(mobilbloggar) hellu

hej folket! här sitter jag och mobilbloggar för första gången, lite klurigt but i'll manage. de senaste dagarna har spenderats i solen med lugn och ro samt en massa saft. imorgon blir det dock lite andra bullar då jag ska träffa världens finaste linda i visby, civilisation JA TACK! att tjejerna kommit hem safe and sound från peace and love vittnar nog deras bloggar om så nu ska jag uppdatera mig på dessa festivalfronter innan jag återgår till det ljuva livet och gungar lubbe i hängmattan. so long, suckers <3

det här var rätt kul


jag bestämde mig för att plocka körsbär.

upp kommer man alltid.

ner är en annan femma....
   jag satt fast där ett tag. tobias skrattade.

resten fick fåglarna. håll till godo!

U21

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

när lubbe hittar kameran..

...blir det typ såhär:



hej. vi packar.

king of pop

MichaelJackson.jpg MichaelJackson image by rnbmusicblogdotcom1

rest in peace, michael jackson.

reeeklam

hej. hett tips om en ny blogg; preamble.blogg.se (jag menar allvar, läs)

skrivs av dessa två skönheter:


hon till vänster är en barndomsvän och hon till höger är min själsfrände. stort lycka till med nya bloggen, tjejer!!


life effect

sorry for wasting your time
five long months on the telephone line
hours of asking if you were fine
and saying i was fine, too

sorry, but i've got to go
the birth was quick but the death was slow
there was so much i didn't now
so much i never knew about you

and so we disconnect
the room goes quiet around us
it's called the life effect
will it always surround us

who made you happy last night
i don't know his name, but christ can he fight
as i fell, he told me you had a light
a light that shone inside you

i found myself a decent man now
i love him because i can
the bravest that i've ever been
was when i ran away from you


the day is almost over
it's almost time for bed
so now you've finally lost me
rest your weary head

just precis exakt nu



+ glass
+ vänner
+ planer att dygna
+ stadstripp imorgon
+ fånigt leende över att jag letade efter telefonen i kylen.. tills jag insåg att det var ju jag som gömde den i pappas golftidning
+ de sista sidorna i min förkortade version av Mme Bovary
+ "apartment story"

hello you

nu har jag snart varit vaken i tre timmar. onödigt? javisst. men jag har faktiskt kommit mig för att börja med matten, kollat på några avsnitt av the city (alex, kom hem!) och fått en rejäl update från PT och festivalområdet.

jag ska träffa mimmi i stan om två timmar och springa förbi skolan samt köpa en present till en sprallig sjuåring som mimmi känner. det blir kanske sista gången jag spatserar omkring i mitt älskade stockholm på alldeles för lång tid. måste hem relativt tidigt ändå, börja packa till både gotland och italien. min plan är att strukturera upp detta så smidigt som möjligt så hinner jag kanske, kanske träffa tjejerna en gång till innan jag åker.

hmm, jag ska nog ta med mig hunden in till stan. bli kanske lite krångligt men jag har ju fått det förklarat för mig att jag borde ta mer ansvar gällande henne. varför inte äta kakan och ha den kvar?

pojkar är dumma

sådant här får ni egentligen inte läsa:

"Varje gång man faller känns det som om det vore den första. Som om hjärtat aldrig slagit snabbare för någon annan, som om den där längtan är ny och främmande. Men landningen gör alltid lika ont. Den känslan glömmer man också. Trots att det egentligen är exakt samma. Han kom, han såg och han gick, samma väg som han kom.
 

Förväntan ersätts med ihålighet och förhoppning med hopplöshet. De där fjärilarna i magen klättrar uppåt och bildar en klump i halsen, hjärtat slår likgiltig varje slag i samma takt. Längtan blir till vemod och leende till tårar.


Såren läker. Innan de rivs upp igen.


Det hjälper inte hur många gånger det känns, naivt nog tränger kärleken sig på ännu en gång, eller är det vi som söker efter den igen och igen och igen? Vad händer om vi slutar leta? Om vi stänger in oss i vår egen cynism kanske lycka infinner sig ändå, man kan vara hel utan alla bitar på plats.


Men det går inte. För det smyger sig på. Viljan och längtan efter att fläta ihop både fingrar och ben med någon annan innan man somnar tätt, tätt intill. Och när det väl infinner sig, kanske det kommer vara värt tårarna, otillräckligheten och rådvillheten. Det kanske är värt alla dumma pojkar en dag. Det kanske till och med är värt väntan."


har en fjäril i håret och vänner i borlänge

oj, jag har varit dålig på uppdatering! idag är jag inte så glad av flera skäl, det främsta att jag var tvungen att säga adjö till fanny, vickis, rossi, alex, carro, linda, skippy och david idag. gusten och johan har jag redan fått säga hejdå till och det gör mig ledsen. haha, tycker inte riktigt om att bli så känslosam men visst strömmade tårarna när tjejerna gav mig min födelsedagsring, graverad med den första bokstaven i våra namn och datumet då vi blev vänner. herregud.

två mms från festival området har jag mottagit, jag önskar att jag var där också. de får ha kul för mig också helt enkelt.

jag orkar inte vara ledsen så jag bör antingen 1. städa, 2. skriva eller 3. sova..


A&C

jag har ont i fötterna efter denna oändligt långa och omåttligt trevliga dag. jag oroar mig för att jag kommer att vara sjuk imorgon när det skall grillas mashmallows, vilket vore extremt synd för jag vill träffa mina grabbar, sköna vänner från trakten och, pinsamt nog, är jag väldigt into grillade mashmallows.

tack för idag, det var riktigt trevligt.

lydia



hon är så vacker!

alldeles för mycket text

nej, men se så många läsare redan! vad trevligt, då blir man taggad på ett inlägg. imorse steg jag upp fem efter som nk slog upp portarna för sin rea klockan sju. ebarmeligt tidigt och jag köpte faktiskt ingenting (tänker på milano) men min kära mor ville ha hjälp med några inköp. jag känner mig faktiskt väldigt stolt över mig själv som enbart kom hem med hennes kassar och inte spenderat ett rött öre - än.

imorgon får jag äntligen hämta bilderna från engångskameran som jag fotade med på min födelsedag, längtar! lämnade som bekant in den förra söndagen! när jag hämtar de ska jag också lämna in bilderna från gårdagens picknick, det gick åt en hel film men det är föga förvånande med tanke på hur fotogeniska vänner jag har! kommer antagligen inte att hämta den rullen förrän jag kommer hem från gotland, helgen vecka 27 om jag inte missminner mig så då får jag gå och längta efter de också!

nu ska jag koka en stor kopp te eftersom jag fått ont i halsen, ringa min bästa vän som antagligen redan svingar klubban på golfbanan och sedan ska jag träffa en vän.

det är så mycket jag måste hinna med den här veckan, sedan är jag ju borta så länge! imorgon ska jag grilla med lite folk, bland annat joey och davinho (puss till er, grabbar!) och kanske hänger skippy med också. sedan blir onsdag en sorgens dag, jag ska vinka av tjejerna på centralen eftersom de ska till peace and love vilket innebär att vi inte kommer ses förrän tidigast tredje augusti. usch.

torsdag eller fredag ska jag lämna över alfred till skippy eftersom han ska vakta mitt träd medan jag är borta. håll honom vid liv, skippy!

det finns tyvärr inga bilder från gårdagen, i alla fall inga digitala men jag kan säga som så att de kommande fem veckorna kommer att vara olidliga, bitvis! och vad vore en get-together utan vattenkrig? därefter tog vi en liten fika istället för middag, mysigt. tack för igår hörni, ni vet att det inte finns tillräckligt med ord!♥

hursomhelst, nu vill jag ha mitt te! 

årets ljusaste dygn



såhär ljust var det när jag och carro kom hem inatt. årets ljusaste dygn. vi kom fram till att det borde vara lag på att man ska dygna ute i sin trädgård denna dag. vilken sommarkänsla.

nu ska jag duscha och sedan blir det picknick med världens underbaraste vänner!

säg hej till min nya pojkvän




det här är min nya vän, Canon A1. ett lån från papi, han köpte den när han var i min ålder. imorgon ska denna med mig på picknick men ikväll ska carro och jag på fest och då får han snällt stanna hemma.

pusspusspusspusspuss


tack för ikväll, ni två♥

gusten,
du är så underbart skön! tack för alla skratt ikväll, det gör mig väldigt ledsen att vi inte ses på så länge.
grattis på födelsedagen i förskott gubben, vi ses i augusti. jag kommer nog gråta en skvätt över det här.

detsamma gäller dig aleval, tack för ikväll och för att du är så söt. och vi ses ju imorgon, på söndag och på onsdag morgon men jag saknar dig redan och kommer gråta floder de kommande dagarna.

step by step


09.30 vaknade begravd i kuddar.

10.30 var ilsken på det stackars vädret.

11.30 hade en sådan där "ta-hand-om-dig-själv"-dag.

12.30 hundpromenix.

13.30 afternoon tea.

14.30 hämtade bilen på toyotas verkstad.

15.30 blev kär.

16.30 lockade håret. och fotade upp och ned.

17.30 mötte aleval på centralen och hämtade tågbiljetter till borlänge, samt väntade in gusten.

18.30 åt middag i kungshallen - gott!!!!

19.30 köpte glass på donken, min hann dock smälta för att jag skrattade för mycket åt gusten.

19.42 iväg for gusten och kvar stod jag och alex. nu kommer separationsångesten.

fame



kan vi inte dra ihop alla sköna typer vi känner och börja dansa på omkring på gatorna?

eller åtminstone kolla på orginalversionen av fame någon kväll riktigt snart?

Sans le soleil les oiseaux ne chanteraient plus


aleval et moi.

jag började dagen alldeles för tidigt, vid 06.30 och vid 09.00 stod jag på slussen. jag irrade omkring i alla olika stadsdelar på diverse ärenden på rekordkort tid och sedan mötte jag upp aleval. sådär söta var vi.

alex var så galet snygg att jag tappade hakan inne på en affär.

ses snart, felix?


vi hoppade omkring i jakt på saker och jag köpte mig en kavaj på myrorna för 105 riksdaler. smart drag, mademoiselle!


och på hemvägen förälskade jag mig i den här tjejens skor. fast vi kommer aldrig få varandra, det är dömt att misslyckas...

nu sitter jag och tittar på en ganska dålig film på tcm och undrar vad farao som hände med min borta-vecka.. jaja, hemmakvällar har ju alltid varit mysiga så nu ska jag göra teeeeeeeee.

polaroid





det är fint just nu.

det här är en klädkris



frågan är vad jag bör satsa på för look, en dag på stan med kameran och carris imorgon. och huruvida jag borde ge mig själv en örfil för att jag tråkar ut er med detta. men detta, mina vänner, är en klädkris.

för nu är det ju så att jag inte har något utav dessa exakta ting (förutom glajjerna) utan bara liknande, värdsliga saker i garderoben. det tjejer gör som framkallar dessa livshotande kriser är att de bygger upp en bild, en idé, om en look och det är när vi ska försöka efterlikna den som krisen är ett förödande faktum.

och nu är det såhär; jag hittade en skattkammare innanför min faders garderobsdörr och de oanvända flanellskjortorna är allt jag kan tänka på. men min pappa tycker inte om att låna ut kläder till mig. gee, i wonder why..

any who, kameradag med carro verkar vara vad jag ska göra imorgon.

rastlös...

jag hade tänkt gå upp vid 8 och känna mig lite duktig och produktiv men istället var jag vaken till väldigt sent och kände mig ytterst kreativ. egentligen borde jag ta mod till mig och skicka någonting till en viss pojke vars stycken förgyller mitt liv och saker ska alltid gå åt två håll, men jag vågar väl inte riktigt.

nåväl, ska väl försöka göra lite nytta och sedan dricka mer te, har fått hosta...

you won't get yours, babe, and it seems i won't get mine



det känns som om rastlösheten bör botas med en singeldag på stan. jag och kameran och 29 kronor, i mynt. en magisk summa pengar som sagt. stockholm är vackert. och jag har fått ett stort minneskort av pappa ♥

oavsett; somrigt



oavsett väder - det är sommar. och då bör man göra det som hör sommaren till; titta på moln med någon, springa på en strand, umgås med vänner, vara vaken sent efter solnedgången, åka till platser (nya som gamla).

[klicka på bilden med cykeln så kan ni läsa om flickan jag tänkte på när jag såg den på smålandsgatan.]
[klicka på bilden med den italienska husväggen för att hälsa på flickan jag vill packa ner och ta med mig.]

cohesion

JAAAAAAAA! kolla vem som, mol alena, fixat sin header OCH ny text OCH ny bakgrund! ibland gäller det att tänka till alltså.. och även om bakgrunden och headern kanske inte matchar så bra så blir det väldigt "cohesive" med texten - om jag får säga det själv.

vad nöjd jag blev, vad roligt!

om det är kaos här är det för att jag gör fel

om ni undrar vad som händer just nu så renoverar jag! det behövs lite mer somrig, up-beat och ny touch!


paris au lieu d'italie


carro, nous tenir à la France la place. nous dormons dans l'arc de triomphe, et nous dansons à la Tour Eiffel. nous recontrons garçons français dans la nuit et que nous mangeons des macaroons au soleil tout les jours. nous agissons a monmatre et nous rentrons en accueil lorsque les feuilles tombent..

tu es merveilleux, citrouille!

MEN HALLÅ, JAG SKA JU RESA BORT LÄNGE!

jag läste just det här och drabbades av någon slags våg av jag-vet-inte-vad men jag kände plötsligt att jag inte vill åka bort! jag vill inte åka till italien och gotland, jag vill vara hemma med mina underbara vänner! ni kommer i alla fall ha varandra här hemma, men vad farao ska jag ta mig till!? visst, italienare är snygga som attan men fattar jag vad de säger?!  nope.

jag kom nyss hem från frukost med fannydanny som åker till helsingborg idag, vickis åker till norrland och PT till liverpool. johan är på mallis och david och skippy jobbar. så även aleval. gusten är väl med manne och linus.....

jag vill stanna hemma! eller nej, jag vill ta med alla underbara till italien. det är det enda rätta. "packa kappsäcken, cricky".

ärligt talat. hur har jag tänkt!? trodde jag att jag skulle kunna försvinna från jordens yta i drygt en månad? det är dyrt att smsa och ringa och internetcaféer kanske inte finns i varje gathörn? vad farao ska jag göra!?!?!?! vilken ångest, alla kommer åka bort och när jag kommer hem kanske alla blivit punkare eller bohemer och säger typ "e-höm.. johanna vem?"


så nu är folk upptagna och borta, delete-knappen på min datorn funkar inte och jag har inte alls så mycket pengar.. och jag vet inte vart jag vill komma med detta...


tack fanny för imorse, supermysig frukost!


ptchikapoing is also getting older



GRATTIS BRORSAN PÅ FEMTONÅRSDAGEN!!!!!!! du är bäst!

(förlåt för bilden, bro, men jag var bara tvungen!)

jag låter det vara sådär helt och hållet, fast jag bryr mig fortfarande - såklart

oj, så väldigt lite jag gjort idag.. eller fått gjort snarare. jag lämnade förvisso in min engångskamera och måste vänta till på tisdag nästa vecka innan jag kan hämta dem. finns inte mycket att göra än att längta.

det känns som om jag inte riktigt kan få grepp om situationer just nu.. så jag tänker testa att inte göra någonting, bry mig, men inte göra någonting. imorgon ska jag träffa fanny halv tio och äta frukost, gullegumman åker vid 1 och är borta alldeles för länge, rossi och vickis åker också imorgon och joey stack igår. saknar honom.
hur som helst gäller det att fokusera på bra saker och inte bli rastlös! det är den största fällan för mig, blir jag rastlös blir jag helt galen.

det känns som om det måste hända något! fast poängen var att inget skulle hända, att jag skulle njuta av att vara hemma innan italien. det här måste jag styra upp. vilket är lika med att få saker att hända. men det är ju så; man måste ta saker i egna händer. om det är värt det. haha.

vädret ska vara dåligt imorgon också... här går man och vill ha sommarkläder. meningslöst.

precis som det jag skriver här just nu. ni ska se mina word-dokument, kreativiteten flödar, fast jag vågar inte publicera grejer. det finns bara en person som läst saker skriva av mig. och han är inte här.

nej, nu får max komma tillbaka till datorn annars somnar jag!

om principer

jag har många principer. en del håller jag mer hårt på än andra. dumbo har aldrig gillat mina principer, han tycker att jag har för många. jag tror att det går åt två håll; med mina principer bestämmer jag mig för hur jag vill vara och hur jag formar det jag gör. och inte gör. framför allt det där med att inte göra har jag principer till.

davinho sa igår att jag inte ska ta så hårt på mina principer. de är anledningen till att jag blir så knäpp saker mina planer inte funkar. samtidigt är det ett kaos i mina skrivbordslådor. jag tycker om mina principer men jag tycker inte alltid om vad som händer med mig på grund av dem.

budord:

"drick inte alkohol" - jag är nykterist sedan 6 år tillbaka och det planerar jag att vara till döden.

"man kan aldrig planera för mycket" - sant, men kanske inte alltid så smart. spontanitet är något att jobba på, fully noted...

"lita aldrig på killar som druckit" - en slags självbevarelsedrift. folk menar inte vad de säger på fyllan, om jag intalar mig själv att han inte kommer ringa blir det en glad överraskning om han gör det och annars får jag en ego-boost av att ha haft rätt. denna är även på grund av att jag är alldeles för naiv vilket gör att det ibland inträffar en security breach. ingen är ju perfekt, ni vet.

"ödsla ingen tid på folk som inte förtjänar den" - den här har format mig ganska mycket, i alla fall det senaste året. man ska alltid stå upp för sig själv.

jag har fler principer, tro mig, många fler. men de där kanske är viktigast eller åtminstone hörnstenarna...

om nattaktiviteter

man ska inte gå och lägga sig hungrig. är det därför jag fortfarande är vaken? jag erkänner motvilligt att sommarlovet är rätt härligt på så sätt att man liksom inte behöver bry sig om världsliga ting som exempelvis tid.

jag tycker inte om att vara trött men här sitter jag med symaskinen bredvid mig på golvet, lagar en kjol bloggar och försöker städa. alltihopa samtidigt. rastlöshet och överflödet utav tid är sommarlovets största bovar. jag vill vara vaken hela natten, ta fram gamla saker och läsa en bok om nk. jag vill dricka te för jag tror att jag är lite sjuk men tekokaren låter så mycket. jag kanske kan ta upp den hit? koka te i mitt rum strax innan 12 tiden på natten; helt nytt och tidlöst på samma gång, så somrigt det kan bli bara man slänger in ett par gummistövlar också.

jag vill ha ett småblommigt paraply och måla naglarna lila. imorgon fyller bison femton och det finns ingen honung i huset. det är konstigt att man säger att man är sig lik när man hela tiden utvecklas. jag tycker att jag är lik men olik och jag kan inte bestämma mig för om det är bra lik eller bra olik. usch, är det nu jag ska bli sådär överfilosofisk och fundera på vem jag egentligen är? sommaren har dåligt inflytande på mig.

note to self: lämna in engångskameran på expert! måste hinna visa gusten bilderna innan vi åker båda två.

in a blue notebook

idag köpte jag en blå liten anteckningsbok för 29 kronor. en magisk summa pengar. i den här boken ska jag dokumentera sommaren, allt som är minnesvärt eftersom jag tror att den här sommaren kommer att bli grym. episk.


redan satt igång! nu sitter jag och dreglar över elle.. man är så underbart produktiv på lovet!

epic mishap and fail of the year

hej, förlåt. det blev en sådan där kväll där allt liksom blir fel. min planering höll inte, först släppte de inte in oss på vapiano för att vi var under arton. jensen's böfhus hade fullt. efter ett matmöte på hötorget började vi på mot ciaociao som låg långt åt tjotahejti. där tackade carro och fanny för sig och gick någon helt annanstans och en tjugo minuter senare åkte även alex hem. det slutade med att vi landade hemma hos johan, köpte pizza och hyrde film.
efter att vi vandrat omkring i dryga timmen och letat efter någonstans att äta.

farao. jag hatar när det blir såhär. jag känner mig så epic fail när jag planerar saker och så blir det inte bra/som jag tänkt mig. jag är inte spontan, jag vet inte riktigt hur man gör då. att inte planera i förväg är för mig helt omöjligt. att det sedan gick ut över alla andra känns bara så dumt och som världens största misslyckande. vi gick ut ettan idag och jag ville att alla skulle få en rolig kväll som bara skulle handla om just det. jag åkte för farao hemifrån en halvtimme för tidigt för att kunna garantera detta!

jag har ett underligt behov av att fixa grejer så att det ska vara så roligt som möjligt för så många som möjligt. egentligen är det nog inte så underligt om man tänker efter men det bidrar ju till att när sådana här saker händer så jag känner jag mig så extremt misslyckad som vän och så kallad administratör. jag tar på mig att fixa något eller planera något och sen så håller inte planeringen så att alla får gå runt och leta mat i dryga timmen; tre drar hem och den fjärde blir, på grund av sin diabetes, så läskigt dryg att jag bara vill åka hem på en gång.

och grejen är att för mig spelar det egentligen ingen som helst roll vad vi hittar på eller var vi är. jag skulle kunna ha ätit på pressbyrån eller ute i regnet så länge jag fått vara med mina vänner. så varför jag går och blir såhär ledsen för att det som jag försökt fixa inte höll är så konstigt.

ett tag visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. då var det allt bra tur att gusten var med. och att david känner mig så bra. och att alla andra är så snälla och knappt klagade alls trots mitt kolossala misslyckande att göra detta till en sådan där bra kväll då alla går hem med ett finurligt leende. men tack för att ni är så underbara och både höll god min samt verkade ha det skapligt ändå, det betydde mycket för mig. minnesvärt blev det nog i alla fall. 

om ett år kanske jag också kommer kunna skratta åt det.

ettan på gymnasiet redan slut!?

herregud och alla hans vänner! det är sommarlov, jag kan inte riktigt förstå det.. det här året har gått löjligt snabbt. lite bilder från i förmiddags, ikväll blir det middag med hela gänget!


en taggad fanny och alex fina hår!

sammanfattar mitt år rätt bra. latte ♥


stockholm syndrome



här ligger jag och tittar på film. känner verkligen inte för att göra någonting annat. min pappa är rätt fin när det gäller dagar som dessa, han förstår sig på behovet av glassburkar. det är sällan han ställer frågor, det vågar han inte men om jag ber om en glassburk så vet han att då är det glassburk som gäller. red alert, ni vet.
 
lite fotande blev det idag, stockholm är faktiskt ganska imponerande och jag förstod inte för ett år sedan varför turister så enträget envisades med att komma hit. nu förstår jag.

skolavslutningen imorgon och som det verkar nu ska vi äta middag tillsammans hela gänget. det blir nog underbart! klädkris orkar jag inte bry mig om så jag drar väl bara på mig första bästa klänning jag hittar.

idag var det i alla fall klasspicknick som slutade med att johan krossade ett ägg i mitt hår så jag åkte hem till honom och tog en dusch. trevligt att känna sig som hemma liksom och hans föräldrar är jättesupertrevliga. tack igen, johan, för den trevliga hårvården............................

en dag av guldpengar

jag kom just på att allting som jag betalat idag har varit med pynt, förutom brorsans present. jag började dagen med att åka till söder och uträtta lite ärenden innan jag begav mig mot odenplan. tidspessimisten i mig styrde så jag hade väldigt lång tid till godo och hamnade på old touch. grejen med det underbara stället är att det finns ingenting som "en kort visit". jag var där i 40 minuter! tid som jag egentligen inte hade.. efter att jag köpt lite skräp för 2 guldpengar sprang jag till caféet där underbara tjejor redan väntade. de är verkligen guld värda!




"skräp", införskaffat under de senaste två veckorna. gillar.

cash floooow... eller som skippy sa igår; "det här är ingen plånbok. det är en bank..."

jag bytte sedan mina lekkamrater mot någonting i mindre format; mina treåriga granne malin, ett litet guldkorn. det finns någonting särskilt med att se saker ur en treåringsperspektiv, promenaden hem tog en halvtimme. en härlig omväxling att spendera tid med någon som kallar guldregn för glitterregn och som plötsligt säger saker som; "känn på mitt öra! det är jättesuperkallt!"

nu har jag just kommit hem efter 9 timmars barnvaktande. känner mig trött och lite dåligt informerad om klasspicknicken imorgon. jaja, det där löser jag. dumbo tittade in också, det kändes härligt med lite kvalitetstid med tanke på allt. han är en guldpeng.

nu: kolla smhi (jag måste seriöst göra någonting åt det där!) och sedan sova!
imorgon: klasspicknick och planer. stay tuned.

det ser bra ut inför imorgon! uppehåll och 17 grader! sov gott!

så länge det finns liv finns det hopp och så länge det finns deportees lever jag



jag vill också se dem på peace and love i sommar!!!!!!!!

effektivt att vara positiv

saker som kan anses vara jobbiga:

- för mycket sömn (man blir bara seg)
- för lite sömn (man blir seg och sur)
- väntan; på bussen, på någon annan seg lirare, på sommarlovet, på att teet ska svalna
- dåligt väder
- klädkriser, särskilt om dessa beror på dåligt väder

saker som kan anses vara mindre jobbiga:

- sova när man är trött och vakna när man är pigg
- lyssna på bra musik medan man väntar på diverse ting
- längta efter saker; efter bättre väder, efter sommarlovet, efter att bussen ska gå så att man kan slå sig ned och fika med goda vänner, efter fredagens festligheter
- att tycka om någon, och att få känna sig omtyckt
- att minnas, le och skratta tills man dör åt någonting roligt som hände häromdagen eller senaste helgen
- öppna plånboken och upptäcka att den är lite av en bank så klädkrisen kan räddas med cash flow.
- fördriva tiden genom att blogga, hur meningslöst det än må vara får det en mening, ett syfte som ingen kan ta ifrån en.



vad väger tyngst? jag tror att det kommer att bli en grym dag! fast jag ligger en dag före, det känns som en torsdag, det gör inget för en del av mig längtar inte till att skolan ska ta slut på fredag (även fast det praktiskt taget är sommarlov nu) men det känns som om tiden rusat iväg och exempelvis festen i lördags känns väldigt avlägsen! det är väl så det blir när man blir äldre...



lördagskvällens bästa bild, snodd från PT via facebook.


vad bra det känns, mer salt i såren!

okej, jag vet att det är fel att tycka synd om sig själv genom godis, i synnerhet på kvällen. särskilt om man har det bra, vilket jag nu så lyckligt konstaterat. det finns så mycket att vara glad för. 

världens finaste, bästa känslor bara susar genom kroppen, ni vet. sådär extra glad blir man ju också av att känna sig lite sviken. åh, så underbart det känns i magen när den där ledsna, ödliga känslan av gestaltat svek som egentligen är ett sting av avund tumlar runt. mixar man dessutom ihop det med besvikelse och, till viss grad, dåligt samvete så är livet en eufori.
det är lite komplicerat det där med vänskap. den gränsen som finns när det gäller att råka såra någon är nästan mer hårfin är någonting annat. särskilt om man gör någonting medvetet omedvetet. sådär oskyldigt, försynt för att den andre kanske gjort sig förkänt av lite salt i såren. men det är inte nödvändigt. man fattar ju ändå. och det går även a fine line mellan att göra någonting omedvetet medvetet kontra att göra någonting medvetet omedvetet.

att vara smågin och elak mot en vän är ju värre än att vara dryg och rent ut sagt otrevlig. gör man det sistnämnda är man i alla fall rakryggad nog att göra det ordentligt. då är man dessutom förpliktigad sitt samvete att säga "förlåt, det var dumt". det krävs ännu mer skin på näsan att först såra med flit, förklätt till oflit och sedan kunna be om ursäkt. och det har ju inte du. så, därför ligger jag nu här med godis, några avsnitt av vänner och en "riktig" sovmorgon framför mig.

sista lektionerna för året idag!!!!

efter en minst sagt miserabel morgon är det fint att ha så härliga vänner som förgyllde frukost och dag, hade sista examinationen för året, jag kan inte fatta att ettan är slut om tre dagar! ofattbart.

riktigt goda nyheter också; jag åker inte till gotland den 24 juni!!!!!!!! jag stannar hemma två veckor och är bara på gotland i en!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! åååååh så underbara nyheter! jag blev överlycklig, till och med djerven ville läsa mammas sms. jag kommer sakna att ha honom som lärare.

jag hade egentligen världens planer efter skolan men saker kom ivägen så jag åkte hemåt, hoppade av vid ett visst "köpcentrum" för att leta efter något till brorsan som fyller 15 på söndag och jag bestämde mig för att ringa till mimmi för att kolla om hon ville ta en fika. lyckligtvis ville hon det. vad det var skönt att träffa henne så, efter väldigt lång tid. under de två timmarna vi fikade kände jag att det var ungefär samma sak och det gjorde mig lycklig. tack för idag, mimmi!


gammal vänskap rostar förhoppningsvis aldrig

deportees and a hidden smile

jag är egentligen fortfarande arg men trösten heter deportees och te. det går inte att göra annat än att le åt deportees. de är antagligen inte så "odeppiga" som odeppig musik ska vara men det är något av det muntraste jag lyssnar på. redan på 35e sekunden spred sig det där leendet på läpparna och det sitter där än.

sömn? jag klarade mig på mindre än det här i lördagsnatt, dock känner jag mig tusen gånger tröttare.

här vill jag passa på att be om ursäkt till dumbo för att jag var så sarkastisk i telefon innan han kom till saken och berättade om en läskig händelse på bussen när han skulle hem igår kväll. det känns som om vi inte riktigt är på rätt sida, du vet, men jag bryr mig jättemycket om dig och nu ska jag börja visa det igen!


så faraotiskt förtretad

god morgon, hoppas att alla ni andra fått en god natts sömn. själv sitter jag här med drygt fyra timmar på nacken och ska inte bege mig in mot stan förrän om en timme!

igår var jag trött som en nackad höna men somnade inte förrän vid två tiden därför att jag blev lite smått orolig. när oron övergick i ilska och förtretelse kunde jag dock äntligen somna. där runt två då, lyckligt vetande att jag skulle få fem härliga timmars sömn då jag satt alarmet på klockan 7!

till saken hör att vi har sov morgon till kvart i tio och vi ska äta frukost vid fridhemsplan klockan 9. ergo kan jag inte heller roa mig med att äta knäckebröd eftersom jag inte ska äta frukost här.

vid tjugo över 6 kommer min pappa in och väcker mig, snubben visste förvisso inte om att jag planerade att sova till sju varav jag tror att klockan är sju och att han tror att jag försovit mig. utan att kolla vad klockan egentligen är stiger jag upp och klär på mig, dör nästan av hunger när jag ställer mig upp. jag knäpper på datorn för att kolla smhi, vad annars, får syn på klockan nere i det högra hörnet. den visar på 06.46.

så, nu sitter jag här, klar att bege mig fast bussen går om 53 minuter. ska vi slå vad om att jag kommer att ha koncentrationssvårigheter idag? att jag nog kommer somna på djervens lektion, vilket vore riktigt försmädligt eftersom det är den sista lektionen vi har med honom? att jag säkerligen kommer somna på tunnelbanan?

det finns bara ytterligare en sak att säga; vad farao.

hrm, nej men det blir kanske regn, ni vet

oj, nu blev det nog lite för stressigt. känns som om jag inte riktigt uppfyller de krav som finns på en tidspessimist. jag är ovan vid ett sådant här överbelamrat rum... nu morgonknarkar jag smhi... wait for it.... sidan laddar. små svetpärlor bildas på min panna av förväntan och oro, solen skiner förvisso ute men kanske, kanske är det.. svinkallt? jo, 13 grader.
 
VAD FARO DET ÄR JU JUNI GE MIG ITALIEN OM DET SKA VARA PÅ DET HÄR VISET SÅ HÄR KAN MAN JU INTE HA DET MITT I DEN EFTERLÄNGTADE SOMMAREN SOM SKA BESTÅ AV SOl OCH BAD MEN SOM UPPENBARLIGEN INNEBÄR BASKER OCH STRUMPBYXOR!

jaha, mina vänner, det verkar vara tråkigt väder.

usch, detta har jag inte tid med. sitta och dagdrömma på det här viset, om pojkar och sommarklänningar. jag vaknade hungrig, ovanligt som tusan och därför bör jag först plocka fram dunjackan och sedan avnjuta en frukost bestående av knäckebröd som är det enda jag kan äta utan att fjärilarna i min mage som vaknar varje gång jag äter säger ifrån och jag inte får ner en bit för att det plötsligt inte känns som om jag är hungrig när det i själva verket är så.

ska nog försöka fota lite idag, ni får se ni får se.

perfection

åååh jag har sovit för lite inatt. men det verkar som om alla hade roligt! även jag. perfekt. fast nu är jag gruvligt trött.



detta är precis vad jag försökt uttrycka! nåväl, sov gott och imorgon är det måndagen på sista veckan i skolan. ambivalent..

med tid till godo..

tack vare pappa och en snabb, meningslös visit gjord av da vinci blev jag klar tidigt med alla förberedelser. nu ska jag förbereda mig själv.. kom nyss ut ur duschen och ska hinna föna och spraya håret, sminka mig och... något mer. innan jag ska iväg till bussen och möta underbara människor! exakt en timme borde jag ha nu.

men max distraherar mig. han skriver. och jag är hans musa. och det tycker jag om. eftersom han skriver och jag får läsa.

bilder dyker kanske upp senare men jag har fortfarande ett mycket litet minneskort!


and the party is ON

pic
ikväll blir grymt.

livet utan zoe

okej nästa film heter livet utan zoe och handlar om en sådan där avundsvärt new york-världsvan 12-åring som bor på hotell eftersom hennes föräldrar reser hela tiden. nu börjar jag bli trött men flöjtspel och örhängen har ett finger med i spelet.


jag lär se woody allens film, den sista, på söndag för nu är det sent och imorgon blir det storslagna andra planer.


cinemalist

kvällens planer: varva ner med film (VHS!) och te.
senare: prov-sminkning inför imorgon. ja, jag är en tjej som övar. det kan joey intyga.


låt mig berätta lite om new york stories. det är tre filmer i en, ni vet, tyvärr i färg (jag föredrar svartvit). en trilogi, en tribut, till new york som jag älskar fastän jag aldrig varit där. precis som så många andra.

hur som helst den första, som jag tittar på nu handlar om lionel (nick nolte), en konstnär som bor i en sådan där underbar, typisk, takvåning som är för stor för så få möbler och alldeles smutsig och nersmetad med färg. med honom bor hans vackra assistent (rosanna arquette) som han verkar vara lite besatt av på ett romantiskt vis men hon är väldigt svåråtkomlig. regi: martin scorsese.


jag orkar inte skriva om de andra två just nu. nästa film börjar nu, regi: francis coppola.

varför farao ska jag behöva halsduk i juni?!?

g'morron. håller febrilt på att klä på mig och så vidare, ska åka till forum eftersom jag ska på möte. efter det bar det av till skolan för ett till möte med min mattelärare. därefter blir det stress som tusan inför imorgon!

fast min lilla klump i magen har förminskats och jag kom till insikt om en grej imorse! känns bra att känna sig duglig helt enkelt. uppsatsen ska in idag, powerpointen är klar men ska förvisso redovisas på måndag, matten kommer jag och alex fixa, såklart. sedan är det en grej till... hmm. det kommer också gå bra.

i'm in a good place but it would be nice with some sun.

studiedagar är till för lek och lekdagar är till för plugg

det är helt otroligt hur trött man blir om man blir störd när man har sin rem-sömn. då blir man liksom extra trött... för min del är det inga lektioner förrän på måndag som sagt, men nu måste jag skynda iväg till bussen snart för en pluggdag med rossi och alex. och så måste måste måste jag hitta någonting glittrigt..

min nya drog SMHI förutspår; regn, regn och åter regn. men vad skådar mitt norra öga? jo men sedär, från 12-24 på lördag är det uppehåll! jag hoppas att vädret är svensksommaraktigt igen till jag slutar skolan på fredag! herregud.. en del av mig vill inte.

nu måste jag hinna ut med hunden.

le mot världen och världen ler mot dig

och så var historia A avklarat. det blir nog, deffinitivt, säkerligen ett vg. nu sitter jag med mitt sista arbete i samhällskunskap A. jösses vad den här tiden har gått fort! jag ska skriva om demokrati och så vidare, lämna in på fredag men jag kommer mig inte för att göra ett skvatt!

imorgon ska jag ha pluggdag med alex och PT men då har vi två, i mitt fall tre, fyra, fem andra saker att göra. jag ska hur som helst inte ha några lektioner igen förrän på måndag.

helgen blir nog gryym och vädret håller i sig! fast jag har ingen klänning. och musiken hänger på davinho och joey. mindset. det kommer blir bra. men vädret ser ut att hålla, enligt min nya drog; SMHI.



kanske är att hoppas på för mycket? men jag är glad!

ny mindset:



idag: göra mitt bästa på historian. även fast det inte innebär att man alltid lyckas.
imorgon: skratta åt alltihop.

(och jag vet att bilden är gammal och ful, haha!)


if you want it, come and get it ♥


bon anniversaire petit frère!



grattis på födelsedagen, lubastorm. kul att du gillade presenten! PUSS

mindset

ett evigt tjat om mindset här hemma just nu. jag måste tydligen intala mig själv att saker kommer att gå bra. fake it 'til you make it... det låter förvisso åh, så logiskt men det är lite tuffare än vad en utomstående tredje part kan tro. ni ser, visst förstår jag att saker och ting inte går bättre av en trumpen attityd men det är svårt för någon som jag att ha ett soligt mindset när 1. mitt mvg i historia hänger på dne muntliga examinationen imorgon och jag kan knappt komma på en enda fördjupad tanke eftersom jag 2. känner mig så skoltrött och socialt hopplös att det bara spelas depp-låtar för tillfället. inte för att min musiksmak är den mest up-beat, så mycket kan jag erkänna.

till råga på allting är vädret dåligt vilket kan komma att sätta stopp för helgens festligheter.
hopplöshet. galenskaper. otillräcklighet. en stilla önskan om att stupa på mållinjen. fast vad skulle det tjäna till? vad tjänar det här till!?

jag försöker med mitt mindset;
koppla bort hopplösheten, galenskaperna, otillräckligheten och det ledsna i ögonen. steg ett är att ta en promenad i regnet. med hunden. för det tycker jag om. när jag kommer in ska jag läsa igenom boken och anteckningar minst fem gånger. sedan kan jag ringa och störa carro, diskutera kalla kriget med henne och får insikt på ett högre plan. kanske koppla tillbaka det andra, eller låta det skina igenom i fem minuter? om jag tar ut den viktiga faktan, grunden, så kan jag klara mig bra imorgon. vg är bättre än g.

det är en vecka och två dagar kvar. prova att le. fast tänk inte. le bara fånigt åt ett tomt huvud.

you're to afraid to fall for anything.

jag känner mig tömd men samtidigt så fylld

jag känner för att skriva en hel bok.
jag känner för att gå ut och springa tills jag svimmar.
jag känner för att gråta tills det inte finns några tårar kvar.
jag känner för att kasta saker hårt i marken, höra de gå sönder och jag känner för att känna klumpen i halsen lösas upp och stenen i magen magiskt försvinna.
jag känner för att råplugga hela natten men helst känner jag för att försvinna under mitt täcke och vara utan plugg, stress och bekymmer.

jag känner för att bli glad igen, skratta genuint och länge åt något fint som du sa.
jag känner för att duscha av mig alla tvivel.
jag känner för att städa så kanske min självsäkerhet kommer tillbaka. du snodde den nog.
jag känner för att ta en bild av alltihopa innan det försvinner men helst av allt känner jag för att prata.

nejnejnejnejnejnejnejnejnej

JAG ORKAR INTE MER MED SKOLAN!!!!

seriöst. nu har min religionslärare skickat ett meddelande om att jag måste prata med henne om mitt kompletteringsarbete. och nu menar jag inte provet. uppsatsen. som jag kämpade med, johan borde ta cred för det arbetet eftersom han fick mig att göra det. vad farao vill hon prata om!?!??!?! dessutom har jag redan fyra andra grejer!

det blir ingen sovmorgon för mig imorgon. nu ska jag åka och handla. fy farao.

och så börjar man överkonsumera tandkräm

god morgon. efter en ganska orolig natts sömn är jag glad att jag inte genomförde planen att dygna med melle. då skulle jag vara död. måste packa grejerna och ta tåget med bror min in till stan. franskan lär vara helt meingslös, eller, jag tror att vi skulle se på film. det kan blir bra!

rugby efter lunch, joeyboy kommer agera lärare. det kommer att bli najs. hem och råplugga efter det, så att jag får så mycket tid som möjligt att leta klänning de närmaste dagarna! herregud, vilket problem....

mitt rum är lite kaosartat just nu men guess what; jag orkar inte fixa det just nu. jag orkar verkligen inte. ska istället packa väskan och hänga på sl.se.

btw, tv4vadret.se in my heart; det ska vara 22 grader hela dagen. därför ser jag ut såhär;

RSS 2.0