir det andra tag! jag funderar även på att köpa någon (ganska lätt) skönlitterär bok på franska så att jag kanske lär mig ännu lite bättre.

det här bandet måste ni lyssna på! kaolin heter det och lyssna på partons vite, så himla fin!! det är något visst med franska egentligen. det är så lugnande.
det blev mest plugg den här helgen och det lär bli så de kommande veckorna också. på gott och ont. men snart är det april, så gillar jag att tänka. tiden flyger iväg, det gäller att följa med annars blir man ensam kvar.

egentligen skulle jag kunna sova till åtta imorgon men en annan ska vara super duktig och ränna på gymmet med racer imorgon bitti. duktig eller vad?

Je veux entendre, ton cœur qui bat, tu sais, je crois qu'il chante pour moi
Mais en douceur comme ça tout bas, comme un sourd
Mon cœur lui s'emballe, il vole haut, peut être un peut trop haut pour moi
Mais je m'en fou, je suis vivant pour de bon

<3

min underbara knasboll!

förlåt dålig uppdatering men det blir inte mindre plugg bara för att "bloggpausen" är slut. just nu sitter jag i min pyjamas med mascara i ansiktet! david hittade en gammal halvtorkad mascara i en av mina lådor när han så oblygt tog sig friheten att rota igenom mina grejer. den gick han loss med totalt och nu ser det ut som om jag är på väg ut i krig!

vi gick ut på en pyjamas-promenad för drygt en timme sen... haha bara jag och david kan knasa till det så men det var supermysigt att prata ute i kylan. jag har spenderat hela dagen med att plugga och nu sitter jag här, lyssnar på the new pornographers med david, som givit upp mina lådor och nu kollar igenom min telefon. men vi har ju inga hemligheter för varandra så det spelar ju ingen roll.

funderar på att slänga ut honom snart så att jag får sova, är så himla trött! har pluggat med idrottsuppgiften hela dagen och jag måste slänga in en rad till racer, TACK för all hjälp!! du är toppen!

nu ska david kolla facebook (min) men jag skriver nog imorgon.. lovar inget!

<3

adventures in solitude

jag har även gjort en underbar musikalisk upptäckt; the new pornographers! så himla fina låtar!!

lyssna på den här, jag blev kär på en gång (och namnet är ju för bra)

http://www.youtube.com/watch?v=Sj4b5rRDy00


Balancing on
One wounded wing
Circling the edge
Of the neverending
The best of the vanished marvels have gathered inside your door

More than begin
But less than forget
But spirits born
From the not happened yet
Gathering there to pay off a debt brought back from the wars

We thought we lost you (x3)
Welcome back

Sleeping for years
Pick through what is left
Through the pieces that fell and rose from the depth
From the rainwater well
Deep as a secret nobody knows

Less than forget
But more than begun
These adventures in solitude never done
To the names of our wounds
We send the same blood back from the wars

We thought we lost you (x3)
It will all come back

I know you want to
Work for
Wait for
Want more
And that it's comin' at a bad time
Some cold place
Heartless ways
For all we know

I know you need to
Breathe through
Come back
Come to
But it's comin' at a bad time
Some hard dark
Tangled day
For all we know

I know you want to
Work for
Wait for
Want more
And that's comin' at a bad time
Some cold race
Heartless ways
For all we know

I know you want to
Breathe through
Come back
Come too
But it's comin' at a bad time
Old scarred face
Survivor's guilt
For all we know

<3

när livet ger dig citroner, gör lemonad

men nu glömde jag ju nästan bort min nya up-beat attityd. visst fattar jag att bara för att jag vill vara glad jämt så kommer inte alla dagar vara en dans på rosor (på tal om det utrycket, visst vore det minst sagt skojigt att testa att dansa på rosor?). däremot ska man ju i alla fall försöka se ljus vid horisonten och det ljuset kommer jag se vid horisonten i sommar- igen!

det som räddade den här dagen från total katastrof var beskedet om att vi ska tillbaka till italien i sommar! i två veckor! det uppväger nästan det dåliga från idag. bara tanken på italien; maten, människorna, medelhavet får mig att fullkomligt stråla av lycka! minus är dock att det nog inte blir så mycket tid för polare kommande sommar heller eftersom jag sticker till mitt älskade gotland innan det bär av till italien men det är väl smällar som är värda att ta?

tog bråkdelen av en sekund och svaret är såklart JA! åh, vad underbart, jag ska tillbaka till paradiset! ett år äldre, ett år bättre!



snart, snart, snart! bara drygt 6 månader men man måste ju få längta desperat efter något - eller någon?

<3

anger fades fast

två dagar och två timmar. seriös bloggpause det blev för mig men jag klarade inte att hålla mig borta.. dessutom är det så kliché med bloggpause så jag kände mig lite fånig.

dock ser det bättre ut på plugg-fronten; matteprovet var idag och svenska talet är nästa vecka. finns fortfarande anledning till viss stress men jag har bättre koll.

idag har jag varit så arg på min bror. jag har nog aldrig varit mer sur, irriterad, arg eller rasande på honom som idag. han fick sannerligen veta att han levde och det är olikt mig att bli arg men det var för tusan berättigat! finns ingen anledning att gå in på detaljer, nu är jag, inte glad, men gladare igen. han vet att han gjorde fel, men viktigare; han vet vad han gjorde fel.

låter som om jag läxat upp en stygg hund... och jag upptäckte idag att jag inte besitter förmågan att vara arg/sur särskilt länge. direkt efter att jag skällt ut tobias i telefon och lagt på, upptäckte jag till min stora förvåning och irritation att ilskan redan runnit av mig! jag som hade tänkt vara arg ett bra tag med tanke på handlingen men icke! jag försökte lyssna på låtar om ilska för att det skulle blossa upp tills jag kom hem men nästan alla arga låtar handlar ju om att man är arg --> man slutar vara arg. så det gick inte heller så bra.

men det kanske är en bra sak? jag är inte sur eller arg länge och det mesta låter jag bara silas bort, det glöms och finns inte kvar. de bekommer mig inte längre. samtidigt gör det ju att jag är så snabb att förlåta och då blir man lurad ganska ofta. fast jag är hellre naiv och glad än långsint och arg.

<3

mycket plugg för lite tid

dålig uppdatering men jag har ett bra skäl. plugget hopar sig över mig just nu och det är dags för nya tag. finns så himla mycket jag vill skriva om men det finns inte tid just nu, jag måste satsa stenhårt på skolan nu! eller måste och måste, jag vill satsa på skolan nu. ni lär höra av mig när jag får en stund över men den här veckan lär bli smockfull med tal (både matte och muntligt), fördjupningar (historia och estet) och idrottsloggen som ska in på måndag om en vecka.

ha det toppen så länge, it's just until I'm back on track!

känns superlame med "blogg-pause", bloggen är min räddning i vardagen men you gotta do what you gotta do, right? någon som vill slå vad om hur länge jag klarar mig? ;)

<3



vill inte gå in i väggen...

hej-då

tänkte bara snabbt säga hej eftersom jag inte är hemma ikväll. hej!
ja så ikväll bär det av hem till fritch för en myskväll och för första gången på jag minns inte hur länge kommer hela gänget vara samlat! länge leve planeringen!

simningen ägde ju rum idag då och det gick bra fast det var så jobbigt och ganska tråkigt att bara simma från och tillbaka heeela tiden.

stack efteråt och fikade på waynes coffee vid odenplan med tjejerna och vilka finfina bilder vi tog. har ni turen att känna mig kan ni nog snart spana in dem på facebook annars kanske jag lägger upp några här..

ska ner och hjälpa till med maten nu!

<3


mycket bloggande, för lite tid!

och så blev det sent ikväll också... men en riktigt bra sak! JAG FICK TILLBAKA MIN ÄLSKADE MOBIL! sprillans ny framsida nu också, åh vad jag saknat den! fast min oslagbara sms-signal som lubbe spelat är borta och ALLA sms.. men det gör inte så mycket, det är ju egentligen ingenting av värde, det är bara jag som inte riktigt vet hur man släpper taget och raderar saker.

usch, vad jag fryser. just nu ligger jag med min stickade tröja från red collar project, under täcket och hunden får agera fotvärmare. imorgon bär det av till någon simhall i solna då vi ska simma 800 meter. jag simmar sällan. vi får se hur det går.

nu ska jag läsa min bok och smsa klart med alexander.. hoppas jag lyckas somna lite tidigare idag, det här med dygnsrytmer blir jag lite utled på..



jag och PT har startat ett hemligt projekt men ni får förr eller senare veta vad det är så stay tuned.

<3

fritösen

supergulliga gustav i min klass har just skaffat en blogg, tänkte ge honom ett varmt välkomnande genom att publicera lite fina bilder jag har på honom. han är så ledsen över att det knappt finns en bild av honom på tillexempel facebook så nu tar jag saken i egna händer. här kommer ett bildregn med the best of gustav:







okej på den sista syns han inte så bra... det är han i den blå kepsen. men söt är han (på utsidan i alla fall)

puss till dig gustav!

<3

fynd!

innan jag somnar ska ni i alla fall få se fynd-kopparna från nk-rean igår. jag tycker om den här kategorin för den rymmer så mycket, det finns så många slags underbara ting!



nåväl, den lila koppen och fatet är del i fyndet (nicci dricker ur den andra..) och tallrikarna var vid det här laget fulla med smulor och upptagna och lata som vi (läs: jag) blir ibland, fanns det ingen ork att fixa det just då. tekannan är denbys klassiska 1922 modell som tydligen aldrig droppar. invigde den med nicci igår också och jag tycker om den!

mitt andra underbara ting för stunden ska ni få se nu:



je t'aime, ma cherié!

du är också ett fynd, för du är det bästa jag har!

<3

den ljusa sidan med snön är ju att det i alla fall blir lite ljusare

och så var första skoldagen på 2009 till ända. jag tycker nog att jag lyckades vara up beat mestadelen av tiden och franska provet vågar jag faktiskt påstå gick ganska bra, mycket därför att fina makaveli lånade mig skippys magiska penna. fina grabbar de där alltså!
   bjöd över david på en liten fika efter skolan, tänkte att han skulle få göra min dag men tänk den gossen hade hittat något roligt spel på datorn och kunde visst inte slita sig en sekund därifrån. manliga plikter antar jag. fina sms från en viss alexander fick duga istället, och det gjorde det gott och väl! :D

imorgon är det en fin dag (optimism i alla lägen!) för då skall min kära mor åka och hämta min mobil från mobil-verkstaden och då kan jag imorgon eftermiddag lägga bort stenålderstelefonen!! yees! en nästan outhärdlig vecka har det varit! men den har faktiskt mms funktion. fast ingen kamera, logiskt.

jag är ledsen agnes, men bilderna jag tog hos dig får vänta ytterligare en dag eftersom jag planerat att somna om en halvitmme och blogg.se är så sega med uppladdning. håll er till tåls, gott folk!

lyssna på lite shout out louds så länge!

http://www.youtube.com/watch?v=oqztDvyMQlw

http://www.youtube.com/watch?v=8wLaeHZ3gSo

hmm... jag vet inte varför de där inte blev länkar men jag orkar inte bry mig om att kolla varför. ni får klippa och klistra, pyssel hurra!!

<3


det är inte ett sätt att tänka, det är en konst

hm, ja det var ju det där med att vara positiv varje dag. nu ska jag försöka lära mig konsten att se något bra i allt som hittills hänt mig idag.

1. skolan började idag, enligt schemat tjugo över åtta. jag sov dåligt och steg upp halv sju, tre timmar tidigare än jag gjort mestadelen av lovets dagar. är så trött just nu att jag förmodligen kommer ha svårt att hålla mig vaken under historielektionen om en halvtimme.
postivit därför att: på tiden att jag ställer om dygnet efter dryga två veckors lov, dessutom är det roligt att träffa min sköna klass trots att jag knappt kan hålla ögonen öppna. att somna på historielektionen finns det nog inget positivt i so give me a break.. (; att lovet är slut är postitivt för nu kan jag börja längta till nästa.

2. upptäckte till min förskräckelse att franska provet är idag och inte nästa vecka. måste därför memorera glosor och verb-böjningar nu, i panik, tills provet börjar.
positivit därför att: det ger en rivstart in på den nya terminen. som om någon brutalt väcker mig ur min vinterlovs-dvala. förhoppningsvis resulterar det även i att jag lär mig passé composé också.

3. skolan är iskall och jag sitter och huttrar i strumpbyxor... dessutom har vi skogräns som jag numera tänker följa hela dagen, varje dag. därför måste jag då och då kolla under bordet för att försökra mig om att fötterna sitter kvar, jag känner de nämligen inte längre.
positivt därför att: detta innebär ju att jag inte lika väl märker hur kallt det är ute när jag beger mig dit ut i kylan. och imorgon kommer jag ihåg att ta med mig sockor, vilket i sin tur resulterar i att imorgon blir mer positivt eftersom jag då inte kommer frysa om fötterna.

4. är redan belamrad med skolarbeten.
positivt därför att: jag kommer proppa huvudet fullt med kunskap. och vad kan vara viktigare än plugg och kunskap..? you got me........

det går ju ganska bra, jag känner mig up beat och taggad på franska prov. varför är jag inte bra på franska längre!?

revoir tant (hejdå så länge)

<3

totalomställning, är lovet redan slut?

kom nyss hem från agnes tjejmiddag, hinner inte gå in på detaljer och bilder kommer imorgon. måste sova, skolan början imorgon tjugo över åtta. ge mig röda hund eller liknande. nej, be careful what you wish for och det ska bli superkul att komma tillbaka till klassen. fast jag kommer nog vara dödligt supertrött.

hur som helst, supermysigt hos agnes ikväll, verkligen bästa sättet att avsluta lovet! supergod mat och jättetrevliga tjejer! men mer om det imorgon, jag måste kasta mig i säng!

TACK agnes för ikväll! snart får du komma till mig också, planering skrider snart till verket! du är supertoppen, agnes!

<3


om jag fick välja



jag skulle ge så mycket för att bo här, i mitten av venedig. hur vackert är det inte på en skala? titta bara! fantasin svävar iväg nu känner jag. hoppas att jag snart är där igen!

sunday with frida-y

klockan 20:30

och så kom ännu en kväll. hellasgården var kallt men ändå rätt okej, promenad på och runt isen och fina bilder tog jag.. nu sitter jag och väntar på frida som ska komma på en liten kvällsfika och jag tvingade nyss med mig tobias upp till ica för att köpa bullar och en glassburk för att överraska mamma. är det någon craving hon har så är det chokladglass.

nu måste jag sätta på te-vatten. bjuder på en bild!


klockan 00:22

åh, vilken underbart mysig kväll jag just haft med frida! kanelbulle och wienerbröd och varsin kopp te med honung är verkligen receptet på en härlig söndagkväll! hösten blev så full speckad att vi knappt hunnit ses, vilket jag tjatat om eräkneliga gånger. men nu är det nytt år och nya krafttag!

men hur som helst, tre timmar av oavbrutet prat och nu har jag verkligen pratat av mig lite. massa känslor och åsikter om en massa saker just nu. härliga frida! du är så underbar! nu ska vi börja ses oftare! och det gäller alla mina femtedelar också! <3 tycker om, tycker om, tycker om!

(jag hann inte posta det jag skrev innan frida kom hit så det fick bli en ny slags formatering)

idag gjorde jag varm choklad av chokladpulvret vi köpte i italien i somras, det var så himla gott! jag skulle inte ha särskilt mycket emot om pappa skulle råka behöva flytta dit ett par år och jobba och jag är tvungen att följa med. det har blivit rätt mycket dagdrömmar på sistone, jag tror att jag håller på att sväva tillbaka upp mot himlen igen, and I like it. fast det kommer nog inte hända. tillbaka till verkligheten igen. duns, ner på jorden. hejhej.


nu ska jag sova, jag har gått och blivit sjusovande tonåring märker jag. inte bra med tanke på att skolan början på onsdag. oj nej, ångest! panik! dunk,dunk,dunk piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip. lovet har gått för fort. måste sova bort den växande paniken. nej men ärligt talat måste jag vända tillbaka rytmen så att jag lär mig att sova kanske åtta timmar istället för sex timmar varje natt. det vore något det.

dags att sova.

<3

hellasgården!?

ja hej. söndag idag, tror jag? eller? usch skolan börjar på onsdag! försökte förbrilt komma igång med lite franska nu på morgonkvisten men jag vill inte tänka på plugget. vill vara ledig. hade en superhärlig kväll igår, kom hem idel leende. thank you :)

ska hitta på någonting med mina kära familj, hade helst gått på museum eller fotoutställning men eftersom vädret knappast tillåter det kom pappa med förslaget att vi skulle till hellasgåden. vad farao gör man där nu igen!? åka pulka har väl hänt ett par gånger men hmm...

fast picknick i det gröna låter onekligen som en bra idé. lägga sig på en filt i solen, jag kanske ska ta på mig en sommarklänning rent ut av? fast vänta. lugn nu.. har jag inte glömt en sak? någonting jag missat? jo men javisst, just det! det är ju inte sommar och grönt och varm sol! så dumt av mig. suck, jag är så less. "varma kläder" svarade mamma när jag frågade vad man kunde tänkas ha på sig. "släng er i sjön, varma kläder", säger jag. jag kan gotta mig med att snart kunna räkna ner till värme. tiden går snabbt när man har roligt och roligt, det ska ju jag försöka ha nu.

nu måste jag hitta varma kläder. om det är någon som vet vad man gör i hellasgården, let me know!

har glömt bort vilken dag det är..

vad trevligt det är att vakna, sätta på telefonen och se att det ligger ett gulligt sms i inkorgen. david skrev att han var glad att farmor och farfar klarat sig, blev så glad att jag till och med släpade mig ner till frukosten. tycker om dig david, tur för mig att du finns!

ska nog göra en ansiktsmask innan jag klär på mig och städar rummet/huset. efter det känns det som en härlig idé att gå ut med hunden med ipod-lurarna i öronen. jag kom på att jag bara laddat ipoden en gång på hela lovet, när hände det senast? jag har varit för upptagen för att lyssna på musik... inte okej.

<3

när livet väcker en med en hink kallt vatten

jag stack till gymmet med racer och skippy idag, tack för hjälpen killar! vi var där i en och en halvtimme, både ansträngande och roligt, skippy och racer är så fina grabbar!

skulle fixa till mig efteråt när jag upptäckte att mamma ringt två gånger. ringde upp henne och fick veta att pappa var på väg upp till gävle för att hämta hem farmor och farfar som varit med om en bilolycka. de hade tack och lov klarat sig helt oskadda men deras bil var totalkvaddad. tydligen hade bilen framför fått sladd och farfar bromsade in men bilen bakom dem körde för snabbt och åkte då rakt in i dem.

jag blir alltid uppriven av sånt där så jag började gråta där inne i gymmets omklädningsrum. sådan lyckosam tur att de klarade sig! jag antar att det blev lite av en väckarklocka samtidigt, jag började tänka på hur lätt det är att ta familj och släktingar för givet... de har ju funnits där sedan jag föddes så att tänka sig att de en dag bara, poff, kan försvinna är så underligt osannolikt på ett sätt. jag tänker i alla fall bli mycket bättre på att ringa till dem, och gå på museum och liknande med farmor. det var allt jag kunde tänka på, att jag inte hunnit gå på museum med dem innan de åkte upp mot fjällstugan idag, de ville ta med mig och bröderna på moderna museet.

bot och bättring väntar och jag är så glad att det gick bra! tycker extremt mycket om min farmor och farfar!

<3

årets första fynd!

ett till kläd-inlägg (sen när började detta bli en modeblogg!?)

jag var inne på solo idag, hur underbar är inte den affären!? jag önskar att den var min garderob, jag skulle ärligt talat kunna använda allt de har, även killkläderna! hur som helst har de nu börjat sin utmäkta rea och jag hittade en kofta från made in shade för 400 kronor. årets första köp, jag är supernöjd!

fastsydda aexlvaddar har den också men jag tror att jag kan bära upp dem när jag har en våg av självfötroende som sköljer över mig. de brukar komma och gå och det här året ska jag leva efter det kända uttrycket "fake it 'til you make it". om det ser ut som om jag vågar ha axelvaddar så vågar jag det. simple as that. time for change. and style.



<3

kjolen

tjoho! jag blev klar med kjolen jag re-designed igår och hade den på mig idag, tänkte visa den för er. tyvärr tänkte jag inte längre än steg ett: att göra om den, så jag tog ingen före/efter bild. men jag kan berätta att den var ankel-lång förut och ganska svår att gå i. den var mammas men sen tog jag den för att sy om den när hon rensade ur garderoben för två år sedan. sagt och gjort, nu har jag tagit mig i kragen.



tröjan kommer från zara, köpte den nu på rean för 129 kronor. orkade inte hoppa in och prova den så jag tog en large på måfå men det blev ju bra ändå. supermysig att ha på sig i tevesoffan eller sådär.

ärliga åsikter nu - hit eller diss?

<3

dagen som inte gills

yees people, så igår var det nyårsafton, hoppas alla hade en toppen kväll och vaknade med minnet och värdigheten i behåll! själv spenderades ju kvällen som sagt med bland andra david och anton hemma hos S. mycket trevligt med hög musik och mycket folk! 12-slaget spenderade vi däremot vid ringparken, en gammal tradition och fina fyrverkerier fick vi nöjet att se. dagen till ära hade jag (sa jag det förresten?) haft papiljotter i håret från morgon till sena kväll och riktigt fina korkskruvar blev det. ja, bedöm själva (de var dock inte i lika bra skick när jag kom hem igen...):



ojj, bilden blev lite stor men sak samma! ja, dåså, mina damer och herrar, ovan ser ni hur jag alltså såg ut på nyårsaftonen 08-09. tjusigt.

idag då. nyårsdagen. vad finns det att säga? mats och jag kom överens om att det är den onödigaste dagen på året. det måste ju vara så, man gör ju ingenting vettigt. nej, året börjar imorgon gott folk! sov till klockan 12, vilket inte har hänt sen... någonsin?! tog en promenad med la familia och har sedan slappat hela dagen. såg pretty in pink med min käre far och pratade med nicole i telefon, hon kommer hem imorgon, underbart!

tack hörni för alla fina nyårs-sms btw! den dumma telefonen levererade dem för sent och eftersom jag knappt har några nummer kvar visste jag knappt vilka det var från. men tack i alla fall!!

jo just det, rolig grej! gick igenom ringparken idag på familje-promenaden för att göra en bedömning av fyrverkeri förödelse som jag kallar det och så har någon satt upp garnbollar i ett av träden. härligt med lite tvättäkta street art i detta pitoreska område! trevligt att se!

 

härligt va!? sedan måste jag berätta att jag är särskilt förtjust över skorna någon kastat i ledningen vid rondellen. jag ska nog göra något liknande i sommar sen när man kan vara vild och galen och gå barfota hem.

<3

picture perfect

igår fixade jag också min fotovägg, som jag började fixa bilder och ramar till redan i somras. jag kom av mig lite men sa att jag skulle fixa det innan året var slut och igår gjorde jag det till sist. lite i sista minuten och ovanligt för att vara jag men bra blev det! nu känns det mer ombonat och (nästan) alla jag tycker om sitter nu på min vägg och tittar ner på mig. nu kan jag inte gömma mig!

för ett år ungefär hade jag rosa blom-formade lampor från ikea på väggen, de kändes lite lama men morfar köpte de till mig så jag drog mig för att ta ner de. innan gymnasiet ville jag i alla fall ha bort dem och det gjorde jag men det har tagit att halvår att ersätta dem...

före:


efter:


bättre eller vad? den stora ramen med en massa bilder i är affischen som jag fick i födelsedagspresent av mina femtedelar, ni vet, som jag blev så rörd över att jag grät i en halvtimme. om huset skulle börja brinna skulle jag ta den under armen innan jag klättrade ut genom ett fönster.

men det behövs fler bilder! jag ska köpa fler ramar och väggen mittemot denna känns lite tom så jag funderar på att göra fotovägg av hela alltet! frames all over the place! too much, what do you think??

<3

RSS 2.0